STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κληρώνει χωρίς τηλεόραση

Κληρώνει χωρίς τηλεόραση
Super League κάμερα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η NOVA, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, δεν θα καλύψει την κλήρωση της Super League που θα γίνει το απόγευμα. Το μεσημέρι οι εκλογές για νέο πρόεδρο στον συνεταιρισμό, ο Γιώργος Στράτος και οι υπόλοιποι.

Με τον Γιώργο Στράτο νέο πρόεδρο (εκτός απρόοπτου) και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη για πρώτη φορά από την ίδρυση του συνεταιρισμού πριν από 10 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί απόψε (19:00, LIVE από το Sport24.gr) η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για την περίοδο 2016-17.

Το συνδρομητικό, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν θα μεταδώσει ζωντανά την διαδικασία επιβεβαιώνοντας έτσι ότι οι σχέσεις του με τον συνεταιρισμό την παρούσα περίοδο είναι κάκιστες με αφορμή το αίτημα για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος (Super League με 14 ομάδες την σεζόν 2017-18 και 12 την περίοδο 2018-19), play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή και play out.

Αναδιάρθρωση την οποία δεν δέχονται οι ομάδες τουλάχιστον άμεσα αλλά με ένα χρόνο καθυστέρηση (πρωτάθλημα με 14 την περίοδο 2018-19 δηλαδή) ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός δεν δέχεται play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μεγάλους. Μπάχαλο δηλαδή…

Στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας που θα προηγηθεί της κλήρωσης (14:00) αναμένεται λοιπόν, να εγκριθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος στην οποία, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα αναφέρεται ότι στο τέλος της περιόδου 2016-17, η σέντρα για την οποία θα γίνει στις 20 Αυγούστου, θα υποβιβαστούν δύο ομάδες.

Η πρόταση δηλαδή της NOVA θα απορριφθεί. Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον στη συνέχεια θα είναι η απάντηση του συνδρομητικού που φέρεται έτοιμο να ζητήσει μείωση (μέχρι και 20% ακούγεται) στα 40 εκατ. ευρώ ετησίως που προβλέπει το τηλεοπτικό συμβόλαιο ή να παρακρατήσει τα 1.2 εκατ. ευρώ της ρήτρας για την αλλαγή του προγράμματος των περσινών play offs.

Γιώργος Στράτος για πρόεδρος

Όσον αφορά την εκλογή του προέδρου που θα γίνει επίσης το μεσημέρι, στη θέση του Γιώργου Μποροβήλου που αποχωρεί έπειτα από 1.5 χρόνο (είχε αναλάβει τον Νοέμβρη του 2014), το μοναδικό πρόσωπο που έχει θέσει υποψηφιότητα με την στήριξη των 12 μικρομεσαίων ΠΑΕ, είναι ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης και πρώην αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού επί εποχής Βαρδινογιάννη, Γιώργος Στράτος. O 55χρονος νομικός τον περασμένο Δεκέμβρη προσελήφθη στην ακριτική ΠΑΕ ως αντιπρόεδρος αναλαμβάνοντας και την εκπροσώπηση της στη Super League.

Μέχρι χθες από την πλευρά του Ολυμπιακού δεν έχει γίνει γνωστό αν θα «κατεβάσει» υποψήφιο αν και στο παρελθόν είχε ακουστεί το όνομα του νομικού εκπρόσωπου των πειραιωτών Θόδωρο Γιαννίκου. Ο Φώτης Κωστούλας του Παναιτωλικού πάντως, δεν θέλει να διεκδικήσει την προεδρία, το όνομα του Βασίλη Γκαγκάτση που έπαιζε, «κάηκε» μετά την πρόταση για παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» της ΕΠΟ ενώ ούτε η περίπτωση του Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ) προχώρησε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ