STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Κίτρινη κάρτα" σε Ηρακλή, Πανιώνιο

"Κίτρινη κάρτα" σε Ηρακλή, Πανιώνιο
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πανιώνιος και Ηρακλής δεν πέρασαν με επιτυχία τη διαδικασία της αδειοδότησης, όπως ενημέρωσε επισήμως η ΕΠΟ (το ίδιο και Πανθρακικός - Καλλονή). Όλες οι υπόλοιπες ΠΑΕ εξασφάλισαν άδεια για τη νέα σεζόν.

Ούτε ο Πανιώνιος ούτε ο Ηρακλής κατέστησαν εφικτό να εξασφαλίσουν, έστω πρωτόδικα, άδεια από το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ. Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (8/4), δεν πέρασαν με επιτυχία τη διαδικασία και έχουν προθεσμία πέντε ημερών να ασκήσουν έφεση.

Είναι δεδομένο ότι οι δύο ΠΑΕ θα επιδιώξουν να "δικαιωθούν" μέσα από τη δευτεροβάθμια επιτροπή, ή αλλιώς από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ (από εφέτος υπάρχει και τρίτος βαθμός εκδίκασης).

Ίδια απόφαση και για τις δύο ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν στη Football League, Πανθρακικό και Καλλονή. Η Βέροια, αντίθετα, για την οποία η εισήγηση του διευθυντή του τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργου Δημητρίου, ήταν αρνητική, τελικά έλαβε άδεια (ο Δημητρίου έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση).

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν, τώρα τα κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα και εξασφάλισε άδεια. Σημαντική στιγμή για την ομάδα της Ηπείρου, η οποία το 2012-2013 είχε μπει στην πεντάδα και δεν έπαιξε στα play off επειδή δεν είχε αδειοδοτηθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Πλατανιά, Μανώλης Μαθιουλάκης, είχε εκφράσει τη βεβαιότητα στο Sport24.gr ότι η ομάδα του θα περάσει τη διαδικασία επιτυχώς, όπως και έγινε.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ: "Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ, ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ και SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΑΠΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους".

Οι ποινές που προβλέπονται για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ

Οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια έχουν αλλάξει: Συγκεκριμένα μπορούν να κάνουν:

- Απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών γεννημένων μετά τις 1/1/1993,

- Να αποκτήσουν μόνο έναν ποδοσφαιριστή χωρίς όριο ηλικίας ανεξαρτήτως εθνικότητας την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2016 δηλαδή (μεταγραφή, ανανέωση ή δανεισμό)

- Έναν Έλληνα χωρίς όριο ηλικίας τον Γενάρη του 2017.

- Επίσης, μπορούν να γίνουν μόνο δύο ανανεώσεις ή επεκτάσεις άνω των 23 ετών (μετά την 1/1/1993), ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί καθώς μέχρι πέρσι οι ομάδες χωρίς άδεια είχαν το δικαίωμα για τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις ανεξαρτήτου εθνικότητας, άνω των 24 ετών.

Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα play off. Οι άδειες λοιπόν, πρέπει να έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου (τα play off αρχίζουν στις 4/5). Από φέτος υπάρχει και τρίτος βαθμός εκδίκασης το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θετική εισήγηση για τον Λεβαδειακό
Αρνητική εισήγηση για Πανιώνιο
Η ώρα των "μεγάλων" να πάρουν άδεια

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ