STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κινδυνεύει με αποκλεισμό έδρας η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ κλήθηκε για τρίτη φορά φέτος σε απολογία για την ίδια παράβαση (άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων) και με βάση το νέο αυστηρό πειθαρχικό κώδικα μπορεί να τιμωρηθεί με μία ή δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είναι ορατός ο κίνδυνος τιμωρίας ακόμα και με αποκλεισμό της έδρας της για μια ή δυο αγωνιστικές.

Αυτό με βάση το νέο αυστηρό πειθαρχικό κώδικα και όσα αναφέρει για τις τιμωρίες της φετινής σεζόν έχοντας γίνει αρκετά αυστηρός.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ κλήθηκε για τρίτη φορά φέτος από το πειθαρχικό όργανο της Super League για τον ίδιο λόγο και χαρακτηριστικά για παράβαση του άρθρου 15 παρ.2 που αναφέρει για το άναμμα καπνογώνων και φοτοβολίδων στην διάρκεια ενός αγώνα.

Η τρίτη φορά που μια ΠΑΕ θα κληθεί για τον ίδιο λόγο με βάση το νέο κανονισμό επιφέρει ποινή μιας έως δυο αγωνιστικές καθώς το άρθρο 15. παρ 2 περίπτωση γ αναφέρει: "Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), η ως άνω χρηματική ποινή τριπλασιάζεται και επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικές".

Αυτό που πρέπει να δούμε στην απολογία της Παρασκευής είναι αν ο αθλητικός δικαστής λειτουργήσει με βάση το νέο αυστηρό πειθαρχικό κώδικα ή αν θα έχει διαφορετική άποψη.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός ίσχυε και τη σεζόν 2015-16 , αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ, γιατί ο αθλητικός δικαστής, Σπυρίδων Καποδίστριας, τον έκρινε υπερβολικό, με τις ομάδες μάλιστα να φωνάζουν.

Πέρυσι καταργήθηκε και φέτος επανήλθε το ίδιο άρθρο στο πειθαρχικό και υπήρχαν και πάλι αντιδράσεις. Οπότε την Παρασκευή θα δούμε τι θα αποφασίσει το πειθαρχικό όργανο και πως θα πορευτεί η φετινή σεζόν.

Πλην της ΑΕΚ σε απολογία κλήθηκε και ο Παναιτωλικός με το σχετικό δελτίο Τύπου να αναφέρει:

"Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 29/09/2017 και ώρα 14:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 5η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕAEK: «Βάσει των αναφερομένων στο από 24/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) στην από 24/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/1915915 από 26/09/2017 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 2 περ. α΄, β΄, γ΄ και ε΄, 3 περ. α΄ και στ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός:«Βάσει των αναφερομένων στο από 23/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 23/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 1003/2/15/4-η΄ από 24/09/2017 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας» Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 3 περ. α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ".


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ