STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - Ατρόμητος 1-1

Κέρκυρα - Ατρόμητος 1-1
INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος με τη κεφαλιά του Λαζαρίδη στις καθυστερήσεις, ισοφάρισε εκείνο του Κόντου για την Κέρκυρα, στο τελικό 1-1 μεταξύ των δύο ομάδων, για την 13η αγωνιστική της Super League. (VIDEO)

Η Κέρκυρα μπορεί να κρατούσε στα χέρια της τη νίκη χάρη στο γκολ του Κόντου στο 61', αλλά η αδικαιολόγητη οπισθοχώρησή της μετά από αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να την απολέσει, καθώς ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά στις καθυστερήσεις και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να επιβάλλει πλήρως το ρυθμό της, δημιουργώντας αλλεπάλληλες ευκαιρίες, αλλά μη βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και με τη βοήθεια των συγκυριών, που έχουν να κάνουν περισσότερο με το βαρύ λόγω βροχόπτωσης αγωνιστικό χώρο, κατάφερε με τον Κόντο να ανοίξει το σκορ.

Οι αλλαγές του Σα Πίντο και η αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση της Κέρκυρας, είχε ως αποτέλεσμα οι ισορροπίες να αντιστραφούν μετά το 70ό λεπτό.

Μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη τρεις και... γκολ με τον Λαζαρίδη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 μεταξύ Κέρκυρας και Ατρομήτου για τη 13η αγωνιστική της Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

Βοηθοί: Δημήτρης Γκάγκας, Ιορδάνης Απτόσογλου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Σέτκους, Γκόμες, Ντιόγκο, Ντιμιτρόβσκι, Βενέτης, Ναγιάρ (65' Κρητικός), Μαραγκός, Κόντος (64' Μαρκόβσκι), Ζορμπάς (89' Παρασκευαϊδης), Χαβίτο, Κάικουτ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Αγκουαζί, Πίτου Γκαρσία (73' Μπρίτο), Καραμάνος (73' Τάτος), Ούμπιδες (64' Φάμπιο), Παπάζογλου, Ναπολεόνι

Γκολ: 61' Κόντος / 91' Λαζαρίδης

Κάρτες: 42' Ναγιάρ, 80' Σέτκους, 85' Μαραγκός / 67' Νάστος, 95' Αγκουαζί

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Εν αρχή... υπεροχή Φαιάκων

Υπό καταρρακτώδη βροχή ξεκίνησε την αναμέτρηση στην Κέρκυρα με τη νησιωτική ομάδα να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, τρία μόλις λεπτά μετά την έναρξή της, με τον Χαβίτο να δοκιμάζει τα ανακλαστικά του Γκορμπούνοφ με πλασέ.

Κάικουτ και Ναγιάρ προσπάθησαν με τη σειρά τους στα τρία επόμενα λεπτά, αλλά και αυτών οι προσπάθειες δεν απέδωσαν κάποιο αποτέλεσμα.

Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και η αδυναμία σωστής κυκλοφορίας έδινε θάρρος στους γηπεδούχους που επιχείρησαν, εκ νέου, με τον Ναγιάρ στο 11', με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, να επιβεβαιώνει την ετοιμότητά του για ακόμη μία φορά.

Η βροχή δυνάμωνε όσο περνούσε η ώρα, το ίδιο γινόταν και με την επιθετική παρουσία των "Φαιάκων'' που πότε με τον Ναγιάρ, πότε με τον Ζορμπά, στο 27ο και στο 28ο λεπτό αντίστοιχα, προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία της φιλοξενούμενης ομάδας.

Βροχή (και) ευκαιριών

Ο ρυθμός της βροχόπτωσης δεν ανακόπτονταν με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να βαρύνει αρκετά και ο διαιτητής να διακόψει την αναμέτρηση.

Μία διακοπή, που δεν διήρκεσε πάνω από 40 δευτερόλεπτα με τους 22 ποδοσφαιριστές να πείθουν το διαιτητή να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι.

Με την επιστροφή, δεν άλλαξε κάτι δραματικά πέρα από το γεγονός ότι η δυσκολία των ποδοσφαιριστών να ελέγξουν την μπάλα, αυξανόταν όσο κυλούσε η αναμέτρηση.

Ο Ατρόμητος προσπαθούσε με σέντρες περισσότερο... απελπισίας να βγάλει κάτι καλό, αλλά μάταια καθώς η "αεροπορία" της Κέρκυρας απομάκρυνε κάθε κίνδυνο.

Το δεύτερο ημίχρονο, άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο με την Κέρκυρα να επιβάλλει το ρυθμό της και να προσπαθεί με τον Ναγιάρ, να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις για την εστία του Ατρομήτου.

Κόντος ψαλμός αλληλούια

Και ενώ ο Κόντος ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, η μοίρα έμελλε να του παίξει ένα όμορφο παιχνίδι καθώς ο Γκορμπούνοφ ξεγελάστηκε από τα παιχνίδια της μπάλα στο βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο μεσοεπιθετικός της Κέρκυρας το εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το σκορ.

Ο Ατρόμητος θα δείξει ότι υπάρχει και αυτός στο γήπεδο στο 70', μετά από προσπάθεια του Πίτου Γκαρσία, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο είχε απομονωθεί σε ένα παθητικό, απολύτως αμυντικό ρόλο.

Η τράπουλα έκρυβε άσο στο μανίκι

Από αυτό το χρονικό σημείο και μετά η εικόνα, οι ισορροπίες του παιχνιδιού, μεταβάλλονται. Στην ουσία αντιστρέφονται. Ο Σα Πίντο ανακατεύει την τράπουλα και περνά στον αγωνιστικό χώρο τους Τάτο και Μπρίτο.

Η Κέρκυρα οπισθοχώρησε, μάλλον αδικαιολόγητα, και ο Ατρόμητος άρχιζε να πυροβολεί. Φυτανίδης, Ναποελεόνι αστόχησαν, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τον Νίκο Λαζαρίδη που πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους και διαμόρφωσε το τελικό, όπως έμελλε να αποδειχθεί, 1-1.

Η φάση του αγώνα

Αυτή της ισοφάρισης από το Νίκο Λαζαρίδη, καθώς όπως και να έχει έκρινε την αναμέτρηση. Ο έμπειρος αμυντικός πήδηξε πιο ψηλά από όλους και κατάφερε να ισοφαρίσει για λογαριασμό του Ατρομήτου. Σε κρίσιμο χρονικό σημείο, η εμπειρία του έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο καθώς ήταν ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή.

Ο διαιτητής

Ο Σταύρος Τριτσώνης αντιμετώπισε το πρώτο δίλημμα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας. Φαινόταν αποφασισμένος να διακόψει την αναμέτρηση ελέω... βροχής, αλλά πείστηκε από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που συνέκλιναν προς την κατεύθυνση, αυτή να συνεχιστεί. Αντιμετώπισε με τη κοινή λογική της επιείκειας κάποια σκληρά μαρκαρίσματα , όπως αυτό του Ναγιάρ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αντρέι Γκορμπούνοφ ήταν ο φύλακας άγγελος του Ατρομήτου. Σωτήριες οι επεμβάσεις του στη λαίλαπα επιθέσεων της Κέρκυρας, μέχρι το 60'. Αν δεν ήταν αυτός, ο Ατρόμητος θα είχε καταρρεύσει ολοκληρωτικά και το γκολ του Λαζαρίδη στις καθυστερήσεις, δεν θα είχε καμία σημασία.

Μας άρεσε

Η εν γένει επιθετική παρουσία της Κέρκυρας. Δεν ήταν μόνο οι επιθετικοί, δεν ήταν μόνο οι μέσοι. Όλοι τους συνεργάστηκαν αρμονικά και επιβλήθηκαν από την αρχή μέχρι και - περίπου - το 70', στους έτσι κι αλλιώς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, αμυντικούς προσανατολισμούς του Ατρομήτου.

Δεν μας άρεσε

Η επιμονή που έδειξε ο Ρικάρντο Σα Πίντο στα 2/3 του παιχνιδιού, βλέποντας μερικούς από τους ποδοσφαιριστές του να είναι σε κακή ημέρα. Προχώρησε σε δύο μαζεμένες αλλαγές δέκα λεπτά μετά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Περιστερίου, και αυτή ανέβηκε μεταμορφωμένη προς το πολύ καλύτερο. Ίσως αν είχε τολμήσει νωρίτερα, να μπορούσε να ελπίζει και σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ