STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - Άρης 2-2

Κέρκυρα - Άρης 2-2
INTIME SPORTS

Σε ένα χορταστικό ματς με τέσσερα γκολ, μία αποβολή και ανατροπές, Κέρκυρα και Άρης ήρθαν ισόπαλες 2-2 και εξακολουθούν να "βράζουν" στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Κέρκυρα και Άρης διεκδίκησαν μέχρι τελικής πτώσης τους τρεις βαθμούς της νίκης στη μάχη που δίνουν αμφότεροι για να αποδράσουν από τα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, όμως η κόνταρ τους δεν έβγαλε νικητή.

Ο Άρης προηγήθηκε στο 17' με τον Τσουμάνη αλλά η Κέρκυρα έκανε την ανατροπή με δις σκόρερ τον Κυβελίδη, για να έρθει τελικά το γκολ του Καραγιάννη στο 79' και να "κόψει το καρπούζι στη μέση".

Οι "κιτρινόμαυροι", για τους οποίους έκαναν ντεμπούτο οι Τάτος και Διαμαντάκος, ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπαστεριανού με απευθείας κόκκινη στο 75', ενώ στον αντίποδα η Κέρκυρα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα μετά από 6 αγωνιστικές αλλά το τελικό σκορ την κράτησε καθηλωμένη στον πάτο της βαθμολογίας.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Καιρός: Συννεφιασμένος

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Γκάγκας (Λάρισας)

Τέταρτος διαιτητής / Παρατηρητής: Κουτσιαύτης (Άρτας), Τσορτσανίδης (Αχαΐας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Πετρούσης, Αγρίτης, Λεόν, Έντερ, Τσουμάνης, Γκέσιος, Στάμου (83' Γιάντσης), Κυβελίδης, Αθανασίου (77' Σταμόγιαννος)

Άρης (Λούκας Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Καζναφέρης, Τάτος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (60' Καραγιάννης), Μαργαρίτης (60' Ρένια), Ζαραδούκας, Διαμαντάκος (65' Τριανταφυλλάκος), Κοέλιο

Σκόρερ: Κυβελίδης (24', 53') / Γιαννίτσης (17'), Καραγιάννης (79')

Κίτρινες κάρτες: Τσουμάνης (11'), Κυβελίδης (24'), Μπουκουβάλας (94') / Οικονομόπουλος (53'), Τάτος (75'), Βελλίδης (90+2'),

Κόκκινες κάρτες: Παπαστεριανός (75')

Το ματς

Ο αγώνας είχε το χαρακτήρα του "τελικού" και για τις δύο ομάδες, καθώς αγωνίζονται για την παραμονή στην κατηγορία, και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν πως θα δώσουν τα πάντα για το θετικό αποτέλεσμα, με το πάθος να ξεχειλίζει στις περισσότερες μονομαχίες.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 13' για τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Έντερ να καταλήγει στα χέρια του Βελλίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα άγγιξαν το γκολ...

Ο Γκέσιος επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ βάζοντας εξωτερικό φάλτσο και κατάφερε να "νικήσει" τον γκολκίπερ τον Άρη, με τη μπάλα όμως να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι!

Η "απάντηση" όμως από τον Άρη ήταν καθόλα εντυπωσιακή καθώς κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη μεγάλη του φάση στο παιχνίδι, στο 17ο λεπτό.

Ο Ζαραδούκας εκτέλεσε κόρνερ (2η εμφάνισή του με τον Άρη και πρώτη ως βασικός) από τα δεξιά και ο Γιαννίτσης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, για να γράψει το 1-0 για τους "κίτρινους" με καρφωτή κεφαλιά.

Στο 21' οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους, όμως ο Αναστασόπουλος είπε "όχι" στο κοντινό πλασέ του Ζαραδούκα (μετά από όμορφη παράλληλη μπαλιά του Τάτου από τα δεξιά), για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο 24'.

Ο Στάμου έκανε τη σέντρα και ο Κυβελίδης με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Φαιάκων και το πρώτο της Κέρκυρας μετά από 6 αγωνιστικές.

Μετά από το εκπληκτικό σε φάσεις και ρυθμό πρώτο ημίωρο, στη συνέχεια οι δύο ομάδες κατέβασαν στροφές και η επόμενη καλή φάση έλαβε χώρα στο 45', με το σουτ του Λεόν να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Βελλίδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά, με αμφότερους τους αντιπάλους να ψάχνουν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ.

Ο Άρης απείλησε πρώτος στο 49', με την κεφαλιά του Διαμαντάκου να περνάει άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αγρίτης πλησίασε το γκολ, για να δει όμως το σουτ του να αποκρούεται από τον Βελλίδη.

Το γκολ φαινόταν να είναι θέμα χρόνου για κάποια από τις δύο ομάδες, με τους Νησιώτες να το πετυχαίνουν στο 53': ο Γκέσιος έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα και ο Κυβελίδης έκανε το πλασέ προ του επερχόμενου Βελλίδη, με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο αριστερό δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα (2-1).

Στο 58' η Κέρκυρα είχε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 αλλά το πλασέ του Λεόν από πλάγια θέση αποκρούστηκε λίγο πριν την τελική γραμμή από τον Ζαραδούκα, ενώ στο 59' ο Άρης πλησίασε το 2-2, όμως μετά από την περίτεχνη ατομική ενέργειά του ο Τάτος δεν μπόρεσε να τροφοδοτήσει σωστά τον Διαμαντάκο στο σημείο του πέναλτι.

Με το 2-1 στην πλάτη, ο Λούκας Αλκαράθ έκανε και τις τρεις αλλαγές του από το 60' μέχρι το 65' προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, όμως στο 75' είδε την ομάδα του να μένει με παίκτη λιγότερο εξαιτίας απευθείας κόκκινης κάρτας στον Παπαστεριανό (φάνηκε να χτυπάει παίκτη της Κέρκυρας εκτός φάσης).

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και μετά από την καλή ευκαιρία στο 79' με τον Γιαννίτση (απέκρουσε την κεφαλιά του ο Αναστασόπουλος), έφτασαν στο ίδιο λεπτό στην ισοφάριση.

Ο Τάτος έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά όπου "τρύπησε" την αντίπαλη άμυνα, ο Έντερ απέτυχε να απομακρύνει και ο Καραγιάννης με προβολή πάνω στη γραμμή έκανε το 2-2!

Μετά την ισοφάριση, ο Άρης προσπάθησε λίγο παραπάνω για το γκολ παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ωστόσο στα τελευταία δεκαεπτά λεπτά του αγώνα (επτά ήταν αυτά των καθυστερήσεων) δεν έγινε καμία φάση, με τις ομάδες να παίρνουν έτσι από έναν βαθμό.

MVP

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη (δανεικός για έξι μήνες από τον Ολυμπιακό) ο Ανδρέας Τάτος ήταν πολύ καλός και έδειξε πως θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά της να "σώσει την παρτίδα" και να μείνει στην κατηγορία. Ο 23χρονος Έλληνας μέσος πήρε πολλές προσπάθειες και ήταν πολύ απειλητικός για την εστία της Κέρκυρας, ενώ "κερασάκι στην τούρτα" στην συνολική προσπάθειά του ήταν η ασίστ που έβγαλε στο δεύτερο γκολ του Άρη.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μανώλης Παπαστεριανός ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του σε ένα χρονικό σημείο του αγώνα όπου οι αψιμαχίες "έδιναν και έπαιρναν" μεταξύ των παικτών, με αποτέλεσμα να πάρει απευθείας κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο ενώ έχανε με 2-1. Ευτυχώς η απερίσκεπτη ενέργειά του δεν κόστισε στους Θεσσαλονικείς που λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης.

Στατιστικά αγώνα

2 Γκολ 2
1 Ασίστ 1
18 Τελικές Προσπάθειες 10
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
10 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
2 Κεφαλιές 5
3 Αποκρούσεις 11
15 Επεμβάσεις 17
29 Κλεψίματα 29
18 Φάουλ 12
7 Οφσάιντ 2
10 Κόρνερ 10
54 Λάθη 55
6/23 Γεμίσματα 7/26
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ