STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Κέρκυρα όπως ΚΑΕ Παναθηναϊκός"

"Κέρκυρα όπως ΚΑΕ Παναθηναϊκός"
ΕΠΟ INTIME SPORTS

Εκδικάστηκε την Πέμπτη (6/8) η έφεση του Λεβαδειακού κατά της αθωωτικής απόφασης της Κέρκυρας. Τι υποστήριξαν οι νομικοί των Βοιωτών και των Φαιάκων, την Παρασκευή (7/8) η απόφαση της επιτροπής εφέσεων.

Αίτημα να αντικατασταθεί το μέλος της Επιτροπής Εφέσεων Παναγιώτα Κατσικά από τη σύνθεση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ στην υπόθεση της Κέρκυρας είχε κάνει την Τετάρτη (5/8) η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, το οποίο όμως την Πέμπτη (6/8) έπεσε στο κενό και η εκδίκαση της έφεσης του Λεβαδειακού κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης της Κέρκυρας συνεχίστηκε με την ίδια σύνθεση.

Ο λόγος για τον οποίο προχώρησε στην κίνηση αυτή ο νομικός της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", Μηνάς Λυσάνδρου, ήταν επειδή η Κατσικά ήταν μέλος της επιτροπής εφέσεων στην υπόθεση της Βέροιας, κατά την οποία είχε κριθεί πως έννομο συμφέρον είχε ο Λεβαδειακός για να πάρει τη θέση της Βέροιας στη Super League, και όχι ο Απόλλων.

Την Πέμπτη (6/8), λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μέσω της οποίας η ΠΑΕ Λεβαδειακός ζητά να υποβιβαστεί η Κέρκυρα, εξαιτίας της εικονικής μεταβίβασης μετοχών. Το νομικό επιτελείο της ομάδας του νησιού των Φαιάκων επεσήμανε πως το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχαν υπογράψει Λιμπάντσης και Κουτσούρης, στο οποίο γινόταν σαφές πως μεγαλομέτοχος είναι επί της ουσίας ο Θανάσης Ίσσαρης, ήταν προϊόν εκβίασης.

Οι άνθρωποι της επτανησιακής ομάδας επιχείρησαν να αποδείξουν πως δεν έχουν προχωρήσει σε πράξη που επισύρει τιμωρία, λέγοντας ότι για να είχε ισχύ το συμφωνητικό, στο οποίο εμφανίζεται "μπροστινός" ο Ίσσαρης, θα έπρεπε να υπάρχει και η υπογραφή τρίτου συμβαλλόμενου και συγκεκριμένα του Ίσσαρη, πέρα από τους Λιμπάντση και Κατσούρη. Μάλιστα, τονίστηκε εκ μέρους των Κερκυραίων πως το συμφωνητικό, το οποίο αποτελεί την "πέτρα του σκανδάλου", δεν έχει ισχύ.

"Κέρκυρα όπως ΚΑΕ Παναθηναϊκός"
INTIME SPORTS

"Υπάρχει μεταγενέστερο ιδιωτικό συμφωνητικό που ακυρώνει το προγενέστερο και σας το έχουμε προσκομίσει" μετέφεραν στην επιτροπή οι νομικοί της Κέρκυρας, οι οποίοι μάλιστα υποστήριξαν ότι αφενός η έκθεση της ΕΕΑ δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική, αλλά και πως η περίπτωση για την οποία κατηγορείται η ομάδα είναι ίδια με αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για την οποία η ΕΕΑ δεν έστειλε στα αντίστοιχα πειθαρχικά όργανα του μπάσκετ έκθεση για το αν πρέπει να υποβιβαστούν ή όχι οι «πράσινοι», με αφορμή εικονική μεταβίβαση μετοχών.

Ο νομικός του Λεβαδειακού, Δημήτρης Βαγιάκος, είπε από την πλευρά του ότι ο νόμος είναι σαφής: Είτε να υποβιβαστεί η Κέρκυρα, είτε να αποβληθεί από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. "Η παράβαση χαρακτηρίζεται βαρία" ανέφερε μεταξύ άλλων. Υπενθυμίζεται ότι ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε βαθμολογικά και επιδιώκει να πάρει τη θέση της Κέρκυρας, ώστε να μείνει στη Superleague.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, ο δικηγόρος του Απόλλωνα, σχολίασε πως η βαθμολογία της Superleague θα έπρεπε να είχε ήδη επικυρωθεί. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έχει συμφέρον, με τον Λυσάνδρου να επισημαίνει: "Από τη στιγμή που προβλέπεται αποβολή στην περίπτωση της Κέρκυρας θα έπρεπε να υποβιβασθεί ως επιπλέον ομάδα, πέρα από τις τέσσερις που προβλέπονται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Και επειδή είμαστε τρίτοι μετά την ΑΕΚ και τον Ηρακλή να προβιβαστούμε εμείς".

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή (7/8), εκτός απροόπτου, και επομένως θα γίνει γνωστή και η Ομάδα Α, η 16η της Superleague.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ