STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - Καλλονή 2-0

Κέρκυρα - Καλλονή 2-0
Κέρκυρα INTIME SPORTS

Άλμα παραμονής στη Superleague έκανε η Κέρκυρα, η οποία νίκησε 2-0 στην έδρα της την Καλλονή. Η ομάδα της Λέσβου έπαιζε από το 33' με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Αντέγιο. Σκόρερ οι Καϊκούτ (πεν. 56') και Ντιόγκο (76').

Για όγδοο σερί παιχνίδι στην έδρα της η Κέρκυρα απέσπασε βαθμολογικά οφέλη. Οι Φαίακες έριξαν στο καναβάτσο την Καλλονή, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έπαιζαν για περίπου 1 ώρα με παίκτη περισσότερο. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασε τους 30 βαθμούς και στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή το αποτέλεσμα αυτό ήταν μεγάλης σημασίας.

Όσον αφορά στην Καλλονή, η απουσία του Αντέγιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ένας δημιουργικός παίκτης όπως ο Λεοζίνιο, θυσιάστηκε μετά την αποβολή του συμπαίκτη του και ως εκ τούτου ήταν πολύ δύσκολο για το σύνολο του Βαγγέλη Βλάχου να απειλήσει ιδιαίτερα τον Κουτζαβασίλη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

4ος: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ναγιάρ (89' Κρητικός), Καϊκούτ (69' Λεάλ), Γκαζαριάνμ (90'+2' Κόντος), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ντιόγκο, Χουμπούτια, Φάμπιο

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς (78' Μίνγκας), Λεοζίνιο (38' Κριπιντίρης), Μανούσος, Χουάνμα, Πιπίνης (68' Πετρόπουλος)

Γκολ: Καϊκούτ (πεν. 56'), Ντιόγκο (76')

Κάρτες: Καϊκούτ (22'), Ανδρεόπουλος (90'+1') - 18' Αντέγιο, Μανούσος (23'), Πιπίνης (33'), Αναστασιάδης (90'+3')

Κόκκινη: Αντέγιο (33', δεύτερη κίτρινη)

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Με ένα σουτ του Λεοζίνιο (5') που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουτζαβασίλη ξεκίνησε το παιχνίδι στην Κέρκυρα. Ακολούθησε ένα νευρικό ματς, δίχως πολλές φάσεις, αλλά με σκληρά μαρκαρίσματα. Χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 27', όταν το σουτ του Ναγιάρ έφυγε εκτός εστίας. Στο 33' ο Αντέγιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με αριθμητικό μειονέκτημα την ομάδα του. Αρχικά έσπρωξε τον Μαρκόβσκι έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ. Ο παίκτης της Καλλονής είχε όμως διαφορετική άποψη και τον χειροκρότησε ειρωνικά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ναγιάρ στο 43' και στο 44' δεν κατάφερε να βρει στόχο στα σουτ που επιχείρησε και κάπως έτσι ένα πολύ κακό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε.

Η Κέρκυρα μπήκε στο δεύτερο μισό με σκοπό να σκοράρει γρήγορα, ώστε να της φύγει το άγχος. Στο 47' ο Γκαζαριάν αστόχησε, όπως και ο Χουάνμα για την Καλλονή στο 52'. Στο 54' ο Αναστασιάδης ανέτρεψε τον Καϊκούτ στην περιοχή της ΑΕΛΚ, με αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι. Ο Βόσνιος στο 56' δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, ανοίγοντας το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ανοιχτούν για να σκοράρουν, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να βρει χώρους. Έτσι στο 77' ο Ντιόγκο μπήκε μέσα στην περιοχή της ομάδας της Λέσβου και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Χογκ.

Για την ΑΕΛΚ ήταν αδύνατο να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία στο ματς και το σουτ του Πετρόπουλου στο 84' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κουτζαβασίλη. Δεν έγινε τίποτα άλλο έως τη λήξη του ματς, με τους Φαίακες να κατακτούν την πολύ σημαντική νίκη.

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε τη φάση της αποβολής. Ο Αντέγιο δεν λειτούργησε ψύχραιμα, με αποτέλεσμα να ''κρεμάσει'' την ομάδα του και να την αφήσει με δέκα παίκτες για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Εκεί κρίθηκαν πολλά...

Ο διαιτητής

Μέτρια η διαιτησία του Δασκαλόπουλου. Δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή μέρα και προκάλεσε τις διαμαρτυρίες τόσο των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενούμενων. Αδικημένη περισσότερο η ΑΕΛΚ. Η κόκκινη κρίνεται υπερβολική, αλλά και το πέναλτι τραβηγμένο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σάσα Καϊκούτ. Πήρε το πέναλτι από τον Αναστασιάδη, το εκτέλεσε εύστοχα και έδειξε τον δρόμο για την κατάκτηση της νίκης. Ο Βόσνιος ταλαιπώρησε αισθητά την άμυνα της ΑΕΛΚ και γενικά είχε πολύ μεστή παρουσία.

Μας άρεσε

Η Κέρκυρα πήρε αυτό που ήθελε. Απέναντι σε μια ομάδα με τον ίδιο στόχο, αυτόν της παραμονής, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου απέδειξαν ότι τη νίκη την ήθελαν περισσότερο. Ωραίο να βλέπεις μια ομάδα να παίρνει αυτό που επιθυμεί και στο τέλος να τα καταφέρνει.

Δεν μας άρεσε

Το ποδόσφαιρο που παίχτηκε. Πολύ άσχημη η εικόνα από τις δύο ομάδες, που μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό όχι να προσφέρουν θέαμα, αλλά για να αποσπάσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ