STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κερδισμένος ο Απόλλων Σμύρνης, 1-1 με τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Πλατανιάς, Απόλλων, Κοντοές, Πετρόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Πλατανιάς απέτυχε να επικρατήσει του Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στα Περιβόλια. Πρώτο γκολ στην καριέρα του ο Κοντοές, ισοφάρισε για τους Χανιώτες ο Πετρόπουλος.

Ένα αποτέλεσμα ήθελε μόνο ο Πλατανιάς στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 20ή αγωνιστική της Super League Σουρωτή, τη νίκη. Ο ουραγός της κατηγορίας, ωστόσο, ήταν κατώτερος των περιστάσεων και παρότι εντέλει αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με την "Ελαφρά Ταξιαρχία", αντιμετώπισε σοβαρό κίνδυνο να ηττηθεί κιόλας.

Ο Γιάννης Κοντοές άνοιξε το σκορ στο 68', αλλά η ομάδα της Κρήτης, στην οποία έκανε ντεμπούτο ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ισοφάρισε στο 81' με τον Πετρόπουλο, έπειτα από λάθος του Τσόβιτς. Ο Πλατανιάς είναι στο -5 από τη θέση παραμονής και εξακολουθεί να έχει τη χειρότερη επίθεση και τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία.

Ο Απόλλων Σμύρνης αισθάνεται την πίκρα ότι θα μπορούσε ακόμη και να φύγει με το τρίποντο αν δεν είχε γίνει το σφάλμα του τερματοφύλακά του, αλλά και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Παράσχς, Ναδάλες και Στάθης, που άφησαν τον Πλατανιά για να συνεχίσουν στον Απόλλωνα, άκουσαν πολλά... γαλλικά κατά τη διάρκεια του ματς.

Κερδισμένος ο Απόλλων Σμύρνης, 1-1 με τον Πλατανιά
Κερδισμένος ο Απόλλων Σμύρνης, 1-1 με τον Πλατανιά

Παρότι μπήκε καλύτερα στο γήπεδο ο Πλατανιάς, όσο περνούσε η ώρα ο Απόλλων πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε καλύτερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του και έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Κλιάιτς. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου, που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων, φώναζε απεγνωσμένα στην ομάδα του να πάρει μέτρα και να ανέβει, να μην είναι κλεισμένη τόσο πολύ.

Μπορεί η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία να ανήκε στον Πλατανιά, όταν το πλασέ του Ενσικουλού "έβγαλε" ο Τσόβιτς, αλλά από εκεί και πέρα η "Ελαφρά Ταξιαρχία" ανέβασε στροφές και απείλησε. Αρχικά με τον Ναδάλες στο 21' και ακολούθως με τον Κοντοέ, ο οποίος στο 23' είχε σουτ που προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι. Ο Ισπανός προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα του Πλατανιά, αλλά πολύ καλός ήταν και ο Παπάζογλου στα χαφ.

Στο 35' ο Γιώργος Παράσχος άλλαξε το σχήμα του από 3-5-2 σε 4-3-3. Τετράδα άμυνας με Κοντοέ, Μπαρτολίνι, Ζησόπουλο, Στάθη, τρεις στη μεσαία γραμμή με Τσουκαλά, Κονέ, Παπάζογλου και τρεις στην επίθεση με Ναδάλες, Ελπάζ, Αλμπάνη. Στο 40' ο Ναδάλες και στο 41' ο Αλμπάνης είχαν σουτ που πέρασαν άουτ. Αυτά στο πρώτο μέρος.

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας) - Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Νίλι (71' Κασάλιτσα), Αγγελόπουλος (84' Ντουαλά), Δημούτσος, Μαλσά (57' Πλιάτσικας), Ουντότζι, Ενσικουλού, Πετρόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Ναδάλες (93' λ. τρ. Χουάρες), Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Αλμπάνης (73' λ. τρ. Μενδρινός), Κονέ, Στάθης, Ελμπάζ (46' Ντεβέσα).

Γκολ: 81' Πετρόπουλος - 68' Κοντοές

Κάρτες: 13' Μαλσά, 66' Ενσικουλού - 45'+1' Παπάζογλου, 48' Μπαρτολίνι, 90'+7' Κοντοές

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε σε μία αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Ντίντακ Ντεβέσα αντικατέστησε τον Ελμπάζ και ως εκ τούτου στην κορυφή πέρασε ο Αλμπάνης. Στο 49' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε κράτημα του Ζησόπουλου στον Καρυπίδη, αλλά ο Αρετόπουλος είχε αντίθετη άποψη. Οι Χανιώτες μπορεί να ήθελαν πάση θυσία το τρίποντο, αλλά αδυνατούσαν να απειλήσουν. Στο 57' ο Χατζηνικολάου ανακάτεψε την τράπουλα με την αλλαγή Πλιάτσικα - Μαλσά. Δεξί μπακ πέρασε ο Πλιάτσικας, δεξί χαφ ο Νίλι και ο Ουντότζι στον άξονα. Για να καταλάβετε πόση ώρα πέρασε για να απειλήσει ο Πλατανιάς, είχε στο 20' το σουτ του Κοροβέση που πέρασε άουτ και μετά το άστοχο σουτ του Οντότζσι στο 69!

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Παπάζογλου, Απόλλων EUROKINISSI SPORTS

Αυτό και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Απόλλων κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ, στην πρώτη του τελική στο β' μέρος. Εκτέλεση φάουλ από τον Κονέ, η μπάλα στο τείχος. Ο Τσουκαλάς που πήρε το ριμπάουντ σούταρε από το ημικύκλιο, έπεσε και έδιωξε ο Κλιάιτς, αλλά ο Κοντοές που πήρε νέο ριμπάουντ πλάσαρε εύστοχα από κοντά (0-1). Και ενώ ο Απόλλων κατάφερνε να κρατά τον Πλατανιά μακριά από την εστία του, οι Χανιώτες έφτασαν στην ισοφάριση με τυχερό τρόπο. Ο Τσόβιτς στο 81' σηκώθηκε για να μπλοκάρει τη μπάλα, αλλά χτύπησε στο δοκάρι με το σώμα του, την έχασε υπό τον έλεγχό του και ο Πετρόπουλος από κοντά με πλασέ ισοφάρισε προ του Μπαρτολίνι (1-1).

Η αναμέτρηση απέκτησε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη και από τις δύο ομάδες, ενώ στο 95' ο Κασάλιτσα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά ο επόπτης σωστά υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Πετρόπουλο νωρίτερα. Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το 97', οπότε και ο Αρετόπουλος σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.

Κερδισμένος ο Απόλλων Σμύρνης, 1-1 με τον Πλατανιά

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 90ό λεπτό ο Κοντοές έδωσε πολύ ωραία πάσα στον Τσουκαλά, αυτός από θέση βολής έκανε το πλασέ, αλλά ο Κλιάιτς απέκρουσε και κράτησε το 1-1. Σε ένα καίριο λεπτό της αναμέτρησης, ο Απόλλων θα μπορούσε να κάνει το 1-2 και να σπρώξει στον "γκρεμό" τον Πλατανιά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αρετόπουλος και οι επόπτες του έχασαν ορισμένες φάσεις, δεν πήραν σωστές αποφάσεις, αλλά η ουσία είναι πως με τα σφυρίγματά τους δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Γιάννης Κοντοές. Ξεκίνησε ως στόπερ, ακολούθως πέρασε αριστερός μπακ. Πολλές κούρσες, βοήθησε όχι μόνο αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Ήταν αυτός που σημείωσε το γκολ της ομάδας του. Χρειάστηκε να παίξει 263 αγώνες στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο για να πετύχει το πρώτο γκολ στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις! Και είχε και δοκάρι...

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η τροπή που πήρε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Πάνω κάτω η μπάλα, αρκετές φάσεις, ρώσικη ρουλέτα. Ό,τι δεν είδαμε σε 80 λεπτά, το είδαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πλατανιάς "καιγόταν" για νίκη, αλλά δεν το έδειξε αυτό στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ακόμη και το γκολ το οποίο σημείωσε προήλθε από λανθασμένη εκτίμηση του γκολκίπερ του Απόλλωνα Σμύρνης, Τσόβιτς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ