STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρδισε τον Ολυμπιακό και την κατηγορία ο Απόλλων

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Αλμπάνη στα 29'' (!), ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε με σκορ 1-0 τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη και εξασφάλισε την παραμονή του στην Super League. Δικαιολογημένα τα παράπονα των Πειραιωτών για δύο παραβάσεις πέναλτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη για την 28η αγωνιστική της Super League, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην μάχη της παραμονής (στο +5 από την Κέρκυρα πριν τη σέντρα των αγώνων) και τους Πειραιώτες να επιθυμούν ένα σερί νικών ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο... εξαφανισμένος Στόουκς και ο εκτός πλάνων Καστιγιέχος ήταν δύο παίκτες που δεν συμπεριλήφθηκαν στα σχέδια του Γιώργου Παράσχου για την αναμέτρηση στη Ριζούπολη, με τον έμπειρο τεχνικό του Απόλλωνα να παίρνει 18 παίκτες στην αποστολή, τους Χουάντερσον, Τσόβιτς, Στάθη, Ζησόπουλο, Κύργια, Κοντοέ, Ναδάλες, Χουάρεζ, Κονέ, Τσουκαλά, Ελμπάζ, Αλμπάνη, Σιατραβάνη, Ανιέτε, Μενδρινό, Ντεβέσα, Μπαρτολίνι και Κούρο.

Για τον Ολυμπιακό, δεν είχε εκπλήξεις η ανακοίνωση της αποστολής του Χρήστου Κόντη για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Αλμπέρτο Μποτία έμεινε εκτός για δεύτερο σερί παιχνίδι, όπως και οι Ίβουσιτς, Ίγκορ, Πάρντο. Επανήλθε ο Σισέ μετά την ποινή που εξέτισε κόντρα στην Κέρκυρα. Μια θέση στην 20άδα εξασφάλισε και ο Μάριος Βρουσάι που πέτυχε κόντρα στους Φαίακες το παρθενικό του γκολ.

Ανδρούτσος, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Φορτούνης, Ζιλέ, Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Μάριν, Μαρτίνς, Μιραλάς, Νικολάου, Προτό, Ρομαό, Ταχτσίδης, Βέργος και Βρουσάι ήταν στην 20μελή αποστολή. Τζούρτζεβιτς και Μαρτίνς κόπηκαν από την 18άδα.

Ένα γκολ - μια κατηγορία ο Αλμπάνης

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου), Γεώργιος Πασχάλης (ΕΠΣ Ηπείρου)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας (73' λ.τ. Μπαρτολίνι), Ζησόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χουάρες (68' Μενδρινός), Κονέ (23' λ.τ. Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Ελμπάζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης (14' λ.τ. Χατζισαφί), Ρομαό (59' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Μάριν, Μιραλάς (59' Βρουσάι), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.

Γκολ: 1' Αλμπάνης / -

Κάρτες: 37' Ζησόπουλος, 61' Ναδάλες / 15' Νικολάου, 76' Ανδρούτσος, 90+1' Μάριν

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, ο Απόλλων Σμύρνης βρήκε ανέλπιστα εύκολα το ιδανικό ξεκίνημα: Τσουκαλάς, Ελμπάζ και Αλμπάνης άλλαξαν με τη μια τη μπάλα και ο τελευταίος με σίγουρο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Προτό, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους μετά από 29'' αγώνα!

Σε πλήρη αδράνεια η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού, με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" να σκοράρει πιο εύκολα από ότι θα έκανε σε οικογενειακό διπλό.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ 
(EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Σταδιακά οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο, άλλαζαν σχετικά εύκολα τη μπάλα αλλά δεν είχαν την ίδια άνεση στην παραγωγή φάσεων εντός της αντίπαλης περιοχής. Και όσες φορές το πέτυχαν, δεν μπόρεσαν να τελειώσουν σωστά τις φάσεις.

Ο Απόλλων μετά το προβάδισμα του είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο πίσω από τη μπάλα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση έδειχνε πως θα είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος του Ολυμπιακού στην κόντρα, με τους εξαιρετικά δραστήριους Αλμπάνη και Ελμπάζ.

Συζήτηση σηκώνει η φάση του 9ου λεπτού, όταν σε κάθετη πάσα του Φορτούνη στον Κούτρη ο μπακ του Ολυμπιακού έκανε επαφή με τη μπάλα, ο Χουάντερσον αρχικά έδιωξε με τα πόδια, η μπάλα ξαναβρήκε στον Κούτρη, με τη φόρα της φάσης ο γκολκίπερ του Απόλλωνα γκρέμισε εντός περιοχής τον αντίπαλο του, αλλά ο Κατσικογιάννης έδειξε ότι πρέπει να συνεχιστεί το ματς.

Από το χτύπημα του Χουάντερσον ο Κούτρης δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Χατζισαφί στο 14'. Δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης αστόχησε σε καρφωτή κεφαλιά από την μικρή περιοχή σε μεταβίβαση του Μάριν, ενώ στο 22' με κεραυνό εκτός περιοχής σημάδεψε τη συμβολή των δοκών της εστίας του Χουάντερσον.

ΑΠΠΟΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
ΑΠΠΟΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ICON

Οι γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό τον Κονέ στο 23' (Σιατραβάνης) και μαζί την ενέργεια που έδινε στη μεσαία γραμμή ο Ιβοριανός. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να μετατρέψει σε γκολ την υπεροχή του.

Οι Πειραιώτες μπήκαν πιεστικά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Χουάντερσον στο 47' να λέει "όχι" στον Ανσαριφάρντ, κάνοντας εκπληκτική επέμβαση στην αριστερή του γωνία. Δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης με το κεφάλι αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 59' ο Κόντης ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τους Βρουσάι - Ανδρούτσο αντί των Μιραλάς - Ρομαό.

Στο 62' ήταν ο Ζησόπουλος που έβαλε καταπληκτικά την κόντρα σε προσπάθεια του Νικολάου από την μικρή περιοχή, με τον Ανδρούτσο στην επαναφορά να αστοχεί με το δεξί.

ΦΩΝΑΖΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Απόλλων κρατούσε με νύχια και με δόντια το μηδέν στην άμυνα, ξόδεψε δύο καλές κόντρες για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και ευτύχησε να βρει σε κακή -για τον αντίπαλο του- μέρα τον ρέφερι Κατσικογιάννη.

Ο διαιτητής από την ΕΠΣ Ηπείρου έκλεισε τα μάτια σε εντός περιοχής ανατροπή του Ανδρούτσου από τον Στάθη στο 90' (είχε την φάση πιάτο μπροστά του) και δεν είδε το χέρι του Κοντοέ στη μικρή περιοχή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε προσπάθεια του Νικολάου να ισοφαρίσει.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με νίκη του Απόλλωνα και το τελευταίο σφύριγμα του Κατσικογιάννη βρήκε τους παίκτες των γηπεδούχων ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν την παραμονή τους στη Super League, αφού την ίδια στιγμή η Κέρκυρα ηττήθηκε εντός έδρας από τον Αστέρα Τρίπολης.

Συνδυασμός αποτελεσμάτων που επιτρέπει στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" να κάνει από τώρα τα σχέδια της για τη νέα σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ίσως είναι άδικο για την επέμβαση του Χουάντερσον στο 47', ωστόσο το παιχνίδι έκρινε η πρώτη φάση του αγώνα. Όταν τρεις παίκτες του Απόλλωνα άλλαξαν την μπάλα με τη μια και ο Αλμπάνης σκόραρε στα 29'' μετά τη σέντρα, ένα γκολ που τελικά έδωσε τη νίκη - κατηγορία στους γηπεδούχους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Τα έκανε μαντάρα σε ένα μάλλον εύκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε 79% κατοχή μπάλας και το παιχνίδι ουσιαστικά έγινε στο μισό γήπεδο, με τους παίκτες του Απόλλωνα να επιστρατεύουν συχνά σκληρό παιχνίδι για να σταματήσουν τους Πειραιώτες, που τελικά ολοκλήρωσαν το ματς με παραπάνω κίτρινες κάρτες... Αυτό μοιάζει πταίσμα μπροστά στα πέναλτι που αρνήθηκε ο Κατσικογιάννης στους Πειραιώτες. Κι αν η φάση του 9' σηκώνει κουβέντα και ερμηνείες, αυτές του 90' και 91' είναι μάλλον ξεκάθαρες. Στην πρώτη περίπτωση ο Στάθης ανατρέπει τον Ανδρούτσο εντός περιοχής και στη δεύτερη το σουτ του Νικολάου από τη μικρή περιοχή σταματά στο χέρι του Κοντοέ. Ειδικά την φάση του Ανδρούτσου, την είχε πιάτο...

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αλμπάνης έβαλε το γκολ, ο Χουάντερσον είχε 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις, ωστόσο ο πολύπειρος Ζησόπουλος ήταν ο παίκτης που ηγήθηκε της αμυντικής γραμμής του Απόλλωνα, έχοντας σωρεία καθοριστικών επεμβάσεων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αλμπάνης βρίσκεται υπό παρακολούθηση από ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός και με την εμφάνιση του κόντρα στους Πειραιώτες έδειξε πως δικαίως συγκεντρώνει το ενδιαφέρον συλλόγων μεγαλύτερων από τον Απόλλωνα. Ικανός χειριστής της μπάλας, ταχύς, διορατικός και αποτελεσματικός σε μικρούς χώρους, σκόραρε το 1-0 και δημιούργησε κάμποσα προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός στα 29'' παραπέμπει σε ομάδα ερασιτεχνικής κατηγορίας, ενώ ο ρέφερι Κατσικογιάννης έδειξε πως δεν θα σφύριζε πέναλτι, ακόμη κι αν υπήρχε παράβαση σε κάθε φάση του 90λεπτου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ