STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καταιγιστικός στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, 5-1 την Κέρκυρα

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με εξαιρετική παρουσία επιθετικά, ο Ολυμπιακός "σκόρπισε" την Κέρκυρα στο Φάληρο επικρατώντας με σκορ 5-1 των Φαιάκων. Είδε το ματς ο Πέδρο Μαρτίνς, γκολ ο Βρουσάι στο ντεμπούτο του στη Super League.

Με τον Χρήστο Κόντη στον πάγκο και τον Πέδρο Μαρτίνς να παρακολουθεί από σουίτα του γηπέδου, ο Ολυμπιακός με καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα έφτασε σχετικά εύκολα στο 5-1 επί της Κέρκυρας στο Φάληρο, αφήνοντας τους Φαίακες στο -5 από τη σωτηρία.

Σεμπά και Οτζίτζα, που έχουν τεθεί εκτός ομάδας, δεν ήταν στη διάθεση του Χρήστου Κόντη, ενώ εκτός πλάνων έμειναν και οι Ίγκορ, Ίβουσιτς, Σκαφίδας, Μποτία (που είχε και μικροενοχλήσεις), Ζιλέ. Την ποινή του εξέτισε σε αυτό το ματς ο Σισέ.

Η ενδεκάδα δεν είχε εκπλήξεις, πλην ίσως του Ταχτσίδη που είχε χάσει προπονήσεις μεσοβδόμαδα και ήταν αουτσάιντερ για το βασικό σχήμα. Χουτεσιώτης, Χατζισαφί, Μαρτίνς, Ανδρούτσος, Πάρντο, Βρουσάι και Τζούρτζεβιτς έμειναν στον πάγκο και ο Βέργος κόπηκε από τη 18άδα.

Καταιγιστικός στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, 5-1 την Κέρκυρα

Για την Κέρκυρα, ο Γιάννης Ματζουράκης δεν μπορούσε να υπολογίζει στον τραυματία Παμλίδη και τον τιμωρημένο Κρητικό, ενώ εκτός έμειναν και οι Νούνιες, Γκράσι, Γκομές (χάνει το υπόλοιπο της σεζόν).

Αναμενόμενοι οι έντεκα που επέλεξε ο Έλληνας τεχνικός για την βασική ενδεκάδα, ενώ οι Κουτζαβασίλης, Αρτυματάς, Τουράμ, Ζορμπάς, Μένσα, Αναστασίου και Ιωάννου ήταν οι εναλλακτικές λύσεις των Φαιάκων.

Καταιγιστικός στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, 5-1 την Κέρκυρα

Υπό το βλέμμα του νέου τους προπονητή, που παρακολούθησε το παιχνίδι από σουίτα του "Γ. Καραϊσκάκης", οι Πειραιώτες είχαν κατά διαστήματα εξαιρετική παρουσία από τη μέση και μπροστά και μέσα από τις συνεργασίες των Ταχτσίδη, Φορτούνη, Μιραλάς, Μάριν και Ανσαριφάρντ δημιούργησαν κάμποσες κλασικές ευκαιρίες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Μαρτίνς, Μοντεστό EUROKINISSI SPORTS

Σκοράροντας τελικά πέντε γκολ στην αναμέτρηση, τέσσερα περισσότερα από την Κέρκυρα που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Επστάιν.

Ερυθρόλευκο ξέσπασμα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (ΕΠΣ Ευβοίας), Αντώνιος Σινιοράκης (ΕΠΣ Χανιών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί (73' Ανδρούτσος), Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Μαρτίνς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Ανσαριφάρντ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης (55' Ιωάννου), Μπαλάφας, Γεωργίου (73' Τουράμ), Επστάιν (79' Αρτυματάς), Ρόλε, Μυτίδης.

Γκολ: 12' Ανσαριφάρντ, 45+2' Μιραλάς, 51' Φορτούνης, 71' Ένχελς, 87' Βρουσάι / 27' Επστάιν

Κάρτες: 23' Ταχτσίδης, 64' Ρομαό / 30' Γεωργίου, 32' Σιόντης, 72' Μπαλάφας, 85' Αρτυματάς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η Κέρκυρα μπήκε με μεγαλύτερη συγκέντρωση στην αναμέτρηση και μόλις στο 4' είχε μια καλή στιγμή με τον Επστάιν, που κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή από μεταβίβαση του Ρόλε αλλά χωρίς ισορροπία δεν μπόρεσε να βρει εστία με το αριστερό.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στην πρώτη ουσιαστική του ευκαιρία να προηγηθεί, όταν από κάθετη πάσα του Φορτούνη ο Ανσαριφάρντ κινήθηκε στον χώρο και πλάσαρε τον εξερχόμενο Γιαννακόπουλο για το 1-0 στο 12'.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πέντε λεπτά αργότερα ακυρώθηκε ορθώς δεύτερο τέρμα του Ιρανού φορ, που ήταν εκτεθειμένος μπροστά από την άμυνα στη σέντρα του Μάριν.

Ο Νικολάου ενήργησε επιπόλαια στο 27' και ο Ρόλε βρήκε στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας τον Επστάιν, που έφερε τη μπάλα στο δεξί και πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Προτό για το 1-1!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είχε την δυνατότητα να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Μάριν βιάστηκε να εκτελέσει όντας αμαρκάριστος στην περιοχή από την κάθετη του Ταχτσίδη στο 32' και πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ.

Στο 45' ο Γερμανός πέρασε και τον Γιαννακόπουλο αλλά το πλασέ του κόντραρε σωτήρια σε κόρνερ ο Αντέτζο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μιραλάς θύμισε τον... κανονικό του εαυτό, σκοράροντας με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής για το 2-1.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες για το πρώτο ημίχρονο.

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους στο Φάληρο:

Καταιγιστικός στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, 5-1 την Κέρκυρα

Ο Γιαννακόπουλος με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε την προσπάθεια του Μάριν στο 48' και δύο λεπτά αργότερα ο Μυτίδης ολομόναχος έξω από την μικρή περιοχή επιχείρησε να ισοφαρίσει με το κεφάλι, αλλά ο Προτό έσωσε την εστία του.

Στο 51' οι Ταχτσίδης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και Φορτούνης έκρυψαν την μπάλα και την εμφάνισαν ξανά στα δίχτυα της Κέρκυρας, με τον Έλληνα διεθνή μέσο να σκοράρει για το 3-1 στην καλύτερη φάση του αγώνα. Άψογο τέρμα σε δημιουργία και εκτέλεση.

Το ματς είχε καλό ρυθμό αλλά και χώρους προς εκμετάλλευση, αφού ούτε η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού ούτε αυτή της Κέρκυρας, ήταν οι ενδεδειγμένες. Με τη δεύτερη ασίστ του στο ματς, ο Φορτούνης έδωσε την ευκαιρία στον Ένχελς να σημειώσει το 4-1 με κεφαλιά στο 71'.

Στο 82' ο Προτό ύψωσε απαγορευτικό στην προσπάθεια του Μυτίδη να σκοράρει με το δεξί μέσα από την περιοχή και ένα λεπτό αργότερα ο Νικολάου κόντραρε το σουτ του Τουράμ, που επιχείρησε να μειώσει το σκορ.

Ο Ανσαριφάρντ στο 87' τροφοδότησε την κάθετη κίνηση του Βρουσάι και ο μεσοεπιθετικός της Κ-20 του Ολυμπιακού πλάσαρε τον Γιαννακόπουλο, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ για το τελικό 5-1 στο Φάληρο.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το στατιστικά του 90λεπτου στο "Γ. Καραϊσκάκης":

Καταιγιστικός στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, 5-1 την Κέρκυρα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 51', όταν τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν ιδανικά, με τον Φορτούνη τελικό αποδέκτη της μπάλας να πετυχαίνει το τρίτο γκολ των Πειραιωτών στην αναμέτρηση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Διαμαντόπουλος, σωστός στο πειθαρχικό κομμάτι του παιχνιδιού, κοντά στις φάσεις και με την ίδια λογική στα σφυρίγματα του. Λάθος υπόδειξη του επόπτη Κωνστάντιου στο 19' για οφσάιντ του Φορτούνη, που καλυπτόταν. Λάθος του ίδιου επόπτη και στο 90', όταν έκοψε τον Τουράμ σε φάση τετ-α-τετ ενώ ο επιθετικός των Φαιάκων ήταν onside στην πάσα που δέχτηκε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σκοράροντας στην ωραιότερη φάση της αναμέτρησης και μοιράζοντας δύο ασίστ στο ματς, ο Κώστας Φορτούνης μετά από καιρό ήταν καθοριστικός στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και συνάμα ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Γκολ και ασίστ είχε ο Ανσαριφάρντ, καταπληκτικό σε εκτέλεση ήταν και το τέρμα του Μιραλάς, προώθησε εξαιρετικά το παιχνίδι κάθετα ο Ταχτσίδης, ωστόσο το τέρμα που πέτυχε ο Βρουσάι στο ντεμπούτο του σε επίπεδο πρωταθλήματος, ήταν ίσως η πλέον ευχάριστη ερυθρόλευκη νότα στην αναμέτρηση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Κέρκυρα "κατέρρευσε" μετά το γκολ του Μιραλάς και ήταν σα να μην βγήκε από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο. Για την σωτηρία χρειάζεται κυρίως πνευματική και ψυχολογική ετοιμότητα, οι Φαίακες έδειξαν να πάσχουν στους συγκεκριμένους τομείς και σε συνδυασμό με την έλλειψη αποφασιστικότητας δύσκολα πλέον θα αντιστρέψουν την κατάσταση στα τρία ματς που έμειναν ως τη λήξη του πρωταθλήματος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ