STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Καταιγίδα" ο Λεβαδειακός, 3-2 τον Παναθηναϊκό που παραπαίει

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λεβαδειακός επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού όντας καλύτερος για 65 λεπτά στην αναμέτρηση ενώ οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Εικόνα διάλυσης στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι πράσινοι.

Στο παιχνίδι της Λιβαδειάς που διεξήχθη σε δυο δόσεις, ο Λεβαδειακός ήταν ο μεγάλος νικητής επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 3-2. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι για 65' όπου πέτυχαν τρία γκολ και είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν και σε σκόρ ρεκόρ υπέρ τους.

Αντίθετα το τριφύλλι εμφανίστηκε στο γήπεδο στο τελευταίο 15' όταν μπόρεσε να φτιάξει σωρεία ευκαιριών, να πετύχει δυο γκολ αλλά να μη μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έδειξε σημάδια διάλυσης καθώς ο Λεβαδειακός έδειχνε να μπορεί να σκοράρει όποτε ήθελε ενώ ακόμα χειρότερη ήταν η εικόνα του "παραδομένου" Ουζουνίδη στον πάγκο ο οποίος μετά το 55' και με το σκορ στο 3-0 κάθισε βυθισμένος στις σκέψεις του και χωρίς να δίνει ουσιαστικά οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του.

Επίσης άξιο αναφοράς είναι η εικόνα των πράσινων μετά το τέλος του αγώνα όπου βρέθηκαν μπροστά στους οπαδούς τους που βρήκαν τη δύναμη να ταξιδέψουν στη Λιβαδειά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και ουσιαστικά με τη κίνηση τους ήταν σαν να ζητούν συγνώμη για την ήττα τους.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Ζοζέ Ανιγκό δεν αντιμετώπιζε προβλήματα για την αναμέτρηση που ξεκίνησε από το 10' και φυσικά ήταν υποχρεωμένος να ξεκινήσει με την ενδεκάδα που είχε παρατάξει και το Σάββατο. Ο Γάλλος προπονητής που είχε επιλέξει να αφήσει στην άκρη το αγαπημένο του 3-5-2 επέλεξε το 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Επασί και στην τετράδα της άμυνας βρέθηκε δεξιά ο Τσαμπούρης και αριστερά ο Φαβάρο με τους Αντιλέου και Λεονάρντο να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι δυο αμυντικοί χαφ ήταν οι Ομπιόρα και Μητρόπουλος με την τριάδα μπροστά να αποτελείται από τους Γιουσούφ, Σουμπίνιο και Γιακουμάκη ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μαρκόβσκι.

"Καταιγίδα" ο Λεβαδειακός, 3-2 τον Παναθηναϊκό που παραπαίει

Από την άλλη πλευρά και ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε φανερώσει από το Σάββατο τα πλάνα του και το ότι θα έπαιζε με σέντερ φορ τον Χρήστο Δώνη ελλείψει άλλων λύσεων. Έτσι στο 4-4-1-1 που χρησιμοποίησε βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ ο Βλαχοδήμος με τον Κουλιμπαλί να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Οικονόμου να ντεμπουτάρει παίζοντας αριστερά. Οι Κουρμπέλης και Κολοβέτσιος ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του τριφυλλιού. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Λουντ και Τζανδάρης με τον Μουνιέ να ξεκινάει από τα αριστερά και τον Βιγιαφάνιες στα δεξιά. Μπροστά τους ήταν ο Άλτμαν και στη κορυφή της επίθεσης ο Δώνης.

Τραγικός για 65' λεπτά ο Παναθηναϊκός, δίκαια νικητής ο Λεβαδειακός

Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο, Αντιλεού, Μητρόπουλος (90' Καλτσάς), Ομπιόρα (84' Νιάς), Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Γιακουμάκης (88' Ντιόγκο), Μαρκόβσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου, Κολοβέτσιος (54' Ινσούα), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (28' Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Άλτμαν (54' Χίλιεμαρκ), Δώνης.

Γκολ: 21΄Φαβάρο, 36' Γιουσούφ, 50' Μητρόπουλος/76' Λουντ, 90' Βιγιαφάνιες

Κίτρινες: 44' Ομπιόρα, 71' Μητρόπουλος, 83' Φαβάρο/75' Ινσούα, 82' Χίλιεμαρκ

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε από το 9':11'' όπου είχε διακοπεί το Σάββατο με τον αγωνιστικό χώρο να δείχνει αρκετά καλός ώστε να παιχθεί όχι απλά στρωτό αλλά και γρήγορο ποδόσφαιρο από πλευράς των δυο ομάδων.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μπαίνει καλύτερα στο ματς και μάλιστα είχε τη πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση όταν εννιά λεπτά αργότερα και με το ρολόι να δείχνει το 18' ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Δώνης έπιασε ένα εκπληκτικό εναέριο γυριστό, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ με τον Φαβάρο. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο αμυντικός των γηπεδούχων πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Βλαχοδήμο δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την ανούσια υπεροχή στην αναμέτρηση καθώς ναι μεν κρατούσαν τη μπάλα στα πόδια τους αλλά σε κανένα σημείο δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Γάλλου γκολκίπερ.

Ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε στο 29' να αλλάξει τα πλάνα του καθώς ο Μουνιέ στο 26' ένιωσε ένα τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού του ποδιού και έδωσε τη θέση του στον Χατζηγιοβάνη.

Στο 36' οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Σουμπίνιο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Βλαχοδήμο, εκτελώντας ένα φάουλ από δεξιά και διαγώνια θέση απευθείας, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου.

Δευτερόλεπτα αργότερα όμως ήρθε το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού. Ο Κουλιμπαλί γλίστρησε στο χώρο του κέντρου με τον Σουμπίνιο να παίρνει τη μπάλα, την πάσαρε στον Ομπιόρα που έδωσε κάθετα στον Γιουσούφ αυτός μπήκε από τα αριστερά και με ωραίο δεξί σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 2-0.

Μάλιστα μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν υπήρξε άλλη φάση στη Λιβαδειά με 2-0 να παραμένει και τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να έχει συντριπτική κατοχή υπέρ του αλλά τους γηπεδούχους να έχουν πετύχει δυο τέρματα που τους έδιναν σαφές προβάδισμα νίκης.

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά:

"Καταιγίδα" ο Λεβαδειακός, 3-2 τον Παναθηναϊκό που παραπαίει

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε χωρίς αλλαγή για τις δυο ομάδες και με τον Λεβαδειακό να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα. Στο 48' της αναμέτρησης σε μια βαθιά μπαλιά ο Βλαχοδήμος δεν βγήκε και ο Οικονόμου αναγκάστηκε να του γυρίσει τη μπάλα. Ο γκολκίπερ των πράσινων την έπιασε και ο Ευαγγέλου έδωσε το έμμεσο. Στην εκτέλεση του φάουλ έγιναν τρία σουτ τα οποία προσέκρουσαν στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Η μπάλα έφτασε στον Μητρόπουλο ο οποίος σούταρε δυνατά και ψηλά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ. Ο Μαρκόβσκι έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά και έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Γιακουμάκη ο οποίος ήταν ένα κλικ πιο πίσω και δεν πρόλαβε με την προβολή του να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 55' ο Ουζουνίδης έκανε μαζεμένες δυο αλλαγές αφού έβγαλε τους Άλτμαν και Κολοβέτσιο και πέρασε στο ματς τους Χίλιεμαρκ και Ινσούα. Ο Αργεντινός πήγε στα αριστερά και ο Οικονόμου έπαιξε ως στόπερ δίπλα στον Κουρμπέλη.

Παρά τις αλλαγές ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μέχρι το 74' καμία εκ των δυο ομάδων δεν μπόρεσε να κάνει ίχνος ευκαιρίας. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως ο Παναθηναϊκός ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο.

ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΡΓΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο 74' ο Κουλιμπαλί βρέθηκε στη περιοχή και έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να κοντράρει και να απομακρύνεται.

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία στην επίθεση από τα δεξιά. Ο Δώνης έκανε την κάθετη στον Χίλιεμαρκ που κάνει κούρσα δεξιά και μέσα στην περιοχή, γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Λουντ ήρθε από πίσω και έκανε το πλασέ μειώνοντας σε 3-2.

Στο 79' και πάλι ο Λουντ βρέθηκε μέσα στην περιοχή ανενόχλητος αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ και δεν απείλησε τον Επασί.

Ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία και στο 84' όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Δώνης προσπάθησε να κάνει το γύρισμα η μπάλα έφυγε αριστερά όπου βρέθηκε ο Ινσούα με τον Αργεντινό να κάνει ένα βολέ και τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Επασί.

Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 87' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Βιγιαφάνιες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα έξω.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 στο 94' όταν κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Ντιόγκο. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση του, ευστόχησε και έγραψε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στη Λιβαδειά:

"Καταιγίδα" ο Λεβαδειακός, 3-2 τον Παναθηναϊκό που παραπαίει

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Δώνη στο 18'. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγηθεί στο ματς και μάλιστα με τον Χρήστο Δώνη να πετυχαίνει ένα από τα γκολ της χρονιάς. Η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατήρι και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Αν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ευαγγέλου. Η χειρότερη του απόφαση ήταν πως ξεκίνησε το ματς το Σάββατο. Στο υπόλοιπο διάστημα που διεξήχθη την Κυριακή δεν έκανε λάθη. Οι αποφάσεις που πήρε ήταν σωστές και οι κάρτες που μοίρασε. Θα μπορούσε σίγουρα να κρατήσει ένα λεπτό ακόμα καθυστερήσεις.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μητρόπουλος. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Έλληνα μέσο του Λεβαδειακού. Το οποίο συνοδεύτηκε και από το τρίτο γκολ της ομάδας των Βοιωτών.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Λεβαδειακός μέχρι το 65'. Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό ήταν κυρίαρχη μέχρι το 65' του αγώνα και έφτασε να προηγείται 3-0 έχοντας ισχυρό προβάδισμα για τη νίκη. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν παίξει πολύ καλά μέχρι εκείνο το σημείο εκμεταλλευόμενοι κάθε λάθος των πράσινων.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα "παράδοσης" του Ουζουνίδη. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά το 3-0 "βυθίστηκε" στον πάγκο και στις σκέψεις του και έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ