STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καταιγίδα ανατροπής στο ΕΑΚ, 3-1 ο Ολυμπιακός την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Γρομητσάρη στο 16' η Κέρκυρα προηγήθηκε στο σκορ, όμως ο Ολυμπιακός "χόρευε" στη βροχή στο δεύτερο ημίχρονο και με τέρματα των Σισέ (46'), Τζούρτζεβιτς (65') και Μάριν (68'), έφτασε στην ανατροπή για το τελικό υπέρ του 3-1 στο ΕΑΚ.

Για την 12η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, Κέρκυρα και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στο ΕΑΚ έχοντας διαφορετικούς στόχους, που όμως κατέληγαν στον ίδιο παρονομαστή: την ανάγκη για τους τρεις βαθμούς.

Και παρά την αδιάκοπη βροχή, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα φεστιβάλ γκολ, με εντυπωσιακές φάσεις, χαμένες ευκαιρίες, ανατροπή του σκορ και νικητές τους Πειραιώτες.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει στον καταρτισμό της αποστολής των Φαιάκων, απ' την οποία απουσίασαν πολλοί και βασικοί παίκτες λόγω τιμωριών και τραυματισμών.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Άρη Σοϊλέδη, Σωτήρη Μπαλάφα, Ματιέ Γκόμες, καθώς και των λαβωμένων Τάσου Βενέτη, Νούνες και Ροζέριο Τουράμ. Εκτός έμεινε και Ντιόγκο Ζορντάο, με τον Ντουαλά να λύνει το συμβόλαιο του παραμονές της αναμέτρησης.

Καταιγίδα ανατροπής στο ΕΑΚ, 3-1 ο Ολυμπιακός την Κέρκυρα

Ο Τάκης Λεμονής από την πλευρά του είχε το δύσκολο έργο να επαναφέρει τους παίκτες του στην ελληνική πραγματικότητα, μετά το μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ στην Λισσαβώνα και την απογοήτευση που έφερε η ήττα και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ο Έλληνας τεχνικός πήρε 22 παίκτες στην αποστολή, αφήνοντας στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη τους Μεχντί Καρσελά, Γιάγκος Βούκοβιτς, Εμάνουελ Εμενίκε, Χρβόγιε Μίλιτς, Σάσα Ζντιέλαρ και Δημήτρη Νικολάου.

Οι Θανάσης Ανδρούτσος, Μπεν Μοχάμεντ, Αντρέ Μαρτίνς και Λευτέρης Χουτεσιώτης ήταν οι τέσσερις παίκτες που δεν μπήκαν στην 18άδα, με τον Ολυμπιακό να έχει τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το παιχνίδι στην Πορτογαλία.

Καταιγίδα ανατροπής στο ΕΑΚ, 3-1 ο Ολυμπιακός την Κέρκυρα

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Κέρκυρα προηγήθηκε στο 16' με τον Γρομητσάρη και κράτησε το προβάδισμα της μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου στο ΕΑΚ. Στην ανάπαυλα ο Λεμονής αποφάσισε να κάνει δύο αλλαγές, να πάει σε 4-4-2 και είδε όλες τις επιλογές του να βγαίνουν, αφού μέχρι το 68' ο Ολυμπιακός είχε γυρίσει το ματς στο υπέρ του 3-1, με γκολ των Σισέ, Τζούρτζεβιτς και Μάριν.

Ανατροπή κορυφής για τον Ολυμπιακό

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (82' Ζορμπάς), Κρητικός (54' Κέβιν Ντιόγκο), Γεωργίου (75' Μπάουμαν), Παμλίδης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Γρομητσάρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (46' Τζούρτζεβιτς), Πάρντο (46' Μάριν), Φορτούνης (68' Ζιλέ), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Γκολ: 16' Γρομητσάρης / 46' Σισέ, 65' Τζούρτζεβιτς, 68' Μάριν

Κάρτες: 35' Επστάιν, 45' Αρτυματάς, 89' Σιόντης / 90+1' Ζιλέ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η αναμέτρηση στο ΕΑΚ ξεκίνησε με τον τρόπο που υποψιάζονταν άπαντες. Τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν στο μισό γήπεδο έχοντας ως πρώτο μέλημα τη σωστή ανασταλτική τους λειτουργία.

ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΖΟΡΙΑ

Η βροχή που έπεφτε αδιάκοπα ευνοούσε αυτόν που ήθελε να καταστρέψει και πρόσθετε επιπλέον βάσανα σε αυτόν που επιθυμούσε να δημιουργήσει. Και τα πράγματα για τους Πειραιώτες ζόρισαν ακόμη περισσότερο στο 16ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ.

Οι στόπερ της Κέρκυρας νίκησαν την άμυνα του Ολυμπιακού σε εκτέλεση φάουλ του Επστάιν και ο Γρομητσάρης με πλασέ στην κίνηση σκόραρε για το 1-0, παρά την προσπάθεια του Προτό.

Ο Λεμονής ζητούσε ηρεμία και περισσότερη συγκέντρωση από τους παίκτες του, δεν το έβλεπε όπως δεν έβλεπε και συνεργασίες στην επίθεση όσο κι αν η μπάλα ήταν σε "ερυθρόλευκα" πόδια (38% - 62% η κατοχή στο 45').

Δύο φορές απείλησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, στο 1' και το 26', ισάριθμες με τον Φορτούνη αλλά οι Γιαννακόπουλος και Σπίνουλας αντίστοιχα δεν επέτρεψαν στον διεθνή μεσοεπιθετικό να σκοράρει. Στο 37' μάλιστα η Κέρκυρα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα, όταν από "τζούφιο" σουτ του Αναστασίου η μπάλα έφτασε στον Παμλίδη που εξ επαφής νικήθηκε από τον Προτό!

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους στο ΕΑΚ:

Καταιγίδα ανατροπής στο ΕΑΚ, 3-1 ο Ολυμπιακός την Κέρκυρα

Ταχτσίδης και Πάρντο έμειναν στα αποδυτήρια, Τζούρτζεβιτς και Μάριν πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

4-4-2 ΚΑΙ... ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Με τον Λεμονή να γυρίζει σε ένα άκρως επιθετικό 4-4-2 και μοναδικό ανασταλτικό μέσο τον Ρομαό, ο Ολυμπιακός πήγαινε σε φουλ επιθετικό σχήμα. Και πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα στην επανάληψη, η ομάδα του Πειραιά έφτασε στην ισοφάριση.

Σέντρα του Μάριν από δεξιά, η κεφαλιά του Μποτία σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου αλλά ήρθε ο Σισέ να σκοράρει εξ επαφής για το 1-1 στο 46'. Οι στόπερ της Κέρκυρας τιμώρησαν την άμυνα του Ολυμπιακού, οι στόπερ του Ολυμπιακού πήραν... εκδίκηση και το ματς ήταν πάλι στα ίσια, με ένα ημίχρονο ουσιαστικά να μένει ακόμη στο ΕΑΚ.

Το 4-4-2 έκανε πιο επιθετικό αλλά και πιο ευάλωτο ανασταλτικά τον Ολυμπιακό, με τον Παμλίδη στο 48' να αστοχεί από καλή θέση εντός περιοχής (ασυνεννοησία Κούτρη - Μποτία), τον Γιαννακόπουλο να σταματά το φάουλ του Φορτούνη ένα λεπτό μετά και στο 56' τον Γρομητσάρη να μπλοκάρει το πλασέ του Σεμπά, με τον Μάριν να αστοχεί στην επαναφορά.

Το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά, η μπάλα πήγαινε πάνω - κάτω αφού και η Κέρκυρα δεν ήθελε να κλειστεί, με τον Ρομαό να πλασάρει σωστά στο 58' και την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων! Στο 61' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Αρτυματά (γυρισμένη πλάτη αλλά απλωμένο το χέρι) και μετά ακολούθησε... καταιγίδα.

Στο 65' ο Γιαννακόπουλος σταμάτησε τον Μάριν αλλά στην εξέλιξη της φάσης ήρθε η σέντρα του Σεμπά, η παρεμβολή του Σισέ και το εντυπωσιακό βολ πλανέ του Τζούρτζεβιτς για την ολική ανατροπή του σκορ υπέρ των Πειραιωτών. Τρία λεπτά αργότερα ο Σέρβος έγινε δημιουργός και ο Μάριν με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ σκόραρε δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό!

Ένα λεπτό μετά το 1-3 στο ΕΑΚ, ο Προτό σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Κέβιν Ντιόγκο και στο 70' ο Γεωργίου αστόχησε εξ επαφής με το κεφάλι. Ο Βοσνιάδης παρότρυνε τους παίκτες του να μην τα παρατήσουν, ο Λεμονής ζητούσε κυκλοφορία της μπάλας και σπάσιμο του γρήγορου ρυθμού. Όλα αυτά υπό καταρρακτώδη βροχή που έκανε ακόμη πιο βαρύ τον ήδη επιβαρυμένο αγωνιστικό χώρο.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν καλές στιγμές για ένα ακόμη γκολ στο ματς, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με ένα πολύτιμο τρίποντο στις αποσκευές του, χάρη στην ανατροπή του δεύτερου μέρους. Έτσι οι Πειραιώτες έπιασαν κορυφή, έχοντας ένα ματς περισσότερο από την ΑΕΚ, που με νίκη κόντρα στον Πλατανιά τη Δευτέρα (27/11) θα βρεθεί ξανά στο +1.

Τα στατιστικά του αγώνα:

Καταιγίδα ανατροπής στο ΕΑΚ, 3-1 ο Ολυμπιακός την Κέρκυρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με το σκορ στο 1-0 και φτάνοντας στο 37ο λεπτό, ο Παμλίδης βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην μικρή περιοχή απέναντι στον Προτό, όμως ο Βέλγος γκολκίπερ με το πόδι έσωσε την εστία του και δεν επέτρεψε ένα δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, που θα έβαζε αφόρητη πίεση στα πόδια των συμπαικτών του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Αυστηρές οι κάρτες σε Επστάιν, Ζιλέ και σωστές αυτές σε Αρτυματά και Σιόντη. Πλην της φάσης του 61' (σε γύρισμα του Φορτούνη ο Αρτυματάς έχει πλάτη αλλά και απλωμένο το χέρι του, στο οποίο σταμάτησε η μπάλα), που στοιχειοθετούσε παράβαση, δεν έκανε κάποιο σημαντικό λάθος. Σίγουρα δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα του ματς με κάποιο σφύριγμα του και αυτό κάνει θετική την διαιτησία του. Σωστοί στις περισσότερες αποφάσεις οι επόπτες του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τζούρτζεβιτς σκόραρε για την ολική ανατροπή στο ματς, έδωσε και την ασίστ στον -επίσης εξαιρετικό ερχόμενο από τον πάγκο- Μάριν, όμως ο MVP του αγώνα ήταν ο Παπ Αμπού Σισέ, που ισοφάρισε με το "καλημέρα" στο δεύτερο ημίχρονο ενώ χρεώνεται την ασίστ στο 1-2 και ήταν ο πλέον σταθερός της αμυντικής τετράδας των "ερυθρολεύκων".

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Λεμονής έγινε στόχος κριτικής -και δικαίως ως έναν βαθμό- μετά την ήττα στη Λισσαβώνα, ωστόσο στο ΕΑΚ πήρε το αίμα του πίσω. Στο ημίχρονο έκανε τις δύο αλλαγές σε πρόσωπα και πήγε τον Ολυμπιακό στο 4-4-2, αποφάσεις που έφεραν την ανατροπή του σκορ και το 1-3 μέχρι το 68', με τους Πειραιώτες να κατακτούν ένα πολύτιμο τρίποντο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Εκτός από το να γλιστράει ή να βγάζει σέντρες με δύναμη δίχως να σημαδεύει κάποιο συμπαίκτη του, ο Πάρντο δεν έκανε κάτι άλλο στα πρώτα 45 λεπτά που αγωνίστηκε. Εκτός ρυθμού, με κακές αποφάσεις και δίχως καθαρό μυαλό ο Κολομβιανός, σωστά αντικαταστάθηκε από τον Λεμονή στην ανάπαυλα. Κίνηση που έφερε πολλαπλά κέρδη για τους Πειραιώτες.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ