STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καραπαπάς και πλαστικό κοτόπουλο στο κατηγορητήριο για τον Παναθηναϊκό

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Λεωφόρος EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε στο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πλαστικό κοτόπουλο και προπηλακισμός στον Κώστα Καραπαπά στο κατηγορητήριο για τους "πράσινους".

Στο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League απολογήθηκε την Παρασκευή (24/3) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου την περασμένη Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οπαδοί του "τριφυλλιού" πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο ένα πλαστικό κοτόπουλο, ενώ στην έκθεση του παρατηρητή αναφέρεται και λεκτική επίθεση και απόπειρα σωματικής επίθεσης κατά του Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά.

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρμης, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είχαμε λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης και άμεσης καταστολής. Είχαν αυξηθεί τα μέτρα, μπήκαν δίχτυα, προστατευτικά, να μην μπορεί να περάσει κουνούπι στον αγωνιστικό χώρο". Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το πλαστικό κοτόπουλο που πετάχθηκε εντός αγωνιστικού χώρου είπε για τον... άγνωστο "ρίπτη" από την εξέδρα: " Βγάλτε άκρη. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου".

Στην έκθεση του παρατηρητή αναφέρεται: " Μετά την λήξη του αγώνα κατά την είσοδο των παικτών και των παραγόντων στην φυσούνα, άτομα της περιφρούρησης της εγκαλούμενης προπηλάκισαν λεκτικά τον κύριο Καραπαπά, μέλος της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας και προσπάθησαν να του επιτεθούν αλλά συγκρατήθηκαν από παράγοντες της εγκαλούμενης και την αστυνομία".

Στο κατηγορητήριο μάλιστα, υπάρχουν και τα νούμερα που είχαν στα γιλέκα τα συγκεκριμένα άτομα. Ο Κάρμης αναρωτήθηκε: " Αρνούμαστε τον προπηλακισμό. Υπήρξε απλώς ένα στρίμωγμα έξω από τη φυσούνα. Στο φύλλο αγώνα δεν υπάρχει καμία παρατήρηση, δεν το είχε αντιληφθεί. Δεν θα έπρεπε να έχει γράψει τις ύβρεις ο παρατηρητής στην έκθεση του;".

"ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΦΥΣΟΥΝΑ"

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου, γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού. Είπε: "Μόλις τελείωσε το παιχνίδι προσπαθούσαμε να πούμε στους παίκτες του Ολυμπιακού να μπουν γρήγορα στην φυσούνα. Έξω από την φυσούνα έγινε ένα στρίμωγμα αλλά μπήκαν όλοι μια χαρά μέσα. Υπήρξε ένας συνωστισμός στην είσοδο της φυσούνας από παίκτες, security και έναν προπονητή του Ολυμπιακού, τον Ιμπαγάσα.

Δεν έπεσε ξύλο. Δημιουργήθηκε ένταση, αλλά δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου προπηλακισμός, ούτε απόπειρα βιαιοπραγίας. Αντιλήφθηκα την παρουσία του κύριου Καραπαπά όταν όλοι είχαν μπει στα αποδυτήρια. Αν είχε συμβεί κάτι θα είχε υποπέσει στην αντίληψη του βοηθού που είχε πάει ήδη στη φυσούνα ενώ και οι υπόλοιποι διαιτητές είχαν οπτική επαφή και θα είχαν αντιληφθεί το περιστατικό".

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με πρόστιμο και η απόφαση του αθλητικού δικαστή θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ