STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Κάποιοι παράγοντες πολεμούν λυσσαλέα την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου"

"Κάποιοι παράγοντες πολεμούν λυσσαλέα την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου"

Κύκλοι της NOVA σχολίασαν νεότερες δηλώσεις παραγόντων-ιδιοκτητών ΠΑΕ της Super League και ανέφεραν πως το συνδρομητικό δεν έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή στις ομάδες και πως ορισμένοι πολεμούν λυσσαλέα την προσπάθεια για την αναβάθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στο τελευταίο Δ.Σ. της Super League συζητήθηκαν αποκλειστικά τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος και στα γραφεία του συνεταιρισμού βρέθηκαν εκπρόσωποι της NOVA για να καταθέσουν την πρόταση του συνδρομητικού καναλιού και να ακούσουν την θέση των εκπροσώπων των ομάδων.

Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις δυο πλευρές, αφού η μεν NOVA πρότεινε μείωση της τάξεως του 18% την επόμενη χρονιά, με τις ομάδες να προτείνουν από τη μεριά τους μείωση 8% και συνάμα να τους δοθούν τα 6.500.000 ευρώ που λένε ότι τους χρωστάει το κανάλι και αφορά ρήτρες δόσεις.

Η NOVA έχει άλλη άποψη περί του θέματος, την εξέφρασε λίγο μετά το Δ.Σ. της περασμένης Τετάρτης (28/6) και πλέον άπαντες περιμένουν την συνεδρίαση του Δ.Σ. του συνδρομητικού, ώστε να διαφανεί αν αποδέχεται την πρόταση της Λίγκας ή θα κάνει μια νέα αντιπρόταση.

Από 'κει και πέρα, με αφορμή νεότερες δηλώσεις παραγόντων-ιδιοκτητών ΠΑΕ της Super League και του θορύβου που έχει προκληθεί από την πλευρά τους, κύκλοι της Κάντζας επισημαίνουν τα εξής:

"Τα όσα αναφέρονται σε επίσημες δηλώσεις περί υποτιθέμενων οφειλών της Nova προς τον συνεταιρισμό της Super League και τις ΠΑΕ - μέλη της, απέχουν πλήρως από την πραγματικότητα καθώς η NOVA δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον συνεταιρισμό της Super League, η οποία είναι και ο αντισυμβαλλόμενός της στο πλαίσιο της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου", αναφέρουν από το περιβάλλον του συνδρομητικού και συνεχίζουν:

"Οι περισσότεροι από αυτούς τους παράγοντες-ιδιοκτήτες έχουν ομάδες των οποίων τα έσοδα εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πληρώνει η NOVA.

Η NOVA έχει ζητήσει από τον συνεταιρισμό, σύμφωνα και με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί κατά παραγγελία της ίδιας της Super League, τη μείωση των ομάδων, ως λύση - μονόδρομο στην προσπάθεια αναβάθμισης του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Κάτι που οι παραπάνω «παράγοντες» πολεμούν λυσσαλέα, καθώς δεν τους ενδιαφέρει η συνολική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μόνο η διασφάλιση των κεκτημένων".

Επιπροσθέτως, από το περιβάλλον της Κάντζας αναφέρουν πως "η NOVA πάνω από 20 χρόνια στηρίζει το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και επί μακρό διάστημα επενδύει ετησίως περισσότερα από 50 εκ ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις παραγωγές και τη δημοσιογραφική κάλυψη του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League.

Σήμερα δεδομένου ότι αποτελεί το σχεδόν αποκλειστικό χρηματοδότη που έχει απομείνει στη Super League καλεί για πολλοστή φορά όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, έστω και στις … καθυστερήσεις, να λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για τη βελτίωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ