STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καλύτερος ο Πανιώνιος, 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Λάμπρου, Χατζισαφί, Σαββίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Πλατεία και σημείωσε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς στη Super League. Ανώτεροι οι "κυανέρυθροι", έκαναν απλό και ουσιαστικό παιχνίδι.

Μετά το "διπλό" στην Κέρκυρα, τρίποντο και στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος έφτασε τους έξι βαθμούς στη Super League, καθώς επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Απέδειξε πόσο δεμένη ομάδα, σε αντίθεση με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" των 17 νέων παικτών, που ηττήθηκε δίκαια.

Ο Πανιώνιος δεν είναι ότι εντυπωσίασε με την απόδοσή του, όμως έβγαλε εξαιρετικές συνεργασίες, τις οποίες δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ο Απόλλων. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στον έναν βαθμό, τον οποίο πήραν στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο (1-1).

"Κυανέρυθρη"... ταξιαρχία!

Καλύτερος ο Πανιώνιος, 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης
Καλύτερος ο Πανιώνιος, 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που πατούσε πολύ καλύτερα στο πρώτο μέρος. Όμορφες συνεργασίες με κινητήριο μοχλό τον Μασούντ, που έβγαζε εξαιρετικές μπαλιές στους συμπαίκτες του. Ο Ιρανός είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 9' είχε δοκάρι από κοντά. Ο Άκης Μάντζιος είχε παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του, γιατί δεν κρατούσαν μπάλα, ενώ έκαναν εύκολα το λάθος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 20' η κατοχή ήταν στο 62% υπέρ των γηπεδούχων. Η δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 19', όταν από σέντρα του Μασούντ από αριστερά, ο Ντουρμισάι βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της περιοχής, έκανε το πλασέ στην κίνηση, έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Τσόβιτς. Αδράνησε στη φάση ο Μπαρτολίνι, κάτι που έβγαλε από τα ρούχα του τον προπονητή του Απόλλωνα.

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου):Κότνικ, Βλάχος, Γκιοατά, Μπανανά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (63' Ταποκό), Λάμπρου, Μασούντ, Μασούρας (86' Σαραμαντάς), Ντουρμισάι (80' Γεσίλ).


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Α. Μάντζιος):Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος (70' Μενδρινός), Χουάρες, Μπάμπιαζ (87' Ελμπάζ), Μάατσεν (46' Αλμπάνης), Κονέ, Ανιέτε, Καστιγιέχος.

Γκολ: 39' Χατζισαφί, 56' Λάμπρου

Κάρτες: 33' Σαββίδης - 21' Κονέ, 45' Ανιέτε.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η πρώτη τελική του Απόλλωνα καταγράφηκε στο 27', όταν ο Καστιγιέχος επιχείρησε να πιάσει στον... ύπνο τον Κότνικ, σουτάροντας μακριά έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Και ενώ οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν τη δεύτερη καλή τους στιγμή στο 35' με τον Καστιγιέχος να μηνη βρίσκει δίχτυα από θέση βολής, στο 39' ήρθε το 1-0. Ο Μασούντ έδωσε στον Λάμπρου, αυτός με τη μία έδωσε αριστερά στον Χατζισαφί, ο οποίος επιτέθηκε κατά μέτωπο από αριστερά, πέρασε Παπάζογλου - Μάατσεν, μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Και να φανταστεί κανείς ότι προτού μπει το τέρμα του Ιρανού, ο Απόλλων είχε δείξει κάπως καλύτερη εικόνα, όταν ο Χουάρες έπαιζε εξάρι, έχοντας μπροστά του Μπάμπιαζ - Κονέ. Ο Πανιώνιος πήγε στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ, απόλυτα δίκαια.

Με αλλαγή άρχισε το δεύτερο μισό ο Άκης Μάντζιος, περνώντας εκτός τον Μάατσεν, από τον οποίο είχε παράπονα. Έβαλε στη θέση του τον Αλμπάνη, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή και στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους δεν έγινε καμία φάση, αλλά στην πρώτη που σημειώθηκε, στο 56', έγινε το 2-0 για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ο Λάμπρου ντρίμπλαρε τον Κούρο, έπαιξε το 1-2 με τον Ντουρμισάι, βρέθηκε απέναντι στον Τσόβιτς μέσα στην περιοχή, πλάσαρε εξαιρετικά και σκόραρε. Ο Απόλλων συνέχιζε να μην δουλεύει καλά και θα μπορούσε να δεχτεί και τρίτο γκολ στο 66', αλλά ο Κοντοές έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Πανιώνιος, Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάντζιος στο 70' πέρασε εκτός τον Κούρο και έβαλε τον Μενδρινό. Αριστερό μπακ πέρασε ο Κοντοές και ο Χουάρες στόπερ δίπλα στον Μπαρτολίνι. Και πάλι δεν κατέστη εφικτό να αλλάξουν πολλά πράγματα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία αδυνατούσε να φτάσει σε τελική, ο Πανιώνιος έριχνε ρυθμό, κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθε με σχετική ευκολία. Η σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 94', όταν ο Ελμπάζ με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί δοκάρι και ακολούθως ο Κότνικ έβγαλε το πολύ καλό σουτ του Αλμπάνη.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου. Εκεί "κλείδωσε" το τρίποντο. Εκτός ότι ήταν φοβερό το πλασέ του Λάμπρου, εκεί τα δεδομένα για τον Απόλλωνα στην προσπάθεια κατάκτησης θετικού αποτελέσματος έγιναν δισεπίλυτα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δύο δύσκολες στιγμές κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Τσαμούρης. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Βλάχου σε πλασέ του Καστιγιέχος, ενώ στο δεύτερο οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι, για ανατροπή του Μασούντ από τον Μπάμπιαζ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Λάζαρος Λάμπρου. Προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης και όταν έπαιζε αριστερά, αλλά και δεξιά. Είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ, αυτό του Χατζισαφί, ενώ με υπέροχο σκαφτό πλασέ έκανε το 2-0. Μακράν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι συνεργασίες των παικτών του Πανιωνίου. Δεδομένα πιο έτοιμη ομάδα αυτή της Νέας Σμύρνης σε σχέση με τον Απόλλωνα. Μασούντ, Λάμπρου, Χατζισαφί, Μασούρας και Ντουρμισάι συνεργάζονταν εξαιρετικά. Απλότητα στο παιχνίδι τους και ουσία.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Απόλλων δέχτηκε και τα δύο γκολ σε στιγμές που επιχειρούσε να ανακτήσει τον έλεγχο και να "μπει" στο ματς. Αυτό που επίσης δεν άρεσε, είναι ότι κυρίως στο πρώτο μέρος δεν κρατούσε μπάλα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ