STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0

Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0
INTIME SPORTS

Η Καλλονή επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού ο οποίος ήταν κακός πετώντας πάλι ένα ημίχρονο αλλά έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για την μη αποβολή του Χογκ στο 9' σε ανατροπή του Κλωναρίδη εκτός περιοχής. (VIDEO)

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Παναθηναϊκός ο οποίος ηττήθηκε από την Καλλονή στην Μυτιλήνη με 1-0 με τους πράσινους να έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για την διαιτησία του Σταύρου Τριτσώνη.

Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν απέβαλε όπως όφειλε στο 9' τον γκολκίπερ της Καλλονής, τον Χογκ, ο οποίος ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Κλωναρίδη που είχε βγει τετ α τετ. Βέβαια και η βοηθός κ. Κουρομπύλια θα μπορούσε να τον βοηθήσει δείχνοντας την παράβαση.

Οι πράσινοι βέβαια ήταν κακοί στην συνέχεια της αναμέτρησης και πέταξαν και πάλι ένα ημίχρονο καθώς στο δεύτερο ανέβασαν την απόδοση τους. Δεν μπόρεσαν όμως να αξιοποιήσουν κάποια από τις ευκαιρίες που έκαναν με τον Γιάννη Αναστασίου μετά το τέλος της αναμέτρησης να μιλάει για ντροπή που οι παίκτες του δεν πέτυχαν κάποιο γκολ παρά τις φάσεις που έκαναν.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ, στα δεξιά έπαιξε ο Μπούρμπος αριστερά ο Νάνο και στο κέντρο της άμυνας οι Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκε ο Μέντες έχοντας δίπλα του τους Μπούι και Ζέκα και η τριάδα μπροστά ήταν οι Ατζαγκούν, Πέτριτς και Κλωναρίδης.

Από την πλευρά της η Καλλονή κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα 3-5-2 δίνοντας έμφαση στην άμυνα της και προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα και στις αντεπιθέσεις με τους Λεοζίνιο και Χουάνμα.

Οι πράσινοι ήταν κακοί στο πρώτο μέρος με τους Μπούι και Κουτρουμπή να είναι αρνητικοί ενώ η εν γένει παρουσία του τριφυλλιού πλην των Κλωναρίδη και Πέτριτς που έψαξε το γκολ ήταν κακή.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές που έκανε ο Αναστασίου ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα δυο ματς δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ίσως ο Καρέλης θα έπρεπε να μπει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο καθώς φάνηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι η έλλειψη του Μάρκους Μπεργκ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημ. Μυτιλήνης (Τάρλας)

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

Βοηθοί: Καρατζίκας Αντώνιος, Χρυσούλα Κουρομπύλια

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε (70' Πιπίνης), Κειτά (66' Μπαρέρα), Λεοζίνιο (86' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα, Kαλτσάς.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής (46' Λαγός), Μέντες, Κλωναρίδης, Ζέκα, Ατζαγκούν (70' Καρέλης), Νάνο, Μπούι (46' Μπαϊράμι), Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πέτριτς.

Γκολ: 35' Λεοζίνιο

Κίτρινες: 33' Γιορέντε, 62' Λεοζίνιο, 81' Μανούσος, 90+ Χογκ, 92' Χωριανόπουλος/20' Μπούι, 62' Μπαϊράμι, 77' Λαγός, 79' Μπούρμπος, 92' Κλωναρίδης

Κόκκινες: 87' Μανούσος

Διαβάστε εδώ το Live της αναμέτρησης

Πέταξε πάλι ένα ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε νωθρός και χωρίς να μπορεί να βρει χώρους ιδίως στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ουσιαστικά η μόνη φάση για να απειλήσει ήταν αυτή του 9' όταν ο Κλωναρίδης με κίνηση στην πλάτη της άμυνας βγήκε τετ α τετ, ανατράπηκε και ο Τριτσώνης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Από την πλευρά της βέβαια και η Καλλονή δεν μπόρεσε στο πρώτο εικοσάλεπτο να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Κοτσόλη και περιορίστηκε στο να κλείσει σωστά τους χώρους προς την εστία της.

Η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε στο 20' από πλευράς Καλλονής με τον Κοτσόλη να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Χουάνμα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κλωναρίδης έδωσε στον Πέτριτς αυτός μπήκε από τα πλάγια έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Χογκ.

Η πιο καλή στιγμή για τους πράσινους χάθηκε στο 27' όταν ο Νάνο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά ο Πέτριτς σηκώθηκε για την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε την μπάλα από κοντά για να την σπρώξει στα δίχτυα και αυτή έφυγε μόλις έξω.

Η Καλλονή απείλησε και πάλι 29' Χουάνμα αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός από καλή θέση έδιωξε εντυπωσιακά με μπλοζόν στην αριστερή του γωνία ο Κοτσόλης.

Όμορφο γκολ από τον Λεοζίνιο

Στο 35' η Καλλονή άνοιξε το σκορ όταν ο Γιορέντε έκλεψε την μπάλα από τον Κουτρουμπή, την γύρισε στον Λεοζίνιο ο οποίος με ένα ωραίο αριστερό πλασέ νίκησε τον Κοτσόλη που έβλεπε την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά του γωνία μην μπορώντας να κάνει απολύτως τίποτα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει και στο 38' ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά ο Σίλντενφελντ στο πίσω δοκάρι πήρε την κεφαλιά με τον Χογκ να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να κάνουν το 2-0 όταν ο Λεοζίνιο εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ από τα δεξιά η μπάλα πέρασε χωρίς να την βρει κανείς και χτύπησε στο δεξιό δοκάρι του Κοτσόλη πριν απομακρυνθεί από την πράσινη άμυνα.

Δυο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο ματς τους Λαγό και Μπαϊράμι αντί των Κουτρουμπή και Μπούι και γύρισε τον Μέντες στα στόπερ.

Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο απειλητικός, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ η παρουσία του Λαγού στην μεσαία γραμμή έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία των πράσινων.

Το τριφύλλι έγινε πιο επιθετικό και προσπάθησε για την ισοφάριση έχοντας μεγαλύτερη κατοχή και περισσότερες φάσεις από ότι στο πρώτο μέρος.

Αρχικά στο 54' ο Κλωναρίδης έκανε το σουτ και έβγαλε σε κόρνερ ο Χογκ. Στο 56' ο Μπαϊράμι από τα δεξιά έκανε το κόρνερ η μπάλα βρήκε στον Μέντες πήγαινε προς τα δίχτυα αλλά χτύπησε στο πόδι του Αναστασιάδη και έφυγε έξω.

Στο 70' ο Αναστασίου έριξε και το τελευταίο του χαρτί στο ματς. Καθώς πέρασε τον Καρέλη στο ματς αντί του Ατζαγκούν και έπαιξε φουλ επιθετικά.

Ένα λεπτό μετά την είσοδο του Καρέλη ο Κλωναρίδης από τα δεξιά έκανε ωραία ενέργεια γύρισε προς τον Πέτριτς ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε απευθείας χωρίς να κοντρολάρει και έστειλε την μπάλα έξω.

Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Κροάτης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε και πάλι έξω από την εστία του Χογκ.

Μόνο μια φάση

Η Καλλονή στο δεύτερο μέρος περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου και ουσιαστικά πρόσεχε την άμυνα της και δεν έβγαινε στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο σουτ έγινε στο 83' από τον Καλτσά με τον Κοτσόλη όμως να αποκρούει την μπάλα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της κανονικής διάρκειας αλλά και στις καθυστερήσεις του αγώνα δεν υπήρξε άλλη φάση καθώς τα νεύρα, τα σκληρά μαρκαρίσματα, το θολό μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού και οι καθυστερήσεις από πλευράς των ποδοσφαιριστών της Καλλονής έπαιξαν τον ρόλο τους για να μην έχουμε τίποτα το αξιόλογο.

Η φάση του αγώνα

Η ανατροπή του Κλωναρίδη από τον Χογκ στο 9'. Ο άσος του Παναθηναϊκού μετά από όμορφη μπαλιά του Μέντες βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Καλλονής ο οποίος βγήκε από την περιοχή του και τον Κλώτσησε στο αριστερό γόνατο. Φάουλ έξω από την περιοχή και αποβολή για τον γκολκίπερ των γηπεδούχων με τον Τριτσώνη όμως να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Φυσικά αν δινόταν η αποβολή και η Καλλονή έπαιζε για 80' με δέκα παίκτες τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Σταύρος Τριτσώνης. Πολύ κακή η διαιτησία του Τριτσώνη. Όχι μόνο για την μη αποβολή του Χογκ στο 9' αλλά για την εν γένει παρουσία του. Έχασε φάσεις οφθαλμοφανείς ενώ θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο να γίνει πιο αυστηρός και να μην επιτρέπει το σκληρό παιχνίδι εκατέρωθεν και να τιμωρήσει με επιπλέον κάρτες τόσο τους γηπεδούχους όσο και τους φιλοξενούμενους.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Λεοζίνιο. Ο μέσος της Καλλονής είναι ότι ποιοτικότερο διαθέτει η ομάδα της Μυτιλήνης. Χρειάστηκε μια φάση για να βάλει ένα πανέμορφο γκολ ενώ είχε και ένα δοκάρι με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Πολύτιμος για μια ομάδα όπως η Καλλονή καθώς δίνει βαθμούς στον σύλλογο του Γιάννη Μαντζουράκη.

Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Η βράβευση του Χάρη Γραμμού. Πριν την έναρξη του αγώνα οι άνθρωποι της Καλλονής και του Παναθηναϊκού τίμησαν για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο έναν άσο του παρελθόντος με καταγωγή από την Μυτιλήνη και σπουδαία καριέρα στο τριφύλλι.

Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Ουσίμ Μπούι. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής ήταν αρνητικός στην διάρκεια του αγώνα με την Καλλονή και δεν βοήθησε σε κανένα σημείο τον Παναθηναϊκό. Ο Ολλανδός δείχνει εκτός κλίματος μέχρι στιγμής και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το τριφύλλι στο πρώτο μέρος έπαιζε με δέκα παίκτες καθώς ο Μπούι δεν είχε ούτε μια καλή ενέργεια.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ