STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κ17: Διπλό για Final-4 ο Παναθηναϊκός, 1-0 την ΑΕΚ με Εμμανουηλίδη

Κ17: Διπλό για Final-4 ο Παναθηναϊκός, 1-0 την ΑΕΚ με Εμμανουηλίδη

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της ΑΕΚ χάρη σε γκολ του Εμμανουηλίδη και έβαλε φωτιά στην κορυφή του πρωταθλήματος μειώνοντας σε δυο βαθμούς τη διαφορά του από την πρωτοπόρο Ένωση.

Μια πολύ σημαντική νίκη που τον φέρνει σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και βάζει "φωτιά" στην κορυφή ενόψει της εισόδου στο Final-4 πήρε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 1-0 των "κιτρινόμαυρων" στα Βριλήσσια.

Με το τρίποντο αυτό το τριφύλλι μείωσε στους δυο τη διαφορά από την ΑΕΚ και βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Όλα πλέον είναι ανοιχτά για τις δυο πρώτες θέσεις του Νοτίου Ομίλου που θα οδηγήσουν στην τελική φάση.

Άλλωστε πλέον ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει μόνο με τον Ολυμπιακό και θα ευνοηθεί απ' οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Βέβαια ρόλο μεγάλο θα παίξει και η πορεία του Αστέρα που επίσης είναι αξιόμαχος.

Στο αγωνιστικό επίπεδο, το παιχνίδι ήταν αρκετά μέτριο με τις δυο ομάδες να έχουν ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο χωρίς καμία φάση μπροστά από τις δυο εστίες. Έμειναν περισσότερο στο παιχνίδι κέντρου, καθώς δεν δημιουργήθηκαν φάσεις για γκολ και ουσιαστικά ο ένας περίμενε τον άλλον.

Στο δεύτερο 45λεπτο όμως οι δυο ομάδες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕΚ να πιέζει αρχικά και να έχει κάποιες καλές στιγμές με αποκορύφωμα τη χαμένη ευκαιρία του Μπότου στο 56' ο οποίος πλάσαρε από το ύψος της περιοχής με τον Χριστογεώργο να απομακρύνει.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του με την είσοδο του Καλομοίρη στο γήπεδο. Ο νεαρός μέσος πήρε την μπάλα στα πόδια του και μοίρασε καλύτερα το παιχνίδι για το τριφύλλι. Μάλιστα αρχικά οι πράσινοι απείλησαν στο 67' με πάσα του Καλομοίρη προς τον Εμμανουηλίδη αλλά ο Τάφας απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 76' όμως ο Παναθηναϊκός βγήκε πανέμορφα στο τρανζίσιον με τον Σκεντεράι να δίνει στον Καλομοίρη από τα αριστερά, αυτός ζύγισε το πόδι του, έκανε τη σέντρα προς την περιοχή, εκεί όπου ο Εμμανουηλίδης κατέβασε άψογα και με σουτ έκανε το 1-0 για το τριφύλλι. Αυτό μάλιστα ήταν το 16ο φετινό γκολ του 17χρονου επιθετικού.

Το τριφύλλι με όλα τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό μέχρι το τέλος κράτησε το 1-0 και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο.

ΑΕΚ (Μάρκος Δήμος): Τάφας, Σταμούλης, Μπογκντάνι, Κολιμάτσης, Βασιλόπουλος, Πετρίδης (79' Στυλιανόπουλος), Μπότος, Μωραϊτάκης (68' Σαχσανίδης), Σαρδέλης (68' Βλάχος), Νταούλιας (79' Μπακίρης), Χριστόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος):Χριστογεώργος, Ζωγραφάκης, Βενέτης, Νταμπίζας, Μανιδάκης, Αλεξόπουλος, Εμμανουηλίδης, Σκεντεράι, Δουγένης, Κολώκας, Μιχαήλ.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Καλομοίρης, Χριστοδούλου, Σούλτσε, Μαντζώρος, Θεοδωράκης.

ΦΥΣΣΑΣ, ΖΗΚΟΣ, ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ

Στο γήπεδο των Βριλησσίων βρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας αλλά και ο Άκης Ζήκος, ο οποίος επίσημα μπορεί να μην έχει αναλάβει τη διεύθυνση της ακαδημίας της ΑΕΚ αλλά αυτό θα γίνει το καλοκαίρι.

Στην εξέδρα ήταν και ο Νίκος Νταμπίζας, ο γιος του οποίου αγωνίζεται στην Κ -17 του Παναθηναϊκού, όπως και ο σκάουτ Δημήτρης Μάρκος αλλά και ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον Αστέρα Τρίπολης, Στέλιος Βενετίδης και ο παλαίμαχος διεθνής άσος, Βασίλης Λάκης.

Τέλος το ματς παρακολούθησε και ο Τάσος Θέος, προπονητής της Κ17 του Ολυμπιακού, θέλοντας να κατασκοπεύσει τους δυο προσεχείς αντιπάλους των "ερυθρόλευκων".

Εκεί ήταν και ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Αγριογιάννης καθώς και πλήθος σκάουτς.

Η Βαθμολογία:

Βαθμολογία Αγώνες Βαθμοί
1. ΑΕΚ 24 48
2. Ολυμπιακός 23 47
3. Παναθηναϊκός 24 46
4. Αστέρας 23 43
5. Ατρόμητος 23 32
6. Λεβαδειακός 23 19
7. Πανιώνιος 23 15
8. Πλατανιάς 23 5
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ