STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιστορική νίκη ο Πανιώνιος, 2-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό

Ιστορική νίκη ο Πανιώνιος, 2-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Με ένα επιθετικό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού και σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Πρώτη νίκη των "κυανέρυθρων" στην ιστορία τους μέσα στη Λιβαδειά.

Την περασμένη αγωνιστική ο Πανιώνιος γνώρισε ήττα-σοκ εντός έδρας από τη Βέροια καθώς δέχτηκε το γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όμως κατάφερε να "ρεφάρει" άμεσα και πειστικά, καθώς στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και παρέμεινε στη ζώνη των πλέι οφ.

Ο Καραμάνος με δυνατή κοντινή κεφαλιά στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους άνοιξε το σκορ για τους "κυανέρυθρους" ενώ στο 57' ο Μπουμάλ ήταν εκείνος που σφράγισε το τρίποντο με υπέροχο φαλτσαριστό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή εκτός έδρας επιτυχία για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη (μετά από αυτές στο "Καυτανζόγλειο" επί του Ηρακλή και στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού), με το ακόμα πιο εντυπωσιακό γεγονός να είναι πως πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στη Λιβαδειά μετά από 5 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός είδε το αήττητο σερί του να σταματάει στα τέσσερα παιχνίδια, με την αμέσως προηγούμενη ήττα του να καταγράφεται στις 23 Σεπτεμβρίου (0-3 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο).

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Λιβαδειάς

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Εμμανουήλ Καλφάκης (Χανίων)

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Σπάχιτς, Μουλόπουλος (80' Μίνγκας), Έτνουιν, Στάθης, Φαβάλι, Μαχαίρας (57' Γιακουμάκης), Νικολάου, Ρομέου, Μάντζιος, Ναβάρο (57' Ντομοβτσίσκι)

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (68' Ανσαριφάρντ), Ρισβάνης, Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Σιώπης, Βλάχος, Κόρμπος, Καραμάνος (82' Χαλκιαδάκης), Βιγιάλμπα (72' Μασούρας)

Γκολ: Καραμάνος (46'), Μπουμάλ (57')

Κίτρινες Κάρτες: Μαχαίρας (17'), Στάθης (22'), Ντομοβτσίσκι (74') / Βιγιάλμπα (40'), Οικονόμου (44'), Κόρμπος (45+1')

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα Λεβαδειακός-Πανιώνιος 0-2.

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League.

Το φιλμ του αγώνα

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις για τους φιλάθλους κύλησε το πρώτο ημίχρονο στη Λιβαδειά, με τους Λεβαδειακό και Πανιώνιο να συμμετέχουν σε ένα ματς που ναι μεν είχε ρυθμό ανά διαστήματα αλλά με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Το πρώτο αξιόλογο σουτ έγινε στο 10' από τον Μαχαίρα εκτός περιοχής που έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου, με την "απάντηση" από τον Πανιώνιο να έρχεται στο 15' αλλά το σουτ του Οικονόμου να αποκρούεται από τον Τσιντώτα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 26' με τον Ρομέου αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου (προηγουμένως αυτό του Μάντζιου είχε κοντράρει σε σώμα αμυντικού) ενώ στο 34' εκείνο του Μπουμάλ από πλευράς Πανιωνίου έφυγε λίγο πάνω από το ορίζοντιο δοκάρι.

Ιστορική νίκη ο Πανιώνιος, 2-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο, με τις φάσεις άξιας αναφοράς να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με το δεύτερο όμως μέρος να ξεκινάει με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο Πανιώνιος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα μέσω μίας άψογα οργανωμένης προσπάθειας στο 46'.

Ο Μπακασέτας έβγαλε κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού και ο Μπουμάλ βγήκε από τα δεξιά για να κάνει τη σέντρα, με τον Καραμάνο να πετάγεται στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά να νικάει τον Τσιντώτα για το 1-0 υπέρ των "κυανέρυθρων".

Μετά το γκολ αυτό ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε για λίγο και παραλίγο να το "πληρώσει", με το σουτ του Μαχαίρα από το ύψος της περιοχής στο 55' να περνάει ελάχιστα άουτ, όμως όχι μόνο "επιβίωσε" αλλά δύο λεπτά αργότερα έφτασε και σε δεύτερο γκολ.

Ιστορική νίκη ο Πανιώνιος, 2-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Ο Μπουμάλ βγήκε από τα δεξιά και τροφοδότησε με τακουνάκι τον Μπακασέτα, εκείνος είδε την κίνηση του Καμερουνέζου και του ξαναέδωσε τη μπάλα, με τον Μπουμάλ να τη στέλνει με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στη δεξιά γωνία του Τσιντώτα για το 2-0.

Στο 63' Λεβαδειακός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ που θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι, με την εξαιρετική κίνηση του Βαγγέλη Μάντζιου μέσα στην περιοχή και το χαμηλό σουτ του με το δεξί, όμως ο Γιαννακόπουλος έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ.

Η επέμβαση αυτή ανέβασε και άλλο την ψυχολογία του Πανιωνίου ο οποίος οχυρώθηκε πίσω από το 2-0 και έκλεισε όλους τους χώρους προς την εστια του Γιαννακόπουλου, με τους Βοιωτούς να είναι εγκλωβισμένοι και να απειλούν ξανά μόνο στο 74' με την κεφαλιά του Ντομοβτίσκι που πέρασε άουτ.

Ιστορική νίκη ο Πανιώνιος, 2-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου μάλιστα οι "κυανέρυθροι" άγγιξαν και τρίτο γκολ όταν το κοντινό πλασέ του Μασούρα αποκρούστηκε από τον Τσιντώτα ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οικονόμου καθυστέρησε πολύ να κάνει την πάσα με αποτέλεσμα ο Τσιντώνας να βγει έγκαιρα και να μην επιτρέψει νέα παραβίαση της εστίας του.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του αγώνα, με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της ιστορίας του μέσα στη Λιβαδειά και να αναρριχάται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς όπου συγκατοικεί (με ματς περισσότερο) με την ΑΕΚ.

Ο MVP του αγώνα

Ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Σταθερή αξία για τον Πανιώνιο, το απέδειξε σε ένα ακόμα ματς. Στη φάση του πρώτου γκολ φεύγει σφαίρα μετά τη μπαλιά στον κενό χώρο από τον Μπακασέτα και βγάζει "συστημένη" σέντρα για το κεφάλι του Καραμάνου ενώ το γκολ-ποίημα του Πανιωνίου στο 57' φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Αρχικά κάνει τακουνάκι στον Μπακασέτα, στη συνέχεια "κόβει" στη μεγάλη περιοχή και στο τέλος με άπιαστο φαλτσαριστό σουτ τη στέλνει στο απέναντι "παράθυρο" του Τσιντώτα για το τελικό 2-0.

Η φάση του αγώνα

Ο Πανιώνιος πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ όμως θεωρούμε πως η φάση του αγώνα έγινε μετά το 0-2 με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Ο Βαγγέλης Μάντζιος ελίχτηκε εξαιρετικά μέσα στη μεγάλη περιοχή και έκανε το συρτό σουτ που κατευθυνόταν στην δεξιά γωνία του Γιαννακόπουλου, όμως εκείνος απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ κρατώντας το προβάδισμα δύο τερμάτων της ομάδας του.

Ο διαιτητής

Το ματς ειχε αρκετές μονομαχίες όμως δεν ξέφυγε από τα αθλητικά πλαίσια, με τον διαιτητη Κιοτζένη να κάνει σωστή χρήση των καρτών (3 κίτρινες για κάθε ομάδα) και να βγάζει με άνεση το 90λεπτο. Δεν χρειάστηκε να πάρει κάποια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση.

Μας άρεσε

Η επιθετική διάθεση των παικτών του Πανιωνίου στο δεύτερο μέρος. Μπήκαν πιο φορτσάτοι στην επανάληψη μετά το ισορροπημένο πρώτο μέρος επιλέγοντας να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους και δικαιώθηκαν. Φυσικα μας άρεσε το εκπληκτικό γκολ του Μπουμάλ αλλά και η εμφάνιση του Τάσου Μπακασέτα, με τον νεαρό επιθετικό να μετράει ήδη στο φετινό πρωτάθλημα 5 γκολ και 3 ασίστ με τη φανέλα του Πανιωνίου.

Δεν μας άρεσε

Το πρώτο ημίχρονο. Υπήρχε ρυθμός, ένταση και μαρκαρίσματα όμως οι μεγάλες φάσεις έλειπαν και ελάχιστοι θα πρέπει να ευχαριστήθηκαν αυτό το 45λεπτο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ