STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ισοπαλία με... νικητή στους Ζωσιμάδες, στο 1-1 ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος

Ισοπαλία με... νικητή στους Ζωσιμάδες, στο 1-1 ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η έμπνευση του Ίλιτς με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ έδινε τη νίκη στον ΠΑΣ μέχρι το 84', λεπτό στο οποίο ο Καραμάνος σκόραρε για τον Πανιώνιο, για το τελικό 1-1 στους Ζωσιμάδες. Αποβλήθηκαν Μανιάς (76'), Ρισβάνης (78').

Για την 27η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στους Ζωσιμάδες, σε μια "μάχη" με φόντο την 5η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα play offs.

Οι γηπεδούχοι με νίκη θα έφταναν στο -3 από τους Νεοσμυρνιώτες, που δεν θα ήταν δυσαρεστημένοι ακόμη και με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού θα κρατούσαν σε απόσταση 5 βαθμών τους αντιπάλους τους.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις, ο ΠΑΣ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με μια εξαιρετική έμπνευση του Ίλιτς.

Ο Σέρβος εκτέλεσε απευθείας ένα κόρνερ στο 23', η μπάλα πέρασε από τον Κορμπό, έπιασε εκτός θέσης τον Διούδη και κατέληξε στα δίχτυα του Πανιωνίου για το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης με αλλαγές προσώπων και διάταξης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και δικαιώθηκε στο 84ο λεπτό, όταν ο Καραμάνος με άψογο πλασέ σκόραρε για το τελικό 1-1 στους Ζωσιμάδες. Ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, που είχε όμως νικητή, καθώς ο Πανιώνιος διατήρησε το προβάδισμα για την κατάληψη της 5ης θέσης.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, καθώς αποβλήθηκαν οι Μανιάς στο 76' και Ρισβάνης στο 78', αμφότεροι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

Βοηθοί: Θεόδωρος Νταλούκας (ΕΠΣ Τρικάλων), Ευθύμιος Κουρέντας (ΕΠΣ Τρικάλων)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς, Ναδάλες (90' Γιάκος), Ακόστα, Καρανίκας, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς (90' Ηλιάδης).

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (64' Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας, Καθάριος (59' Τζανδάρης), Μασούρας (46' Ανσαριφάρντ), Καραμάνος.

Γκολ: 23' Ίλιτς / 84' Καραμάνος

Κάρτες: 37' Σκόνδρας, 74' & 76' (2η κίτρινη - κόκκινη) Μανιάς / 65' & 78' Ρισβάνης (2η κίτρινη - κόκκινη), 76' Χαλκιαδάκης, 90+1' Οικονόμου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Πόντος με φόντο τα play offs για τον Πανιώνιο

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο τέταρτο στους Ζωσιμάδες, με τις δύο ομάδες επιφυλακτικές στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς διάθεση να πάρουν ρίσκα από νωρίς.

Σε αυτό το διάστημα η μόνη σημαντική φάση ήταν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για ένα χέρι του Μπακασέτα εντός περιοχής, με τον ρέφερι Τζήλο να δείχνει ότι πρέπει να συνεχιστεί το ματς. Από τα ριπλέι πάντως φάνηκε πως υπάρχει παράβαση.

Μετά το 15' ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές και πίεσε τον Πανιώνιο, δίχως πάντως να δημιουργήσει ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Η πονηράδα του Ίλιτς για το 1-0

Όμως ήρθε μια έμπνευση του Ίλιτς να βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 23ο λεπτό. Ο Σέρβος εκτέλεσε απευθείας, με μπόλικη δύναμη και φάλτσα, ένα κόρνερ από αριστερά και αιφνιδίασε τον Διούδη δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΣ.

Ο Πανιώνιος σταδιακά ισορρόπησε και πήρε τα ηνία του αγώνα, όμως απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων δεν βρήκε χώρους και τρόπο να απειλήσει. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά με το σκορ στο 1-0.

Αλλαγές προσώπων και τακτικής από τον Ουζουνίδη

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να περάσει στο ματς τον Ανσαριφάρντ αντί του Μασούρα και γυρίσει την ομάδα του στο 4-4-2.

Η επιλογή αυτή του Έλληνα τεχνικού βοήθησε τους Νεοσμυρνιώτες να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, όμως η δυσκολία τους στην δημιουργία παρέμενε άλυτο πρόβλημα.

Ο ΠΑΣ δεν είχε ιδιαίτερη πίεση στο να διαφυλάξει το προβάδισμα του, παίζοντας προσεκτικά και με βασικό μέλημα την διατήρηση των κεκτημένων.

Σε μια από τις λιγοστές καλές του επιθετικές προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ στο 67', όμως ο Ναδάλες από κοντά αστόχησε στο γύρισμα του Καρανίκα.

"10 vs 10" στα τελευταία λεπτά

Τα αίματα άναψαν στο 75', όταν ο Μανιάς επιχείρησε να διώξει την μπάλα μέσα στην περιοχή, δεν την βρήκε, συγκρούστηκε με τον Ανσαριφάρντ και ζήτησε τον λόγο από τον παίκτη του Πανιώνιου για την πτώση του.

Δημιουργήθηκε ένταση που έφερε την 2η κίτρινη - αποβολή του Έλληνα φορ. Όμως ο Πανιώνιος αμέσως έχασε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, καθώς στην επόμενη φάση αποβλήθηκε και ο Ρισβάνης με 2η κίτρινη, μετά από φάουλ στον Ναδάλες.

Λύτρωση με Καραμάνο για τους Νεοσμυρνιώτες

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να ψάχνουν την ισοφάριση και δικαιώθηκαν στο 84ο λεπτό, όταν σε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ των γηπεδούχων, έπειτα από συνεχόμενες κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Καραμάνο που με άψογο πλασέ νίκησε τον Περιστερίδη για το 1-1.

Το ματς απέκτησε νεύρα, σκληρά φάουλ και αγωνία έως το τέλος, με τον Καραμάνο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (και τον Ανσαριφάρντ να καθυστερεί απελπιστικά σε πρώτο χρόνο να πασάρει) να χάνει μοναδική ευκαιρία για τον Πανιώνιο και τον Περιστερίδη να σώζει την εστία του.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Το τέρμα του Ίλιτς. Είναι κάτι που σπάνια συναντά κανείς σε ένα παιχνίδι. Ο Σέρβος είδε αφύλακτο το πρώτο δοκάρι του Πανιωνίου και ελαφρώς εκτός εστίας τον Διούδη. Αποφάσισε να εκτελέσει απευθείας με δύναμη και φάλτσα το κόρνερ, σκοράροντας ένα πολύ όμορφο τέρμα.

Ο διαιτητής

Κάμποσα λάθη έκανε ο Τζήλος, που του έφυγαν φάσεις. Στα πρώτα λεπτά φαίνεται ότι υπάρχει παράβαση (χέρι) του Μπακασέτα εντός περιοχής, αλλά έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Σωστές οι αποβολές Μανιά και Ρισβάνη, πονηρή η φάση του 75' με το πέσιμο του Ανσαριφάρντ μέσα στην περιοχή, θα μπορούσε να αποβληθεί και ο Οικονόμου για το φάουλ στον Λίλα προς το τέλος του αγώνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι, ο Καραμάνος. Που είχε την ψυχραιμία να στοπάρει σωστά και να εκτελέσει άψογα προ του Περιστερίδη στο 84ο λεπτό, δίνοντας στον Πανιώνιο ένα πόντο που κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί ο πλέον καθοριστικός στην προσπάθεια των "κυανέρυθρων" για είσοδο στα play offs του πρωταθλήματος.

Μας άρεσε

Ο Τζημόπουλος. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον στόπερ του ΠΑΣ, που δεν άφηνε να περάσει... κουνούπι στον χώρο ευθύνης του. Πρώτος στην μπάλα, με καίριες τοποθετήσεις, έγκαιρες και καθαρές επεμβάσεις, είναι ο κύριος υπεύθυνος για το γεγονός ότι ο Πανιώνιος ελάχιστα απείλησε τους γηπεδούχους μέσα από την περιοχή.

Δεν μας άρεσε

Ανόητες οι αποβολές των Μανιά και Ρισβάνη. Του πρώτου γιατί δημιούργησε ένταση έχοντας κίτρινη κάρτα και του δεύτερου γιατί "έσβησε" το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του με ένα εντελώς αχρείαστο φάουλ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ