STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ισοπαλία με μηνύματα στη Βέροια για ΠΑΟΚ

Ισοπαλία με μηνύματα στη Βέροια για ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενδιαφέρουσες δοκιμές από πλευράς Ίβιτς, αλλά και κενά στην ανασταλτική λειτουργία του χαρακτήρισαν την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο φιλικό με τη Βέροια που έληξε ισόπαλο με 2-2. Όμορφα γκολ, με κορυφαίο αυτό του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Ματς που άρχισε με μία ιδιαίτερη συγκινητική αρχή με τις εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στη μνήμη του 18χρονου, Στέλιου Μαρκούση, με πολλές ωραίες στιγμές δύο όμορφα γκολ (κυρίως από πλευράς δημιουργίας) για τον ΠΑΟΚ και δύο ακόμη πιο ωραία (λόγω εκτέλεσης) για τη Βέροια ήταν το φιλικό που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (1/9) στην ημαθιώτικη πόλη.

Ισοπαλία με μηνύματα στη Βέροια για ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2, σίγουρα όμως η αναμέτρηση ήταν πολύ χρήσιμη για τον Βλάνταν Ίβιτς και τον Αλέκο Βοσνιάδη.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που παρέταξε μία ομάδα χωρίς έντεκα διεθνείς είδε θετικά στοιχεία κυρίως σε ό,τι αφορά στο τρανζίσιον, προβληματίστηκε για κενά στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του κυρίως στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους και έκανε ενδιαφέρουσες δοκιμές.

Ο Λέο Μάτος, σε συνέχεια των τελευταίων λεπτών της ρεβάνς με τη Ντίναμο Τιφίλίδας, χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός οπισθοφύλακας, ενώ δοκιμάστηκε και η συνύπαρξη Περέιρα-Αθανασιάδη σε ένα 4-2-3-1 , με ακραίους τους Τζάλμα (δεξιά) και Μπίσεσβαρ (αριστερά) που αρκετές φορές γινόταν 4-4-2.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε τον Κοροβέση και πάλι εσωτερικό μέσο και τον ΠΑΟΚ να εμφανίζει μετά από καιρό κενά στα μετόπισθεν που προφανώς προβλημάτισαν τον Ίβιτς. Φυσικά, στα αξιοσημείωτα είναι και ο χρόνος συμμετοχής που πήραν τρεις νεαροί, ο Δημητριάδης, ο Δεληγιαννίδης και ο Τζοβάρας

Από την άλλη η Βέροια έδειξε βελτιωμένη σε σχέση με το προ μερικών εβδομάδων φιλικό στην Τούμπας, όμως, φανέρωσε και πάλι πολλές αδυναμίες στην άμυνα. Επιθετικά, το πρόσωπο που ξεχώρισε ήταν ο Σισίνιο που μπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι.

Για τους γηπεδούχους είναι πρόβλημα ότι δύο αλλαγές ήταν αναγκαστικές, καθώς Σισοσκό και Μαυρίας αποχώρησαν τραυματίες.

Ισοπαλία με μηνύματα στη Βέροια για ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τους «χτύπησε» στην κόντρα επίθεση

Στο 17' ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο ματς. Ο Κίτσιου πέρασε σαν σταματημένο τον Χαροντάκη από τα δεξιά, σέντραρε και ο Αθανασιάδης με σουτ από την περιοχή και τον Λόπες εκτός θέσης σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κλάους και πάλι με προβολή απείλησε μετά από σέντρα του Πέλκα, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Βέροιας.

Στο 21' ο Κάλβο μπήκε στην περιοχή και σε μονομαχία βρέθηκε στο έδαφος με τους οπαδούς της Βεροιας να διαμαρτύρονται όχι όμως και ο παίκτης της ομάδας τους. Ένα λεπρό αργότερα ο Περέιρα πήρε τη μπάλα στην περιοχή, απ΄ςεφυγε με έξοχο τρόπο τον αντίπαλό του και μόνος απέναντι στον Λόπες σουταρε άουτ.

Στο 26 η Βέροια έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Κάνιας μπλόκαρε σούταρε σουτ του Αρστε εντός περιοχής και στην κόντρα επίθεση ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Περέιρα πέρασε καθετη στην πλάτης της άμυνας της Βέροιας στον Tζάλμα (διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για οφσάιντ του Ανγκολέυ) που ψύχραιμα στο τετ-α-τετ με τον Λόπες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 33' και πάλι σε κόντρα επίθεση από κλεψιμο του Πούγγουρα, ο ΠΑΟΚ έφθασε σε γκολ. Ο Τζάλμα πήρε τη μπάλα από τα δεξιά από τον Μπίσεσβαρ, σέντραρε και ο Κλάους με κεφαλιά έστειλε τη μπαλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-2. Το ημίχρονο έκλεισε με εντυπωσιακή επέμβαση του Μπρκιτς σε σουτ του Καπετάνου.

Ισοπαλία με μηνύματα στη Βέροια για ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φοβερή Βέροια στα πρώτα λεπτά του β' μέρους

Με τον Σισίνιο να παίρνει θέση σε ρόλο οργανωτή η Βέροια εμφανίστηκε… άλλη ομάδα με την επανέναρξη του παιχνιδιού.

Στο 51’ μετά από φαντεζί ενέργεια του Τζάλμα, ο Μπίσεσβαρ πήρε τη μπάλα στα όρια της περιοχής του ΠΑΟΚ και στο 53’ ήρθε η μείωση του σκορ με πολύ ωραίο γκολ του Παντελή Καπετάνου που πήρε τη μπάλα από τον Παπαστεριανό, είδε τον Μπρικιτς εκτός εστίας και πέρασε τη μπάλα από πάνω του μειώνοντας σε 1-2. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πούγγουρας έκανε λάθος γύρισμα, ο Σισίνιο που ήταν πολύ δραστήριος πήρε τη μπάλα, πήγε να περάσει τον Μπρκιτς αλλά «κόλλησε» και χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Και στο 56’ ο Παπαδόπουλος με φοβερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Μπρκιτς και έκανε το 2-2. Στο 58’ ο Μπίσεσβαρ σούταρε από καλό σημείο άουτ. Ο ρυθμός έπεσε με τις πολλές αλλαγές. Στο 78’ ο Τζοβάρας είχε ένα καλό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Λόπες.

Βέροια: Λόπες, Μαλόν (81’ Ασίγκμπα), Σισοκό (28 λ.τ. Μελίσσης), Χαροντάκης, Μαραγκός, Μπαλάφας (46’ Παπαστεριανός), Παπαδόπουλος (80’ Λινάρδος), Κάλβο (73’ λ.τ. Μαυρίας), Σαρπόνγκ (61΄ Σαρπόνγκ), Άρτσε (46’ Σισίνιο), Καπετάνος (61’ Βίτι)

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Μάτος (46’ Λέοβατς), Μπίσεσβαρ (76’ Τζοβάρας), Κάνιας, Πέλκας (76’ Δημητριάδης), Τζάλμα (76’ Δεληγιαννίδης), Περέιρα (62’ Κοροβέσης), Αθανασιάδης

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ