STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ισοπαλία για την ΑΕΚ πριν τον ΠΑΟΚ, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) απ' τους Ζωσιμάδες χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Πατίτο Ροντρίγκες στο 80' και πλέον στρέφει την προσοχή της στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (06/05, 20:30).

Μπορεί ο ΠΑΣ να ήταν παντελώς αδιάφορος βαθμολογικά, αλλά ήθελε να κλείσει τη σεζόν με μια νίκη και μάλιστα απέναντι σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ μπορεί να είχε, έστω και μικρό, βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως είχε πολλές αλλαγές και κυρίως το μυαλό στον τελικό του κυπέλλου.

Κάπως έτσι ο ΠΑΣ και προηγήθηκε και έχασε περισσότερες ευκαιρίες και ήταν καλύτερος. Ωστόσο ένα πανέμορφο γκολ του Πατίτο δέκα λεπτά πριν την λήξη, έφερε μοιρασιά 1-1 στα Γιάννενα. Και αν ο ΠΑΣ θα μπορούσε μέχρι και το 80’ να είχε καθαρίσει τη νίκη με δεύτερο γκολ, η ΑΕΚ στο φινάλε, λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή.

Με ΠΑΣά τον Ροντρίγκες

Γήπεδο: "Οι Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Διονύσιος Ζούγρας (Κοζάνης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες (52' Κούτρης), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Νικολιάς, Ακόστα, Λίλα (88' Κοζορώνης), Γαρουφαλιάς, Μαμπουλού, Ζάιρο.

ΑΕΚ ( Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Σιμόες (74' Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Βάργκας (59' Ροντρίγκες), Αλμέιδα (67' Μάνταλος), Πέκχαρτ.

Γκολ: 38' Λίλα / 80' Ροντρίγκες

Κάρτες: 44' Βάργκας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, πως οι παίκτες της ΑΕΚ δεν ήταν συγκεντρωμένοι σ’ όσα γίνονταν στο ματς στους Ζωσιμάδες. Είναι ενδεικτικό πως ο ΠΑΣ έκανε μέσα στα πρώτα οκτώ λεπτά, δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Πριν συμπληρωθεί λεπτό, ο Ζάιρο αστόχησε από εξαιρετικά καλή θέση. Ενώ στο 8’ ο Μαυροπάνος έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Βεβαίως η ΑΕΚ απάντησε τρία λεπτά αργότερα με τον Βάργκας να κάνει την σέντρα και τον Πέκχαρτ να μην μπορεί με κεφαλιά νικήσει τον Πασχαλάκη. Όμως η Ένωση συνέχιζε να κάνει επιπόλαιες ενέργειες σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο. Και να πέφτει σ’ εύκολα λάθη.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Με εξαίρεση κάποιες προσπάθειες που πήρε ο Μπακασέτας και κυρίως ο Βάργκας από τα δυο άκρα, κατά τα άλλα η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να περάσει την μπάλα στο επιθετικό δίδυμο Αλμέιδα και Πέκχαρτ. Κυρίως διότι ο Αϊντάρεβιτς ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Από την άλλη μεριά ο ΠΑΣ, με σωστή οργάνωση στην άμυνα, έψαχνε τις ευκαιρίες να εκμεταλλευτεί τα λάθη της ΑΕΚ, η οποία από την αρχή έπαιζε με την φωτιά. Και τελικά στο 38’, ήταν ο Λίλα αυτός που την… έκαψε. Μετά από μια σειρά από λάθη, ο μέσος του ΠΑΣ βρήκε την μπάλα στρωμένη στα όρια της περιοχής, σούταρε δυνατά, ο Μπάρκας δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά και ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ ξεκίνησε και πάλι με το ίδιο σχήμα. Και εξακολουθούσε να έχει τα ίδια και ίσως περισσότερα προβλήματα, απ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει σωστούς τρόπους ανάπτυξης, ούτε από τα άκρα, αλλά ούτε και από τον άξονα. Και ο ΠΑΣ κρατούσε εύκολα τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία του. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ δυσκολευόταν να κάνει ακόμα και τελική προσπάθεια. Όμως στο 67ο λεπτό, ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Μάνταλο και άλλαξε το σχήμα σ’ ένα πιο ορθόδοξο 4-2-3-1.

Η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει πατήματα για να βγάλει σωστές επιθέσεις. Ωστόσο άφηνε πολλά κενά στα μετόπισθεν. Κενά που ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε με γρήγορες αντεπιθέσεις και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Με κορυφαίες εξ αυτών το σουτ του Μαμπουλού που απέκρουσε ο Βάργκας στο 73’, αλλά και την άστοχη εκτέλεση από εξαιρετική θέση του Κούτρη, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Και από την στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν δίχτυα, "μίλησε" ο Πατίτο. Ο Αργεντινός μπήκε στο ματς στο 59’ και στο 80’ μ’ ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 1-1. Μάλιστα η ΑΕΚ στο διάστημα που απέμεινε μέχρι το φινάλε, πίεσε ακόμα και για τη νίκη και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 88’ με τον Πέκχαρτ να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή. Όμως το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 75λεπτό ο ΠΑΣ έβγαλε μια (από τις πολλές) γρήγορη αντεπίθεση και μπορεί να μην σκόραρε, αλλά δημιούργησε την πιο θεαματική φάση του ματς. Η μπάλα στρώθηκε στο πόδι του Μαμπουλού, εκείνος έκανε ένα γυριστό σουτ, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε θεαματικά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν προέκυψε κάποια εξαιρετικά δύσκολη φάση για τον Κοτσάνη στο ματς. Ίσως σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα να έπρεπε να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας. Αλλά σε γενικές γραμμές έκανε μια μετρημένη και κυρίως μοιρασμένη διαιτησία.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν δεν είχε σκοράρει ο παίκτης που είχε από την πλευρά του, πιθανότατα ο τίτλος να πήγαινε στον Καρανίκα. Τώρα τον δικαιούται ο Λίλα και ίσως να χρειάζεται να δώσει και ένα μικρό ποσοστό στον… Πατίτο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η δεξιά πλευρά του ΠΑΣ με τον Καρανίκα και τον Νικολιά, έκανε πολύ όμορφα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δυο νεαροί παίκτες είχαν εξαιρετική συνεργασία και τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα τους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το 4-4-2 που επέλεξε ο Χιμένεθ με τους δυο… πύργους στην επίθεση αλλά και με τον Αϊντάρεβιτς σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου, δεν «τράβηξε» καθόλου. Ήταν ένα σχήμα απολύτως μη λειτουργικό για την ΑΕΚ. Με την μπάλα να μην φτάνει ουσιαστικά ποτέ από την άμυνα στην επίθεση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ