STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ήταν Αστέρας στα Περιβόλια, 3-0 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης όντας φανερά ανώτερος από τον Πλατανιά επιβλήθηκε με 3-0 και πήρε σημαντική βαθμολογική "ανάσα". Γκοντό, Πασαλίδης και Μπούτνικ (αυτ.) τα γκολ των φιλοξενούμενων.

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και την τρίτη συνολικά πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες ήταν εξαιρετικοί απέναντι στον Πλατανιά και επιβλήθηκαν δίκαια με 3-0 στο Δημοτικό στάδιο Περιβολίων.

Σχεδόν όλοι οι παίκτες του Παντελίδη έπιασαν καλή απόδοση με τον Τόνσο να είναι ο κορυφαίος.

Σημαντική ήταν η συμβολή και του Γκοντό ο οποίος πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα και βοήθησε ουσιαστικά στο "χτίσιμο" των αντεπιθέσεων στο πρώτο μέρος. Μετά από αυτό το τρίποντο οι Αρκάδες έβαλαν από κάτω τρεις ομάδες και πήραν σημαντική ανάσα για τη συνέχεια.

Αντίθετα, η πρεμιέρα του Ρόκα στον πάγκο του Πλατανιά δεν ήταν αυτή που θα περίμενε. Τόσο στο στήσιμο της ομάδας για το ματς (έπαιξε με 4-3-3) όσο και κατά τη διάρκεια του ο Ισπανός κόουτς δοκίμασε αρκετά πράγματα όμως δεν του βγήκαν.

Έτσι, οι γηπεδούχοι έμειναν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και αναζητούν βαθμούς επειγόντως.

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Περιβολίων

Πρώτος διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Ιωάννης Κοντιζας (Πειραιά), Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

Τέταρτος διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Πλατανιάς (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάθης, Ντικαμονά, Στάμου, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (46' Ντεβέσα), Πατράλης, Δημούτσος (81' Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού (73' Γκρζελτσακ), Κοροβέσης, Μπούτνικ

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (82' Τσουκαλάς), Τόνσο (89' Σελίν), Τσιλιανίδης, Γκοντό (69' Μανιάς)

Γκολ: 11' Γκοντό, 45+1' Πασαλίδης, 72' Μπούτνικ (αυτ.)

Κάρτες: Τόνσο, Ιγκόρ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ήταν Αστέρας στα Περιβόλια, 3-0 τον Πλατανιά

Στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Πλατανιά ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το σύστημα το οποίο μετατράπηκε από 4-2-3-1 σε 4-3-3. Ο Κοκκαλάς παρέμεινε κάτω από την εστία, Στάθης και Βάντερσον ήταν στα άκρα με τους Νικαμονά και Στάμου σε ρόλο στόπερ. Ο Αγγελόπουλος ήταν σε ρόλο αμυντικού μέσου και είχε δεξιά του τον Δημούτσο και αριστερά του τον Πατράλη. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπούτνικ με στηρίγματα του τους Ενσικουλού και Κοροβέση.

Ήταν Αστέρας στα Περιβόλια, 3-0 τον Πλατανιά

Από την άλλη ο Σάββας Πανταλίδης είχε ως ξεκάθαρο στόχο να ελέγξει το κέντρο και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και το πέτυχε με το 4-2-3-1 που εφάρμοσε. Ο Αθανασιάδης είχε μπροστά του την τετράδα των Ιγκόρ, Τριανταφυλλόπουλου, Πασαλίδη και Γιαννούλη. Το δίδυμο των Μουνάφο και Ιγκλέσιας αποτελούσε τους αμυντικούς μέσους, ενώ Καλτσάς και Τσιλιανίδης αγωνίζονταν στα άκρα. Ιδιαίτερος ήταν ο ρόλος Τόνσο, Τσιλιανίδης, Γκοντό

Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΗΘΕΛΕ, Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Ο Πλατανιάς ήταν εκείνος που μπήκε πιο φουριόζος στο ματς και προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Αυτό όμως δημιουργούσε και προβλήματα αφού οι αμυντικοί του ήταν αρκετά ψηλά και αυτό έμοιαζε επικίνδυνο.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

* Ο Γκοντό πλασάρει και ανοίγει το σκορ για τον Αστέρα

Τελικά, ήταν αφού στο 11' στην αντεπίθεση ο Γκοντό "έσπασε" την μπάλα στον Τόνσο εκείνος έτρεξε ορισμένα μέτρα και την κατάλληλη στιγμή τη γύρισε στον Αφρικανό επιθετικό ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κοκκαλά για να κάνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Το τέρμα του Αστέρα έφερε ακόμα μεγαλύτερη τρικυμία στους γηπεδούχους οι οποίοι έβλεπαν μέχρι τότε ότι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Παντελίδη οι οποίοι σιγά σιγά άρχισαν να χτυπούν όλες τις αδυναμίες των παικτών του Πλατανιά και να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες. Στο 18' Ο Ντικαμονά απομάκρυνε με το κεφάλι σε γέμισμα του Γιαννούλη, όμως το διώξιμο του έστρωσε την μπάλα στον Τσιλιανίδη με τον εξτρέμ των φιλοξενούμενων να κάνει απευθείας το σουτ στην αγκαλιά του Κοκκάλα.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε μία ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν ο Καλτσάς έκανε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά, ο Γκοντό έκανε την προβολή από την μικρή περιοχή, αλλά αστόχησε. Η επόμενη καλή στιγμή του ματς ανήκε και πάλι στον Αστέρα. Στο 40' ο Τόνσο εκτέλεσε το κόρνερ ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Κοκκαλά που έδιωξε σε κόρνερ.

Ήταν Αστέρας στα Περιβόλια, 3-0 τον Πλατανιά

* Η κεφαλιά του Πασαλίδη και η κατάληξη της στα δίχτυα του Κοκκαλά

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια ήρθε και το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καλτσάς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Πασαλίδης ολομόναχος στην "καρδιά" της περιοχής πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-0.

ΠΙΕΣΕ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ΤΟ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" Ο ΜΠΟΥΤΝΙΚ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρόκα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντεβέσα αντί του Αγγελόπουλου θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για περίπου ένα δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι να πιέσουν και να δημιουργήσουν δύο καλές στιγμές.

Στο 48' ο Ισπανός άνοιξε την μπάλα δεξιά για τον Στάθη, εκείνος έκανε τη σέντρα με τον Δημούτσο να παίρνει την κεφαλιά και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει εύκολα. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε διπλή καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο ορεξάτος Ντεβέσα έκανε την κάθετη προς τον Ενσικουλού ο Αθανασιάδης άργησε να βγει με αποτέλεσμα ο παίκτης των γηπεδούχων να προλάβει να πλασάρει πάνω όμως στον τερματοφύλακα του Αστέρα. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Ντεβέσα ο οποίος σούταρε πάνω όμως στον Αθανασιάδη.

Αυτό ήταν όμως ότι είχε να επιδείξει ο Πλατανιάς. Από εκεί και έπειτα ο Αστέρας άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι. Έτσι, έλεγξε το ρυθμό και στο 72' "κλείδωσε" το τρίποντο. Ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανιάς άλλαξε την πορεία της μπάλας αυτή κόντραρε πάνω στον Μπούτνικ και κατέληξε στα δίχτυα του Πλατανιά για το 3-0.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το μόνο που απέμενε ήταν το τελευταίο σφύριγμα του Παπαδόπουλου.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 2-0 για τον Αστέρα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Πασαλίδης σκόραρε με κεφαλιά και έδωσε σαφέστατο προβάδισμα νίκης για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ιωάννη Παπαδόπουλο. Θα μπορούσε να έχει δείξει κάρτα σε ορισμένες περιπτώσεις νωρίτερα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Αρκετοί παίκτες του Αστέρα θα μπορούσαν να πάρουν αυτόν τον τίτλο, αλλά για εμάς ξεχώρισε ο Μαρτίν Τόνσο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μοίρασε εξαιρετικά το παιχνίδι της ομάδας του και όλες οι καλές επιθέσεις πέρασαν από τα πόδια του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Κι εδώ θα μπορούσαμε να βάλουμε αρκετά πράγματα όμως θα ξεχωρίσουμε το χειροκρότημα των φίλων του Πλατανιά την ώρα της αλλαγής του Τόνσο. Είναι εικόνες που δυστυχώς δεν έχουμε συνηθίσει στα ελληνικά γήπεδα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η τραγική εικόνα της άμυνας του Πλατανιά στο πρώτο μέρος. Σε καμία των περιπτώσεων δεν παρείχε ασφάλεια στον Κοκκαλά και τα δύο γκολ που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο ήταν λίγα σύμφωνα με τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ