STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ηρακλής-Πανιώνιος 1-1

Ηρακλής-Πανιώνιος 1-1
INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι με χαμένο πέναλτι και φινάλε... θρίλερ, Πανιώνιος και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι με "1-1" στο "Καυτανζόγλειο", δίνοντας παράταση στην αγωνία τους, όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής στη Superleague.

Μπορεί να μην βρίσκονταν σε δεινή βαθμολογική θέση, ωστόσο Ηρακλής και Πανιώνιος έψαχναν εναγωνίως τους τρεις βαθμούς της νίκης προκειμένου να αποφύγουν τις περιπέτειες και τα σενάρια περί υποβιβασμού.

Άλλωστε η ισοπαλία δεν ήταν στο "μενού" τους καθώς αυτό το αποτέλεσμα απλά θα έδινε παράταση στην αγωνία τους.

Όμως η μπάλα παίζει περίεργα παιχνίδια και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα έφευγε με το τρίποντο από την Θεσσαλονίκη, χάρη στο τέρμα του Μήτρογλου στο 39', ο Μαχόπ έδωσε το φιλί της ζωής στο "Γηραιό" με γκολ στις καθυστερήσεις.

Πλέον, μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη, παρά την ήττα του Αστέρα Τρίπολης στην Ξάνθη.

Ο αγώνας

Με μοναδικό πρόβλημα τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο παρατάχθηκε ο Ηρακλής στον αγωνιστικό χώρο του "Καυτανζογλείου". Άλλωστε ο Τάσος Κατσαμπής ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν από τον Γιώργο Παράσχο που επέλεξε τους εξής έντεκα (σ.σ. 4-2-3-1 το σύστημα): Μπαντή, Αραμπατζή, Λίμα, Χοσέμι, Κυριαζή, Ντάνι, Παπαστεριανό, Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι, Επαλέ και Ιάκομπ.

Στον αντίποδα ο Τάκης Λεμονής δεν μπορούσε να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κουμορτζί. Το 4-3-3 εμπιστεύτηκε ο Έλληνας προπονητής που παρέταξε την ομάδα του με τους: Μάχο, Κβιρκβέλια, Γιόνσον, Όμο, Μπάλαμπαν, Μήτρογλου, Γκαλίτσιο, Γουνδουλάκη, Σιόβας, Κοντοέ και Τσότσαλιτς.

Α' ημίχρονο

Η καταρρακτώδης βροχή στο "Καυτανζόγλειο" είχε βαρύνει τον αγωνιστικό χώρο και αναμενόμενα τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, ειδικά στα πρώτα λεπτά του ματς.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7΄και ανήκε στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα ο Αραμπατζής σούταρε δυνατά "αναγκάζοντας" τον Μάχο να πέσει και να απομακρύνει σε κόρνερ. Ο Ηρακλής πατούσε καλύτερα, συνέχιζε να απειλεί και ο Μάχο διατηρούσε με εξαιρετικές επεμβάσεις το μηδέν παθητικό για τον Πανιώνιο.

Αρχικά είπε "όχι" στο σουτ του Αραμπατζή, μετά στην απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λίμα, ενώ βροντοφώναξε "παρών" στη φάση του 19' και την εκτέλεση πέναλτι του Ιάκομπ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Αυστριακό τερματοφύλακα.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αξιοποιήσει την κακή ψυχολογία του Ηρακλή έπειτα από το χαμένο πέναλτι, κατάφερε να ισορροπήσει, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα. Και τα κατάφερε με τον μόνιμο σκόρερ του, τον Κώστα Μήτρογλου στο 38'. Ο Έλληνας επιθετικός υποδέχτηκε την "έξυπνη" πάσα του Γουνδουλάκη και μόνος απέναντι από τον Μπαντή, δεν δυσκολεύτηκε να τον πλασάρει ιδανικά για το 1-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Β' ημίχρονο

Η επανάληψη ξεκίνησε με ένταση στην κερκίδα και τον Πανιώνιο να απειλεί στο 48'. Ωστόσο το σουτ του Μήτρογλου κατέληξε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπαντή. Η απάντηση του Ηρακλή στη φάση των κυανέρυθρων ήρθε με σουτ του Επαλέ στο 53' από πλάγια θέση, με την προσπάθειά του όμως να έχει την ίδια κατάληξη με αυτή του Έλληνα επιθετικού.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να απειλούν μέσω αντεπιθέσεων. Μάλιστα λίγο έλειψε να κλειδώσουν τη νίκη στο 64΄έπειτα από το λάθος του Μπαντή - καθυστέρησε να απομακρύνει την μπάλα - αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μήτρογλου, περνώντας άουτ.

Το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του ο Κβιρκβέλια έχασε τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και ο Ηρακλής από την πλευρά του δεν είχε καταφέρει να αντιδράσει.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ήρθε ωστόσο η λύτρωση για τους γηπεδούχους με τον νεοεισελθόντα Μαχόπ. Ο Ζερκά σέντραρε και η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Καμερουνέζο που την έστειλε στο βάθος της εστίας του Μάχο , σημειώνοντας το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Αραμπατζής (54' Ζέρκα), Λίμα, Χοσέμι, Κυριαζής, Ντάνι, Παπαστεριανός (84' Μαχόπ), Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι (68' Μάρα), Επαλέ, Ιάκομπ.

Στον πάγκο:Βιτκόφσκι, Μάρα, Κανακούδης, Ζέρκα, Μαχόπ, Καϊτά, Σοτ

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Γιόνσον (23' Σάμαρης - 89' Σβέρκος), Όμο, Μπάλαμπαν (74΄Μπάλαμπαν), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς.

Στον πάγκο: Πρελ, Λάτκα, Ριέρα, Κολοβός, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Σβέρκος.

Κίτρινες: Παπαστεριανός, Ζερκά / Μάχο, Γκαλίτσιος, Κβιρκβέλια

Κόκκινες: -

Στοιχεία αγώνα


Γήπεδο:
"Καυτανζόγλειο"
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ