STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και "κόπηκαν" στα ιατρικά

Παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και "κόπηκαν" στα ιατρικά

Με αφορμή τον Ντιεμερσί Εμποκανί που "κόπηκε" από τον Ολυμπιακό, το Sport24.gr θυμίζει ανάλογες στιγμές στο παρελθόν, με παίκτες που ήρθαν για το "Big-4", αλλά αποχώρησαν δίχως να υπογράψουν λόγω προβλημάτων σε ιατρικά και εργομετρικά τεστ.

Ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Ντιεμερσί Εμποκανί, αλλά η μεταγραφή του δεν προχώρησε. Ο διεθνής Κονγκολέζος επιθετικός "κόπηκε" στα ιατρικά τεστ και το deal "ναυάγησε". Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε ομάδα του Big-4.

Κατά το παρελθόν οι "ερυθρόλευκοι", αλλά και ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έφεραν στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές με τους οποίους είχαν συμφωνήσει προφορικά, αλλά λόγω ιατρικών και εργομετρικών τεστ πήραν το δρόμο της επιστροφής, δίχως να υπογράψουν. Το Sport24.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και καταγράφει ανάλογες στιγμές στις τέσσερις "μεγάλες" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

1. Τζον Αλοΐζι

Ο Τζον Αλοΐζι πάτησε το πόδι του στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου 2005. Τον υποδέχτηκε ο καλός του φίλος Μιχάλης Βλάχος, με τον οποίο συνυπήρξε στην Πόρτσμουθ. Ο Αυστραλός φορ γνώρισε την αποθέωση, αλλά η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και "κόπηκαν" στα ιατρικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αργύρης Μήτσου διαπίστωσε ότι υπήρχε χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο του διεθνούς στράικερ, με αποτέλεσμα να "ναυαγήσει" το deal. Το "τριφύλλι" πήρε στη θέση του τον Ούγγρο Σάντορ Τόργκελε.

2. Αλεχάντρο Αλφάρο

Στις 19 Αυγούστου 2014 ο Παναθηναϊκός έφερε στην Αθήνα τον Αλεχάντρο Αλφάρο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, προερχόμενος από τη Μαγιόρκα, δεν έμελλε να φορέσει τη φανέλα του "τριφυλλιού". Ο παίκτης υποβλήθηκε στις καθιερωμένες εξετάσεις, αλλά τα αποτελέσματά τους δεν άρεσαν στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και "κόπηκαν" στα ιατρικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, δεν ήταν μόνο τα ιατρικά που έπαιξαν το ρόλο τους στο "ναυάγιο", αλλά και κάποια διαδικαστικά θέματα με τη Μαγιόρκα, καθώς δεν ήταν βέβαιο ότι ο ποδοσφαιριστής έχει μείνει ελεύθερος.

3. Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ

Τον Φλεβάρη του 2013 ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ. Ο 32χρονος στόπερ από την Ακτή Ελεφαντοστού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, αλλά τελικά δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες για την απόκτησή του.

Παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και "κόπηκαν" στα ιατρικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει, ο Αφρικανός είχε θέμα με την φυσική του κατάσταση, αν και ο εκπρόσωπός του είχε δηλώσει τα εξής: "Ο Μεϊτέ έχει εκ γενετής ηπατίτιδα. Το ήξερε. Αγωνίστηκε στη Μαρσέιγ, σε δύο Μουντιάλ με την Ακτή Ελεφαντοστού και δεν υπήρξε πρόβλημα. Ίσως οι γιατροί του Παναθηναϊκού πρώτη φορά να αντιμετώπισαν τέτοια περίπτωση".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1. Κανού

Αύγουστου του 2012 έφερε ο Ολυμπιακός τον Κανού, Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό που έπαιζε στη Σταντάρ Λιέγης. Η μεταγραφή δεν έγινε, αφού όπως υποστήριζαν οι άνθρωποι των Πειραιωτών, το δεξί πόδι του Κανού ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και "κόπηκαν" στα ιατρικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 28χρονος τότε κεντρικός αμυντικός είχε επιστρέψει στο Βέλγιο και μιλώντας στην ιστοσελίδα "lameuse.be", ανέφερε πως ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο για την μεταγραφή του. Οι "ερυθρόλευκοι" προχώρησαν τότε στη λύση του Χιλιανού Κοντρέρας.

ΠΑΟΚ

1. Αλεξάντερ Μάντλουκ

Τον Σεπτέρμβριο του 2013 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε ότι "μετά τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Αλεξάντερ Μάντλουνγκ, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή".

Bayern's Mario Mandzukic of Croatia, right celebrates his side's opening goal with his teammate Daniel van Byten, left, during the German first division Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and FC Bayern Munich in Wolfsburg, Germany, Friday, Feb. 15, 2013. In the center is Wolfsburg's Alexander Madlung. (AP Photo/Michael Sohn)
Bayern's Mario Mandzukic of Croatia, right celebrates his side's opening goal with his teammate Daniel van Byten, left, during the German first division Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and FC Bayern Munich in Wolfsburg, Germany, Friday, Feb. 15, 2013. In the center is Wolfsburg's Alexander Madlung. (AP Photo/Michael Sohn) AP

(AP Photo/Michael Sohn)

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Χουμπ Στέφενς για μερικές μέρες, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, καθώς βρέθηκε αρκετά πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας.

2. Ζεράρ Λόπες

Ο Πάμπλο Γκαρσία ενδεχομένως να μην ερχόταν ποτέ στον ΠΑΟΚ αν ο Ζεράρ Λόπεθ είχε περάσει τις εργομετρικές εξετάσεις. Ο Ισπανός μέσος θα ήταν μια από τις "μεταγραφικές βόμβες" εκείνου του καλοκαιριού για τον Δικέφαλο, το 2006. Οι συζητήσεις είχαν γίνει ήδη από τον Μάιο και στις 4 Ιουνίου ο Ζεράρ ετοίμαζε βαλίτσες για Θεσσαλονίκη. Ποτέ όμως δεν πέρασε το κατώφλι των γραφείων της Τούμπας.

Gerard Lopez Segu of Monaco reacts after scoring the first goal for his team against Betis during his Champions League third qualifying round second leg soccer match, in Louis II stadium in Monaco, Tuesday, Aug. 23, 2005. (AP Photo/Bruno Bebert)
Gerard Lopez Segu of Monaco reacts after scoring the first goal for his team against Betis during his Champions League third qualifying round second leg soccer match, in Louis II stadium in Monaco, Tuesday, Aug. 23, 2005. (AP Photo/Bruno Bebert) AP

Ο 29χρονος τότε Ζεράρ Λόπεθ είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, είχε αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα για 5 χρόνια και έφυγε από τη Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2005, για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό. Πριν πάει στον ΠΑΟΚ έπαιζε στην Ουέλβα, με την οποία είχε 18 συμμετοχές.

ΑΕΚ

1. Τιάγκο ντα Σίλβα

Τον Ιούνιο του 2006 ήρθε στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Τιάγκο ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ προερχόταν από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και ήταν να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Προτού υπογράψει έλεγε στους Βούλγαρους: "Ας μη βιαζόμαστε. Πρώτα να υπογράψω και μετά θα ακολουθήσουν οι συνεντεύξεις.

Πρέπει να φτάσω στην Αθήνα, να περάσω από τις ιατρικές εξετάσεις και μετά να συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψω. Δεν θέλω να είμαι βιαστικός. Πλέον, αισθάνομαι έτοιμος για μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ. Είμαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου".

Τελικά το... μεγάλο βήμα δεν έγινε ποτέ, αφού στα ιατρικά φέρεται να υπήρξε πρόβλημα στο πόδι, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει το deal.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ