STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Τσακίρης για Σάμαρη και η απάντηση του Ολυμπιακού

Ο Τσακίρης για Σάμαρη και η απάντηση του Ολυμπιακού

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης σε συνέντευξή του στο contra.gr έκανε λόγο για περίεργο deal στη μεταγραφή του Σάμαρη στην Μπενφίκα και ότι ο Πανιώνιος έχασε λεφτά που πήγαν στον Ολυμπιακό. Η απάντηση των Πειραιωτών.

Ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα contra.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον διεθνή μεσοαμυντικό, Ανδρέα Σάμαρη, ο οποίος είχε παραχωρηθεί από τον Ιστορικό στον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι του 2014 πωλήθηκε έναντι του ποσού των 10.000.000 ευρώ στην Μπενφίκα.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος, οι κυανέρυθροι διατηρούσαν ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 25%, το οποίο πουλήθηκε μια εβδομάδα πριν ο παίκτης παραχωρηθεί στους Λουζιτανούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με βάση την καταγγελία του, αν δεν γινόταν αυτό, ο Πανιώνιος θα έπρεπε να εισπράξει ένα ποσό της τάξεως των 2.500.000 ευρώ, λύνοντας έτσι πολλά από τα προβλήματά του.

"Για τον Σάμαρη βέβαια τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα αλλά έγινε το γνωστό... ασύλληπτο. Εγώ από ότι άκουσα ο Πανιώνιος είχε κρατήσει ένα 25% ποσοστό μεταπώλησης του Σάμαρη. Πούλησε, όμως, τα δικαιώματά του με άγνωστο ποσό μία εβδομάδα πριν ο παίκτης πωληθεί στην Μπενφίκα.

Σας θυμίζω ότι εκείνη η μεταγραφή στοίχισε 10 εκατομμύρια, άρα ο Πανιώνιος θα έπαιρνε 2,5 εκατομμύρια. Μ' αυτά τα χρήματα η ομάδα θα έλυνε πολλά από τα προβλήματά της", ανέφερε χαρακτηριστικά ο άλλοτε μεγαλομέτοχος των "κυανέρυθρων", θυμίζοντας πως τον Ιούλιο του 2014 ο Χρήστος Δάρας ανέλαβε πρόεδρος στον Πανιώνιο.

"Δεν ήξερε τι έλεγε ο κ. Τσακίρης"

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε σε όσα υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, τονίζοντας τα εξής: "Ο κ. Τσακίρης δεν ήξερε τι έλεγε σχετικά με τον Σάμαρη. Τα δικαιώματά του Σάμαρη αγοράστηκαν εξ ολοκλήρου 5 μήνες πριν τη μεταγραφή του στη Μπενφίκα".

Δάρας: "Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη"

Επίσημη αντίδραση είχαμε και από την ΠΑΕ Πανιώνιος και συγκεκριμένα μέσω δήλωσης του προέδρου της ομάδας, Χρήστου Δάρα ο οποίος υποστήριξε:

"Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, σχετικά με την πώληση του ποδοσφαιριστή Σάμαρη και του ποσοστού μεταπώλησης που κατείχε ο Πανιώνιος. Θέλω να τους πληροφορήσω ότι η υπόθεση αφορά την προηγούμενη διοίκηση, η οποία είναι υπόλογη στον κόσμο του Πανιωνίου και θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη".

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν ερμηνεύεται ως απάντηση του Δάρα στον Τσακίρη, αλλά ουσιαστικά αποτελεί απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ σε δημοσιεύματα και σχόλια σύμφωνα με τα οποία εκείνος ήταν πρόεδρος και Νο 1 στον πανοώνιο όταν πωλήθηκε ο Σάμαρης στον Ολυμπιακό. Επισημαίνεται ότι τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν ο Βασίλης Τσάβαλος και ισχυρό λόγο στις αποφάσεις είχε ο Νίκος Εγγλεζάκος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ