STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η τηλεοπτική κόντρα Σαββίδη - Αλαφούζου και η ΕΠΟ

Η τηλεοπτική κόντρα Σαββίδη - Αλαφούζου και η ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για την "ποδοσφαιρική προέκταση" της διαμάχης Αλαφούζου - Σαββίδη, εν όψει του διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Ο διαγωνισμός που διοργανώνει η Κυβέρνηση για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας, έχει επηρεάσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι από τους 9 συμμετέχοντες, οι 3 έχουν στη ιδιοκτησία τους μεγάλες ελληνικές ομάδες: ο Γιάννης Αλαφούζος τον Παναθηναϊκό, ο Ιβάν Σαββίδης τον ΠΑΟΚ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Ολυμπιακό.

Οι Αλαφούζος και Σαββίδης διατηρούν κακές σχέσεις με τον Μαρινάκη και προσπαθούν να αλλάξουν τους υπέρ του συσχετισμούς δυνάμεων στη Superleague και στην ΕΠΟ, εξ' ου και το γεγονός ότι θεωρούνταν σύμμαχοι.

Ωστόσο, ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (ιδιοκτησίας του Γιάννη Αλαφούζου) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Πέμπτη (25/8) αναφορικά με τις δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, προκάλεσε την οργή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Η ενόχληση ήταν τόσο έντονη, ώστε τη Δευτέρα (29/8) θα καταθέσει μήνυση εναντίον του καναλιού.

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί την απορία πολλών για το αν θα επηρεαστεί η συμμαχία Σαββίδη - Μελισσανίδη - Αλαφούζου, εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ την 1η Οκτώβρη, στις οποίες η τριανδρία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλη Γραμμένου.

Συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου διευκρίνιζαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και η αντιπολίτευση θα κατέλθει αρραγής στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας. Επειδή ο πρώτος στόχος είναι η ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος και αυτό μπορεί να μην επιτευχθεί εάν διαιρεθούν οι δυνάμεις της τριανδρίας.

"Άλλο το ποδόσφαιρο, άλλο οι μπίζνες" ήταν το σχόλιο πηγής προσκείμενης στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, για τη διαμάχη που έχει προκύψει με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Βέβαια, εάν θα επικρατήσει αυτή η λογική ή η ένταση ανάμεσα στους Αλαφούζο - Σαββίδη θα επεκταθεί στο ποδόσφαιρο, θα φανεί σύντομα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ