STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 3-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο είναι η ευρύτερη εκτός έδρας νίκη του "Δικεφάλου του Βορρά" επί των "πρασίνων". Ιστορία έγραψε και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ιστορικής σημασίας είναι η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού με 3-0 στη Λεωφόρο. Αυτό ήταν το 7ο διπλό του Δικεφάλου του Βορρά επί του "τριφυλλιού" σε 65 αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Το ιστορικό ρεκόρ ωστόσο έχει να κάνει με το εύρος του σκορ, καθώς ήταν η μεγαλύτερη νίκη των "ασπρόμαυρων" επί των "πρασίνων" εκτός έδρας, καθώς οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν πετύχει ποτέ πάνω από δύο τέρματα σε ντέρμπι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Ακόμη, αξιοσημείωτο είναι το ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε για πρώτη φορά στη Λεωφόρο μετά από 16,5 χρόνια και δεύτερη συνολικά στην ιστορία. Η πρώτη και τελευταία μέχρι σήμερα φορά που είχε επικρατήσει στο "Απ. Νικολαΐδης" ήταν τον Δεκέμβριο του 2001, με σκορ 1-2. Το τελευταίο διπλό επί του Παναθηναϊκού ήταν πριν από έξι χρόνια, με 0-2 στο ΟΑΚΑ το 2012.

Από καθιέρωσης της Α' Εθνικής, σε συνολικά 65 αγώνες πρωταθλήματος, Ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις 7 νίκες, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει 44 φορές και 16 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί, ότι οι δύο νίκες του Δικεφάλου του Βορρά είναι στα χαρτιά, με τελευταία το περσινό ντέρμπι των playoffs, όπου υπήρξε ο τραυματισμός του Βλάνταν Ίβιτς. Το άλλο διπλό του ΠΑΟΚ άνευ αγώνος ήταν τη σεζόν 1972-73.

Επιπλέον, αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια, από τη σεζόν 1998-99, που ο ΠΑΟΚ έκανε το "δύο στα δύο" απέναντι στον Παναθηναϊκό μέσα σε μία σεζόν.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρίγιοβιτς που πέτυχε δύο γκολ στο ματς, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που σκόραρε δύο φορές σε εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι εκτός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού:

1973 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3 (άνευ αγώνος)

1985 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-1

1999 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-1

2001 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-2

2012 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2

2017 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3 (στα χαρτιά λόγω τραυματισμού του Ίβιτς)

2018 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Πρίγιοβιτς στον δρόμο για τα αστέρια, 3-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό
Με τακουνάκι - ασίστ του Τζήλου το γκολ του Πρίγιοβιτς
Τα γκολ και οι καλύτερες στιγμές της 29ης αγωνιστικής
Ο Σαββίδης χόρεψε ποντιακά στην Σεβαστούπολη!
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ