STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η μάχη των πλέι οφ μια αγωνιστική πριν το τέλος

Η μάχη των πλέι οφ μια αγωνιστική πριν το τέλος

Η μάχη για τα Playoffs μαίνεται, ειδικά όσο υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα εκτός γηπέδων που μπορούν να επηρεάσουν την τελική βαθμολογία και την 4άδα που θα διεκδικήσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αρκεί να μην υπάρξει Grexit βέβαια.

Το πρωτάθλημα έχει φτάσει αισίως στην τελευταία "στροφή" και εξωγηπεδικά μπορεί να κριθεί η τελική βαθμολογία, άρα και η 4άδα των ομάδων που θα συμμετάσχει στα πλέι οφ. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για αφαιρέσεις βαθμών και αδειοδοτήσεις, άρα θα γίνουμε όλοι... σοφότεροι.

Με τα ισχύοντα βαθμολογικά δεδομένα, έχει "κλειδώσει" η τελική 4άδα με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, όμως πολλά μπορούν να αλλάξουν. Ο λόγος; Ο μεν ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση πέντε βαθμών εξαιτίας των επεισοδίων με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, ο Πανιώνιος δεν έχει λάβει ακόμα άδεια και αν δεν τα καταφέρει, τότε δεν θα συμμετάσχει στα Playoffs και θα πάρει ο έκτος της βαθμολογίας την θέση του, ενώ αφαίρεση τριών βαθμών έχουν ΑΕΚ και Ατρόμητος.

Όλες αυτές οι υποθέσεις είναι ανοιχτές, με τη Super League προς το παρόν να μη λαμβάνει υπόψιν τις τιμωρίες και να περιμένει τις τελεσίδικες αποφάσεις για να κάνει τις σχετικές τροποποιήσεις στο βαθμολογικό πίνακα. Ακόμα και ο "Δικέφαλος του Βορρά" μπορεί να μείνει εκτός Playoffs, αν ισχύσει ένα ακραίο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας με ΠΑΣ και Ατρόμητο.

Μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής, στην ειδική βαθμολογία των Playoffs πήραν ένα βαθμό επιπλέον οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ενώ χαμένος βγαίνει ο Πανιώνιος, ο οποίος έμεινε στους μηδέν και βλέπει τις άλλες τρεις ομάδες να αποσπώνται και να αποκτούν προβάδισμα. Βέβαια, θα πρέπει οι "κυανέρυθροι" να μπορέσουν να παίξουν στα Playoffs και αυτό θα γίνει μόνο αν πάρουν άδεια, κάτι που μόνο σίγουρο δεν είναι την δεδομένη χρονική στιγμή.

Βαθμολογία ομάδων που μπαίνουν στα Playoffs

2. ΑΕΚ 57

3. Παναθηναϊκός 52

4. ΠΑΟΚ 47

5. Πανιώνιος 44

Βαθμολογία Playoffs

ΑΕΚ 3

Παναθηναϊκός 2

ΠΑΟΚ 1

Πανιώνιος 0

* η βαθμολογία προκύπτει διαιρώντας με το πέντε τη διαφορά κάθε ομάδας από τον πέμπτο

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

(με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια)

ΑΕΚ (57): Λεβαδειακός*

Παναθηναϊκός (52): Πανθρακικός

ΠΑΟΚ (47): Πλατανιάς*

Πανιώνιος (44): Ατρόμητος

-----------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΣ Γιάννινα (39): Ξάνθη*

Ατρόμητος (39): Πανιώνιος*

Πλατανιάς (38): ΠΑΟΚ

Αστέρας (38): Βέροια

Ποια είναι τα σενάρια με βάση και τις τιμωρίες

Υπάρχει ένα ακραίο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας που αφήνει εκτός τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει παραμείνει η ποινή των μείον πέντε βαθμών, να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς που του αφαιρέθηκαν ο Ατρόμητος, να ηττηθεί ο ΠΑΟΚ στα Χανιά από τον Πλατανιά την τελευταία αγωνιστική και συγχρόνως, να νικήσουν ο Ατρόμητος και Γιάννενα για να προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 42 πόντους κι εκεί να βγει πέμπτος ο ΠΑΣ.

Σε οποιαδήποτε άλλη ισοβαθμία με τις δυο ομάδες, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει το πάνω χέρι, καθώς με τον ΠΑΣ Γιάννινα υπερτερεί στην επίθεση και στην διαφορά των γκολ (στα μεταξύ τους έχουν από μια νίκη με 3-1), ενώ με τον Ατρόμητο έχει έρθει ισόπαλος 1-1 στην Τούμπα και έχει περάσει 2-1 από το Περιστέρι. Στην τριπλή όμως, μένει εκτός πεντάδας.

Από 'κει και πέρα, αν ο Πανιώνιος δεν καταφέρει να πάρει άδεια, τότε ο έκτος του βαθμολογικού πίνακα μπαίνει στα Playoffs. Ο ΠΑΣ, ο Ατρόμητος, ο Πλατανιάς και ο Αστέρας έχουν τις ελπίδες τους για να βρεθούν στο μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων. Ο Ατρόμητος θέλει νίκη με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και απώλεια βαθμών του ΠΑΣ, διότι σε μεταξύ τους ισοβαθμία μένει εκτός. Άρα, οι Περιστεριώτες θέλουν δική τους νίκη για να πάνε στους 42 βαθμούς και οι Γιαννιώτες να μείνουν στους 39 ή να φτάσουν τους 40.

Ο Πλατανιάς κυνηγάει νίκη με τον ΠΑΟΚ στα Χανιά και απώλειες του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ατρομήτου, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης ψάχνει γκέλες των τριών ομάδων που είναι από πάνω του και παράλληλα να επικρατήσει της Βέροιας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Σε αυτό το ενδεχόμενο και αν οι Νεοσμυρνιώτες δεν πάρουν τελικά άδεια, τότε μπαίνουν από το... παράθυρο στα Playoffs. Αρκετά δύσκολο να συμβεί βέβαια, διότι πρέπει να νικήσει και να τον βοηθήσουν όλα τα άλλα αποτελέσματα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ