STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η "μάχη" της πεντάδας στη Super League

The trophy is displayed before the UEFA Europa League Group Stage draw Friday, Aug. 25, 2017 in Monaco. (AP Photo/Claude Paris)
The trophy is displayed before the UEFA Europa League Group Stage draw Friday, Aug. 25, 2017 in Monaco. (AP Photo/Claude Paris) AP

Με την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής ο Αστέρας είναι στην 5η θέση της Super League. Έχει 39 βαθμούς, όσους και η Ξάνθη, αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία. Δείτε τη "μάχη" της πεντάδας, δύο "στροφές" πριν από το τέλος.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μετά από 28 αγωνιστικές πέμπτος στη βαθμολογία της Super League. Μετά την εκτός έδρας επικράτηση (3-1) σε βάρος της Κέρκυρας, οι Αρκάδες έφτασαν τους 39 βαθμούς, όσους ακριβώς έχει και η Ξάνθη, η οποία ηττήθηκε 1-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στην ισοβαθμία, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη υπερτερεί λόγω καλύτερης επίθεσης και καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Ο Αστέρας καλείται στα δύο επόμενα παιχνίδια να τεθεί αντιμέτωπος με Απόλλωνα Σμύρνης (εντός) και Παναιτωλικό (εκτός), ενώ η Ξάνθη υποδέχεται την ΑΕΛ και στο φινάλε κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Στο -4 βρίσκεται ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε 1-0 της Λαμίας. Μπορεί και ο Παναθηναϊκός να είναι στο -4, αλλά στην ισοβαθμία υπερτερεί η ομάδα του Αγρινίου, καθώς στην έδρα της είχε επικρατήσει του "τριφυλλιού" με 2-0 (0-0 στη Λεωφόρο). Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει πέμπτος, λόγω της ποινής από την UEFA δεν έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη). Θα εκτίσει, ωστόσο, την τιμωρία και από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, αν και εφόσον βαθμολογικά τα καταφέρει, θα μπορέσει να συμμετάσχει στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει με -2 το πρωτάθλημα, ενώ προ ημερών του επιβλήθηκε -3 λόγω οφειλών στον Γενς Βέμερ. Μαθηματικές ελπίδες και μόνο για την πέμπτη θέση διατηρούν Λεβαδειακός και Πανιώνιος, που έχουν μείνει στους 34 βαθμούς ύστερα από 28 αγωνιστικές.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

5. Αστέρας Τρίπολης 39

6. Ξάνθη 39

7. Παναιτωλικός 35

8. Παναθηναϊκός 35 *

9. Λεβαδειακός 34

10. Πανιώνιος 34

* Ο Παναθηναϊκός έχει -5 βαθμούς (-2 από την περυσινή τιμωρία του στο ματς με τον ΠΑΟΚ και -3 από την υπόθεση Βέμερ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ (39 β.)

Απόλλων Σμύρνης (Μ) 29/4

Παναιτωλικός (Ε) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (39 β.)

ΑΕΛ (Μ) 29/4

Παναθηναϊκός (Ε) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (35 β.)

Ολυμπιακός (Ε) 29/4

Αστέρας (Μ) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ (35 β.)

ΠΑΟΚ (Μ) 29/4

Ξάνθη (Μ) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ (34 β.)

Ατρόμητος (Μ) 29/4

Πανιώνιος (Ε) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (34 β.)

Πλατανιάς (Ε) 29/4

Λεβαδειακός (Μ) 6/5

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ