STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η Λίγκα αποφασίζει για την πρόταση Βασιλειάδη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στις 16:00 είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ. της Super League, το οποίο θα συνεδριάσει και θα συζητήσει την πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση στις ομάδες της Super League. Θέλει από 12 ομάδες σε Super League 1, Super League 2 και σε μια τρίτη ημιεπαγγελματική κατηγορία, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει κονδύλι σε βάθος πενταετίας με σύμπραξη NOVA-EΡΤ, που πλησιάζει συνολικά το ποσό των 270.000.000 ευρώ.

Για του χρόνου, στο μεταβατικό πρωτάθλημα των 16 ομάδων που στο τέλος θα μείνουν 12, μπορούν να δοθούν 49.000.000 ευρώ και κάτι παραπάνω από 55.000.000 ευρώ για τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Για να δοθούν όμως αυτά τα χρήματα, θα πρέπει οι ΠΑΕ να δεχτούν τη μείωση, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την αναδιάρθρωση.

Σήμερα στις 16:00 συνεδριάζει το Δ.Σ. της Λίγκας υπό το νέο της πρόεδρο, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, όπου θα εξεταστεί η πρόταση Βασιλειάδη. Είτε θα γίνει αποδεκτή είτε θα επιστρέψουν οι ομάδες με αντιπρόταση. Η αλήθεια είναι πως δεν συμφωνούν με τη μείωση των ομάδων οι περισσότερες ΠΑΕ και ορισμένες εκφράστηκαν ανοιχτά. Κάποιες άλλες συμφωνούν με το πλάνο του υφυπουργού όπως ο Αστέρας και ο Ατρόμητος.

Μην ξεχνάμε μάλιστα πως υπάρχουν επτά τηλεοπτικά άστεγες ομάδες, οι οποίες έχουν δικό τους "μέτωπο" και ζητούν λύση στο πρόβλημά τους, αλλιώς θα κάνουν ενέργειες για να μπλοκάρουν τη σέντρα του πρωταθλήματος. Το σενάριο για 14 ομάδες από του χρόνου που ίσως προταθεί στον υφυπουργό, δεν θα γίνει αποδεκτό από τον ίδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας:

"Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή, 29/6/2018 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Το μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης έχει ως ακολούθως:

Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί της πρότασης του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού η οποία παρουσιάστηκε στις ΠΑΕ – μέλη του συνεταιρισμού την Τετάρτη 27/6/2018 και επί κάθε σχετικού ζητήματος αναφορικά με τη διάρθρωση του πρωταθλήματος της Super League και με ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των οικείων αγώνων για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Σημειώνεται ότι η δια της παρούσης σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται επί τη βάσει συντετμημένης προθεσμίας είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 του καταστατικού, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας και άμεσης ανάγκης διευθέτησης των οικείων ζητημάτων και της επιβεβλημένης άμεσης επεξεργασίας της πρότασης του Υφυπουργού".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ