STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ιστορία ανάμεσα σε Πλατανιά και ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) EUROKINISSI

Οι δυο περσινές τριάρες του ΠΑΟΚ και η μοναδική επικράτηση του Πλατανιά επί του "Δικεφάλου του Βορρά". Διαβάστε αναλυτικά.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τις μέχρι τώρα αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά με φόντο τη μεταξύ τους αναμέτρηση, στη Κρήτη.

Αναλυτικά:

Δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα σημείωσε πέρσι ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πλατανιά στα Χανιά, αφού στο 4ο και 8ο λεπτό πανηγύρισε με τους Ουάρντα και Κάμπος αντίστοιχα. Ο Σάχοβ έγραψε το 0-3 για να έρθει ο Μενδρινός στο 78ο λεπτό να διαμορφώσει το τελικό 1-3. Στο ματς του πρώτου γύρου που πέρσι είχε γίνει στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ σημείωσε πάλι τρία γκολ, αλλά αυτή τη φορά χωρίς να δεχθεί κανένα. Ο Λέο Μάτος έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα (61’, 81’) και ο Μπανανά (87’) έγραψε το τελικό σκορ με αυτογκόλ.

Δέκα φορές έχουν βρεθεί αντίπαλοι σε επίσημο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά και ο Δικέφαλος έχει προηγηθεί στα εννέα ματς, ενώ το άλλο έχει τελειώσει ισόπαλο χωρίς γκολ. Στα επτά από αυτά πήρε τελικά και τη νίκη, αλλά στις 2 Φεβρουαρίου 2014 η ομάδα των Χανίων έκανε την ανατροπή και υπερασπίστηκε τελικά την έδρα της, με μια νίκη που είναι και η μοναδική της με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Πέντε είναι οι επισκέψεις του ΠΑΟΚ στα Χανιά για αναμετρήσεις με τον Πλατανιά και το γκολ που δέχθηκε πέρσι εκεί (78’ Μενδρινός) έσπασε ένα μικρό σερί που είχε δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ, αφού στα δύο προηγούμενα ματς δεν έχει δεχθεί γκολ. Στη νίκη με 4-0 στις 31 Αυγούστου 2014 και στην λευκή ισοπαλία στις 17 Απριλίου 2016. Συνολικά έχει τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα με συνολικό σκορ 7-3 υπέρ του.

Επτά νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες έχει ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες του επισκέψεις στην Κρήτη για το πρωτάθλημα με αντιπάλους τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη και τον Πλατανιά. Η τελευταία νίκη είναι επί του Πλατανιά, ενώ η προηγούμενη είχε μεγάλη απόσταση, αφού ήταν με τον Εργοτέλη με 2-1 την σεζόν 2011-12.

Τέσσερα γκολ έχουν σημειώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης στις αναμετρήσεις κόντρα στον Πλατανιά. Ο Σαλπιγγίδης ήταν εκείνος που άνοιξε το χορό των γκολ απέναντι στην ομάδα των Χανίων στην Super League για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 11 Νοεμβρίου 2012 και ακολούθησαν δύο ακόμη στον δεύτερο γύρο εκείνης της σεζόν που είδε και την κόκκινη κάρτα. Το τελευταίο του γκολ το σημείωσε στις 31 Αυγούστου 2014, στη νίκη με 4-0 στα Χανιά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ