STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η Ίντερ, η Λεωφόρος, ο Στραματσόνι και ο Καμπιάσο!

Η Ίντερ, η Λεωφόρος, ο Στραματσόνι και ο Καμπιάσο!

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο είχε συνεργαστεί με τον νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού στο "Μεάτσα" και θα ξανασυναντηθούν μετά από 2,5 χρόνια στο "Απ. Νικολαΐδης".

Ντεμπούτο στον πράσινο πάγκο θα κάνει το Σάββατο (21/11) ο Αντρέα Στραματσόνι και η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να κολυμπήσει κατευθείαν στα βαθιά και να πάρει με το "καλημέρα" γεύση από το ελληνικό κλάσικο.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και έναν ποδοσφαιριστή που τον είχε υπό τις οδηγίες του το διάστημα των 14 μηνών που βρισκόταν στο "τιμόνι" της Ίντερ. Ο λόγος φυσικά για τον Εστέμπαν Καμπιάσο.

Πολλά έχουν γραφτεί στον ιταλικό Τύπο για τις σχέσεις των δύο ανδρών. Μάλιστα, το διάστημα που η Ίντερ δεν τα πήγαινε καλά, είχαν βγει αρκετά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Καμπιάσο με τον Ζανέτι έσκαβαν τον λάκκο του Στραματσόνι.

Όλα αυτά βεβαίως ο νυν αστέρας του Ολυμπιακού τα είχε διαψεύσει. Άλλωστε, πάντοτε λέει ότι βασικοί υπεύθυνοι για την κακή εμφάνιση μίας ομάδας είναι οι ποδοσφαιριστές. Πάντοτε αναλάμβανε την ευθύνη. Μην ξεχνάμε ότι διετέλεσε και αρχηγός στην Ίντερ.

Σε αυτούς τους 14 μήνες της συνύπαρξής τους, ήταν τόσο... τσακωμένοι οι δυο τους που ο Καμπιάσο έπαιξε 10 ματς στα τελειώματα της σεζόν 2011-12 όταν προσελήφθη από τους "νερατζούρι" ο Στραματσόνι και καμιά... 45αριά την επόμενη χρονιά που είχε πάλι προπονητή τον νυν τεχνικό του "τριφυλλιού".

Για να είμαστε ακριβείς, ο Αργεντινός έπαιξε σε 31 ματς στην Serie A, δύο παιχνίδια στο Coppa Italia και 13 αγώνες στο Europa League το 2012-13.

Τώρα, πώς γίνεται να μην θέλει να τον βλέπει ο Στραματσόνι και να τον χρησιμοποιεί τελικά σε 45 παιχνίδια και μάλιστα στο 90% εξ αυτών να του δίνει και φανέλα βασικού, είναι κάτι που θα πρέπει να το απαντήσουν οι Ιταλοί ρεπόρτερ που έχουν μία συνήθεια να κάνουν την τρίχα τριχιά.

Ο νεαρός τεχνικός αποχώρησε από το Μιλάνο το καλοκαίρι του 2013 και από τότε δεν έχουν ξανασυναντηθεί οι δυο τους. Σίγουρα πριν και μετά το ντέρμπι θα έχουν να πουν πολλά και είναι λογικό να τραβήξουν αρκετά φλας φωτογράφων πάνω τους.

Ας θυμηθούμε πάντως ορισμένες δηλώσεις που είχαν κάνει κατά καιρούς ο ένας για τον άλλον.

*** 26 Απριλίου 2012 (ο Καμπιάσο έναν μήνα μετά την πρόσληψη του Στραματσόνι):

"Όπως ξέρετε, δεν μ' αρέσει να μιλάω για τους προπονητές. Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές πάντοτε προσπαθούμε για το καλύτερο.

Όσο για αυτό που με ρωτάτε για τον προπονητή μας θα σας πω το εξής: όπως σε όλες τις δουλειές του κόσμου, έτσι και στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν εξαιρετικοί μάνατζερς που δεν πρέπει να είναι απαραίτητα και μεγάλοι ηλικιακά (συνέντευξη στο Inter Channel)".

*** 24 Σεπτεμβρίου 2012 (ο Καμπιάσο μετά από μία ήττα της Ίντερ από την Σιένα στο "Μεάτσα"):

"Είμαστε ενωμένοι και στηρίζουμε τον προπονητή μας. Ο κ. Στραματσόνι δίνει τον καλύτερό του εαυτό για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, το ίδιο κάνουμε και εμείς. Πιστεύουμε ότι θα μας χαμογελάσει κάποια στιγμή η τύχη.

Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε ένα εξαιρετικό σταφ που διαθέτει καθαρές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε. Δεν φταίει ο προπονητής. Πρέπει και εμείς οι ποδοσφαιριστές κάθε Κυριακή να δίνουμε το 100%".

*** 22 Οκτωβρίου 2012 (ο Στραματσόνι μετά από μία νίκη επί της Κατάνια):

"Και ο Κασάνο, και ο Καμπιάσο αποδεικνύουν καθημερινά στην προπόνηση πόσο μεγάλοι ποδοσφαιριστές είναι. Δεν το δείχνουν μόνο στα 90 λεπτά που παίζουν σε ένα ματς".

*** 24 Μαϊου 2013 (ο Καμπιάσο για την απόλυση του Στραματσόνι):

"Δυστυχώς το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι άδικο. Αν εξαιρέσεις την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνήθως σε όλες τις ομάδες το μάρμαρο το πληρώνουν οι προπονητές.

Θα πρέπει όλοι μας όμως να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο ένας ο υπεύθυνος. Θα πρέπει να κάτσουμε να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας".

*** 31 Mαϊου 2013 (ο Σανέτι για την απόλυση του Στραματσόνι):

"Δεν βρισκόμαστε εγώ και ο Καμπιάσο πίσω από την απομάκρυνση του Στραματσόνι. Ίσα-ίσα που η σχέση μου μαζί του, όπως και του Καμπιάσο με τον κ. Στραματσόνι, ήταν ειλικρινής και σοβαρή.

Για παράδειγμα, όταν είχα κάνει μία εγχείριση, ερχόταν συνεχώς στο νοσοκομείο για να με δει και μου έλεγε πόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής είμαι για την ομάδα.

Επίσης, ήρθε και στο πάρτι που είχα διοργανώσει για τα 10α γενέθλια του εστιατορίου μου. Μην ακούτε όλες αυτές τις βλακείες που γράφουν αριστερά και δεξιά".

Θυμηθείτε το αφιέρωμα του Αλέξανδρου Λοθάνο για την κοινή συμβίωση Στραματσόνι - Καμπιάσο στην Ίντερ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ