STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ιδέα για να αποκτήσει η Super League δικό της κανάλι

ÄÓ ÔÇÓ SUPERLEAGUE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÄÓ ÔÇÓ SUPERLEAGUE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έριξε μια πρόταση στο τραπέζι για δημιουργία ενός καναλιού που θα μεταδίδει τα ματς του πρωταθλήματος. Ακόμη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, όμως η Ένωση θέλει να παρουσιάσει ένα πλήρη φάκελο στη Super League.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Live Sport", η Super League σκέφτεται την δημιουργία ενός καναλιού για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος έπειτα από μια πρόταση που έριξε στο τραπέζι η ΑΕΚ. Αυτή προβλέπει την δημιουργία μιας τηλεοπτικής στέγης, εντούτοις βρίσκεται σε αρχικό σχέδιο η ιδέα αυτή, με την Ένωση να έχει αναλάβει να εξετάσει τις παραμέτρους και να παρουσιάσει ένα πλήρη φάκελο στη Λίγκα

Θα πρόκειται για ένα κανάλι, το οποίο θα περιλαμβάνεται στο πακέτο του συνδρομητικού καναλιού που θα έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος ή και των δυο, δηλαδή τόσο της NOVA όσο και της COSMOTE TV. Ως αντάλλαγμα, ο συνεταιρισμός θα μπορεί να ζητά για τις αγωνιστικές ένα ποσό για κάθε συνδρομητή που έχουν.

Επί παραδείγματι, αν οι συνδρομητές στις δυο πλατφόρμες είναι 700.000, τότε με 1,5 ευρώ για κάθε αγωνιστική μαζεύεται για τις 30 αγωνιστικές ένα ποσό της τάξεως των 31.500.000 ευρώ.

Μια άλλη σκέψη είναι να δημιουργηθεί κοινοπραξία καναλιού, όπου θα θα μετέχει η λίγκα, προσφέροντας το πρωτάθλημα με αντάλλαγμα ένα μερίδιο της διαφημιστικής πίτας και των συνδρομών.

Τώρα, η Super League έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια με τη NOVA, που προβλέπει πως οι ΠΑΕ θα μοιραστούν συνολικά 72.000.000 ευρώ, αν και έχει προταθεί μείωση. Μένει να δούμε ποιο θα είναι τελικά το ποσό της μείωσης που θα αποφασιστεί, αφού ο συνεταιρισμός ζήτησε 8% και το κανάλι 18%.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ