STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η επόμενη ημέρα μιας ενδεχόμενης αποχώρησης

Η επόμενη ημέρα μιας ενδεχόμενης αποχώρησης
INTIME SPORTS

Τι ισχύει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τι προβλέπει ο ΚΑΠ για τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που κάνει πράξη την σκέψη του για αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

Απώλεια των εσόδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την"NOVA" μέσω της κεντρικής διαχείρισης, πρόστιμο από τον ΚΑΠ, υποβιβασμός. Αυτή θα είναι η επόμενη ημέρα για τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που κάνει πράξη την σκέψη του για αποχώρηση από το νέο πρωτάθλημα, όπως αυτή εκφράστηκε την Τετάρτη (17/6) το απόγευμα.

Οι "πράσινοι" δεν θα πάρουν το ποσό που έχει συμφωνηθεί μέσω της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ενώ είναι βέβαιο ότι στο συμβόλαιο του συνεταιρισμού με τηNOVAυπάρχει ρήτρα πολλών εκατομμυρίων για αποχωρήσεις ομάδα και ειδικότερα των εμπορικών ΠΑΕ.

Πρόστιμο προβλέπει και ο ΚΑΠ. Η παράγραφος 2, του άρθρου 17 συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: "Ομάδα που δεν κατέρχεται σε αγώνα η παραιτηθεί από αγώνες ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα χωρίς να συντρέχει ανωτέρα βία, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ».

Να σημειωθεί ότι αν μια ομάδα δεν κατέβει σε τρία παιχνίδια, καταλαμβάνει την τελευταία θέση με -6β. και υποβιβάζεται στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Όπως ακριβώς συνέβη φέτος με τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ.

Και επειδή είναι πολλά τα λεφτά στην Αστροναυτών υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Παναθηναϊκός να κάνει πράξη την απειλή του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ