STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η έδρα "μιλάει" ακόμα και "βουβή"

Η έδρα "μιλάει" ακόμα και "βουβή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η παράσταση για ένα ρόλο της κυπελλούχου ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ το 2011 και η νίκη με ανατροπή του ΠΑΟΚ με το γκολ της χρονιάς από τον Γιάννη Μυστακίδη.

Οι θύρες του σταδίου της Τούμπας θα είναι κλειστές το βράδυ της Κυριακής, σε ένα γνώριμο (πλέον) σκηνικό για τον ΠΑΟΚ, που θα υποδεχθεί την ΑΕΚ σε μια αναμέτρηση που θα γίνει χωρίς θεατές. Για την ιστορία, αξίζει να θυμηθούμε πως η αναμέτρηση του πρώτου γύρου ανάμεσα στους δυο Δικεφάλους έγινε με κόσμο μετά την έφεση που είχε ασκήσει η Ενωση εναντίον της ποινής δυο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, η οποία έπεσε στο μισό και η ΑΕΚ την εξέτισε στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Η αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι η τρίτη που γίνεται χωρίς θεατές ανάμεσα στις δυο ομάδες. Οι δυο προηγούμενες είναι μοιρασμένες τόσο όσον αφορά τον γηπεδούχο όσο και τον νικητή, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να αξιοποιήσουν την απουσία κόσμου στις κερκίδες και να φεύγουν χωρίς βαθμούς.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ

Στις 15 Μαΐου 2011, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ, σε αναμέτρηση που έγινε στο πλαίσιο των playoffs. Η Ένωση είχε μπει στο μίνι πρωτάθλημα έχοντας νωρίτερα στεφτεί κυπελλούχος Ελλάδος, με την πορεία της ως τον συγκεκριμένο τίτλο να συμπεριλαμβάνει και το νικηφόρο της πέρασμα από την Τούμπα, στα ημιτελικά. Οι γηπεδούχοι είχαν τιμωρηθεί για όσα είχαν γίνει στον τελικό του κυπέλλου (με αντίπαλο τον Ατρόμητο) από τους φιλάθλους τους.

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0, και μάλιστα με όση ευκολία δείχνει και το τελικό σκορ. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Σκόκο να έχει δοκάρι μόλις στο πρώτο λεπτό. Το προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους έδωσε στο 21' ο Δέλλας. Ο "Κολοσσός" ήταν εκείνος που είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ στους δυο ημιτελικούς κυπέλλου ανάμεσα στους δυο Δικεφάλους, δίνοντας την πρόκριση στην ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο φουριόζοι, με τον Ντιόπ να γράφει στο 47' το 2-0, ενώ 20 λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής σημείωσε το τελικό 3-0.

"ΕΚΤΕΛΕΣΗ" ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στις 11 Μαΐου 2016, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην άδεια Τούμπα. Ο "Δικέφαλος του βορρά" είχε ξεκινήσει να εκτίει την ποινή που του είχε επιβληθεί για όσα είχαν γίνει στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αναμέτρηση η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω επεισοδίων.

Η ΑΕΚ, σε μια από τις τελευταίες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου είχε καταφέρει να προηγηθεί με σκόρερ τον Γιόχανσον, με κοντινό πλασέ, στο 44'. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ αρχικά ισοφάρισε με μια "βολίδα" του Ροντρίγκες, στο 62'. Στο 83' ο Μυστακίδης έμελλε να πετύχει ένα γκολ που στο τέλος εκείνης της σεζόν ψηφίστηκε ως το καλύτερο από τους φίλους του "Δικεφάλου του βορρά". Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σκόραρε με κεφαλιά έξω από την μεγάλη περιοχή, αξιοποιώντας ένα γέμισμα του Τζαβέλλα πίσω από τη σέντρα.

Για την ιστορία, από τους 22 ποδοσφαιριστές που είχαν φανέλα βασικού για τις δυο ομάδες, στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, μόνο τρεις ποδοσφαιριστές έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν εκ νέου σε ένα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ χωρίς θεατές. Ο λόγος για τους Δημήτρη Πέλκα, Ροντρίγκο Γκάλο και Αντρέ Σιμόες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ