STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η διευκρίνιση της Super League για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η Super League με ανακοίνωση της διευκρίνισε τι θα συμβεί με τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια και σε ποια περίπτωση θα καταλάβουν την τελευταία θέση που θα τους οδηγήσει στον υποβιβασμό και τη Stoiximan.gr Football League.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης της και θέλοντας να ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα η Super League πήρε θέση αναφορικά με το τι θα γίνει με τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια από την ΕΠΟ και θα οδηγηθούν στον υποβιβασμό και τη Stoiximan.gr Football League.

Με βάση τα όσα αναφέρει σε αυτή αν μια ομάδα δεν εξασφαλίσει άδεια επειδή έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο, προς αθλητικό προσωπικό ή προς άλλες ΠΑΕ τότε αυτομάτως θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση και θα υποβιβάζεται. Αν όμως δεν πάρει άδεια για άλλο λόγο δεν θα υποβιβάζεται. Έτσι θα ισχύει η θέση που θα πάρει στο πρωτάθλημα.

Αυτό που επίσης ξεκαθάρισε η Super League είναι πως αν για κάποιο λόγο τρεις ή τέσσερις ομάδες δεν πάρουν άδεια για οικονομικούς λόγους τότε θα πέσουν και οι τρεις-τέσσερις ανεξαρτήτου της θέσης τους στον βαθμολογικό πίνακα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και ερωτήματα που ετέθησαν, από την SUPER LEAGUE ανακοινώνονται τα παρακάτω, σχετικά με το θέμα υποβιβασμού των ομάδων, λόγω μη αδειοδότησης:

Όπως είναι γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPERLEAGUE στη συνεδρίαση του της 20 Νοεμβρίου 2015 (πρακτικό Δ.Σ. 147), αποφάσισε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«ΠΑΕ που θα συμμετέχει στο ΠρωτάθλημαSuperLeagueπεριόδου 2016-2017 η οποία δεν θα λάβει άδεια Ε.Π.Ο. κατά τη διαδικασία αδειοδότησης Απριλίου-Μαϊου 2017, θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση του ΠρωταθλήματοςSuperLeagueπεριόδου 2016-17 και θα υποβιβάζεται στηFootballLeague, μόνον όμως αν ο λόγος μη αδειοδότησης συνίσταται είτε α) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο η τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης η β) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών η μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε γ) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία η αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες η σωματεία.

Σε περίπτωση που οι ΠΑΕ που δεν θα λάβουν άδεια Ε.Π.Ο. (εκ των ως άνω λόγων) είναι περισσότερες εξ αυτών που κατά την οικεία προκήρυξη τηςSuperLeagueυποβιβάζονται στηFootballLeague, τότε σε κάθε περίπτωση θα υποβιβάζεται το σύνολο των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ, ακόμη κι αν υπερβαίνει τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται κατά την εν λόγω προκήρυξη ( λ.χ. αν κατά την προκήρυξη υποβιβάζονται 2 ΠΑΕ και δεν λάβουν άδεια 3 ΠΑΕ, θα υποβιβαστούν και οι 3 ΠΑΕ, αλλά ουδεμία έτερη ΠΑΕ τηςSuper League)…..

Ο ως άνω κανόνας και η ποινή του υποβιβασμού δεν θα ισχύει σε περίπτωση που ο λόγος μη αδειοδότησης είναι οποιοσδήποτε άλλος πλην των ως άνω ειδικά αναφερομένων».

Η ως άνω απόφαση απεστάλη στην Ε.Π.Ο. με το υπ αριθμόν πρωτ. 8267/25-11-2015 έγγραφο της SUPERLEAGUE και εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. στη συνεδρίαση της 17.12.2015(πρακτικό 52) και γνωστοποιήθηκε η παραπάνω έγκριση με το υπ αριθμόν πρωτ. 39615/21-12-2015 έγγραφο της Ε.Π.Ο., προς τις Super League και Football League".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ