STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η αντιπρόταση της Λίγκας και το "όχι" του Βασιλειάδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ FINA4 TOY BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Βασιλειάδης EUROKINISSI SPORTS

Η πλευρά της Super League ρώτησε αν μπορεί να υπάρξει πιο ήπια προσαρμογή στην αναδιάρθρωση, με 14 ομάδες το 2019-20 και 12 ένα χρόνο μετά, κάτι που δεν δέχτηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, χωρίς όμως να υπάρξει κόλλημα στις συζητήσεις.

Το Sport24.gr ανέλυσε χθες (13/6) το πλάνο για το νέο μοντέλο του ελληνικού πρωταθλήματος μετά την επικείμενη αναδιάρθρωση που θα γίνει, αλλά και τι αναμένεται να ισχύσει στο μεταβατικό πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.Έπειτά από μπαράζ επαφών και διαβουλεύσεων, οι ομάδες και οι εμπλεκόμενοι φορείς, φαίνεται πως έχουν δεχθεί το πλάνο Βασιλειάδη για ριζική αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και τελικό στόχο τη δημιουργία τριών κατηγοριών με 12 ομάδες η καθεμία. Superleague 1, Superleague 2 και Football League, εν ολίγοις θα έχουμε πρωταθλήματα με 36 επαγγελματικές ομάδες.

Όσο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, το βασικό πλάνο περιλαμβάνει πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 16 ομάδων, όπου στο φινάλε θα γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες από την 1η έως την 6η θέση, με στόχο την ανάδειξη του πρωταθλητή και τις ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη. Η 7η και η 8η θέση δεν οδηγούν κάπου, ενώ στα πλέι άουτ θα συμμετάσχουν οι ομάδες στις θέσεις 9-14. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μένουν στη μεγάλη κατηγορία η 9η και η 10η ομάδα. Η 15η και η 16η μαζί με τις υπόλοιπες τέσσερις, υποβιβάζονται στη Superleague 2.

Το εναλλακτικό θέλει τις ομάδες να αυξάνονται στις 20 για τη Super League την προσεχή περίοδο, με στόχο τελικά να μείνουν πάλι οι γνωστές 12+12+12 στο τέλος της περιόδου 2018-2019. Δεν έχει εγκαταλειφθεί αυτό το σενάριο, απλά δεν είναι το επικρατέστερο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Η ΛΙΓΚΑ, Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Από 'κει και πέρα, στη συνάντηση που είχε χθες (13/6) ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με το προεδρείο της Λίγκας, άκουσε από την άλλη πλευρά μια αντιπρόταση, την οποία δεν έκανε αποδεκτή. Τον ρώτησαν αν έχει σκεφτεί την προοπτική να έχουμε πρωτάθλημα 14 ομάδες τη σεζόν 2019-20 (να πέσουν δηλαδή τέσσερις ομάδες φέτος) και να γίνουν 12 την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Ουσιαστικά, του πρότειναν μια πιο ήπια προσαρμογή στην αναδιάρθρωση και να πάρει... παράταση ένα χρόνο το τελικό μοντέλο που θα εφαρμοστεί.

Η απάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη ήταν αρνητική. Ο ίδιος θέλει να γίνει άμεσα το πρωτάθλημα με 12 ομάδες και τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει από την κρατική τηλεόραση, συν αυτά της Nova (συνολικά φτάνουν τα 70.000.000 ευρώ) αφορούν μόνο αυτό το ενδεχόμενο. Τους είπε μάλιστα ότι αν θέλουν να προχωρήσουν με 14 ομάδες του χρόνου και 12 από τη σεζόν 2020-21, τότε ας το κάνουν μόνοι τους χωρίς τα κρατικά χρήματα και θα καθίσουν να μιλήσουν εκ νέου όταν οι ομάδες γίνουν 12 στη μεγάλη κατηγορία.

Προφανώς, λοιπόν, εγκαταλείφθηκε γρήγορα αυτό το σενάριο και προχώρησαν την κουβέντα, συζητώντας το πλάνο για το πώς θα πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα γίνει βιώσιμο. Εν ολίγοις, δεν υπήρξε κάποιο κόλλημα στις συζητήσεις, απλά έκανε μια ερώτηση η πλευρά της Λίγκας προς την υφυπουργό και εκείνος ξεκαθάρισε τη θέση του.

Photo Credits: Eurokinissi

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο! Ρωσία - Σαουδική Αραβία με 300+ ειδικά στοιχήματα και προσφορά*-έκπληξη στο Stoiximan.gr (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ