STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ΑΕΛ "άλωσε" τα Περιβόλια, 1-0 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ απέδρασε με το "διπλό" απ' τα Περιβόλια, επικρατώντας 1-0 του Πλατανιά για την 8η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Πρώτη νίκη για τους "βυσσινί" στο πρωτάθλημα με σκόρερ τον Σάντι Κρίζμαν, παρέμεινε χωρίς "τρίποντο" στα Χανιά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Το μέτριο ξεκίνημα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα είχε προσδώσει στον αγώνα το χαρακτήρα του "do or die". Ο Πλατανιάς ήθελε να σημειώσει την πρώτη νίκη στα Περιβόλια, ενώ απ' την άλλη πλευρά η ΑΕΛ να πάρει το πρώτο "τρίποντο" γενικά στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι "βυσσινί" ήταν αυτοί που έφυγαν με τη νίκη απ' τα Περιβόλια χάρη στο γκολ του Σάντι Κρίζμαν στο 21ο λεπτό. Βέβαια, η ομάδα του Ηλία Φυντάνη χρειάστηκε τις εξαιρετικές αποκρούσεις του Μλάντεν Μπόζοβιτς, αλλά και τη σωτήρια επέμβαση του Γιώργου Κούσα πάνω στη γραμμή στο 93'.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε σε ... αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βασίλης Πλιάτσικας εξέτισε την ποινή μίας αγωνιστικής και επέστρεψε στο αρχικό σχήμα στο πλευρό του Βιτάλι Πριντέτα. Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Κοροβέσης πήρε τη θέση του τραυματία Βάντερσον Σκαρντοβέλι στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μίλος Στόιτσεφ προτιμήθηκε αντί του Φίλιπ Στανισάβλιεβιτς κι ο Μανώλης Πατράλης αντί του Ελίνι Δημούτσου.

Η ΑΕΛ "άλωσε" τα Περιβόλια, 1-0 τον Πλατανιά

Στον αντίποδα, ο Ηλίας Φυντάνης παρέταξε κατά τα 10/11 την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μοναδική αλλαγή ο Σάντι Κρίζμαν στη θέση του τραυματία Γιάννη Μασούρα.

Η ΑΕΛ "άλωσε" τα Περιβόλια, 1-0 τον Πλατανιά

Ο Μπόζοβιτς κράτησε όρθια την ΑΕΛ

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Γεώργιος Κουντουρέλης (Αθηνών).

4ος: Εμμανουήλ Κυρίτσης (Δωδεκανήσου)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Πλιάτσικας, Πριντέτα (77' Παπανικολάου), Κοροβέσης, Πατράλης, Κρος, Ενσικουλού, Ντεβέσα (77' Δημούτσος), Στόιτσεφ (53' Μπούντνικ), Γκζέλτσακ.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (63' Κούσας), Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Κρίζμαν, Λεοζίνιο (80' Λαγός), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (90 +1' Περονε).

Γκολ: 21' Κρίζμαν

Κάρτες: 72' Μπούντνικ, 79' Δημούτσος / 63' Ρέντζας, 72' Μπόζοβιτς, 90 +5' Λαγός, 90 +7' Κούσας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα, στο 10ο λεπτό έφτασε μία "ανάσα" απ' το 1-0, αλλά ο Μλάντεν Μπόζοβιτς με διπλή εντυπωσιακή επέμβαση στα σουτ των Ντίντακ Ντεβέσα και Γκζέλτσακ κράτησε όρθια την ομάδα του. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου συνέχιζαν να πιέζουν για το γκολ, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα.

Στο 21', ο Γουάλας εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Στόιτσεφ, έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά και ο Σάντι Κρίζμαν με όμορφο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Αντώνη Κοκκαλά για το 1-0. Οι "βυσσινί" θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ κι έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Ντέλετιτς, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Κοκκαλάς. Οι Χανιώτες προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία και πίεσαν για την άμεση ισοφάριση.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 28' το σουτ του Πλιάτσικα πέρασε άουτ, ενώ στο 31' ο Ντεβέσα παρότι βρέθηκε απέναντι στον Μπόζοβιτς, δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Μάλιστα, ο Ισπανός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά ο Καλογερόπουλος έδειξε σωστά να συνεχιστεί το ματς, αφού δεν υπήρχε παράβαση. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, αλλά οι "βυσσινί" πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πλατανιάς έχασε μία καλή ευκαιρία, αλλά ο Μπόζοβιτς είπε "όχι" σε σουτ του Ενσικουλού μέσα απ' την μεγάλη περιοχή. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου διατήρησε τα ηνία του αγώνα, αλλά δυσκολευόταν να βρει χώρους προς την αντίπαλη εστία, αφού οι παίκτες της ΑΕΛ ήταν εξαιρετικά στημένοι. Μάλιστα, στο 71' οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά ο Πλιάτσικας πρόλαβε τον Κρίζμαν την τελευταία στιγμή πριν "εκτελέσει" τον Κοκκαλά.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών έριξαν αισθητά το ρυθμό του αγώνα. Ο Πλατανιάς αναζητούσε το πολυπόθητο γκολ, αλλά οι "βυσσινί" έκλεισαν τους χώρους και πήραν μία σπουδαία νίκη, την πρώτη στο πρωτάθλημα ύστερα από οχτώ αγωνιστικές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 93', ο Πλατανιάς έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Γιώργος Κούσας έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κλαρκ Ενσικουλού, ο οποίος νωρίτερα είχε εκμεταλλευτεί την κακή έξοδο του Μπόζοβιτς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος πραγματοποίησε μία πολύ καλή διαιτησία. Ο ρέφερι του συνδέσμου Αθηνών ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε να συνεχιστεί το παιχνίδι δίχως περιττές διακοπές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάντι Κρίζμαν πέτυχε το "χρυσό" γκολ για την ΑΕΛ, αλλά ο Μλάντεν Μπόζοβιτς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των "βυσσινί". Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας με τις αποκρούσεις του, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, κράτησε όρθια την ομάδα του. Αποκορύφωμα, η διπλή επέμβαση στο 10ο λεπτό.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ηλίας Φυντάνης κατάφερε να βελτιώσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ. Μετά την καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, οι "βυσσινί" κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη απ' τα Περιβόλια, στηριζόμενοι στην άμυνά τους, με... μπροστάρη τον Μλάντεν Μπόζοβιτς.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

O Κλαρκ Ενσικουλού εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ο Κονγκολέζος επιθετικός δεν βοήθησε την ομάδα του, όντας φανερά εκτός αγώνα. Παρότι πήρε κάποιες ατομικές προσπάθειες, δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μπροστά απ' την εστία του Μλάντεν Μπόζοβιτς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ