STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ΑΕΚ "κόλλησε" και στη Μυτιλήνη, 0-0 με Καλλονή

Η ΑΕΚ "κόλλησε" και στη Μυτιλήνη, 0-0 με Καλλονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ούτε το "μάθημα" από την ήττα στο Αγρίνιο, ούτε η ξεκούραση στη διακοπή του πρωταθλήματος, ούτε καν το επιθετικό σχήμα, βοήθησαν την ΑΕΚ να επιστρέψει στις νίκες. Οι "κιτρινόμαυροι" έμειναν σε ρηχά νερά και στη Μυτιλήνη και «κόλλησαν» στο 0-0 με την Καλλονή. Είναι το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς που η ΑΕΚ δεν σκοράρει.

Ενώ αγνοεί τη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ εδώ και περισσότερους από 2,5 μήνες. Αυτή την φορά μάλιστα, ο Πογέτ έριξε όλα τα επιθετικά του οπλα στο γήπεδο, αλλά έλειπε το πλάνο ανάπτυξης παιχνιδιού. Και έτσι η Καλλονή που έπαιξε οργανωμένα στην άμυνα και κυρίως ψυχωμένα, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και να πάρει τον βαθμό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Μυτιλήνης

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας),Χαρίσης (Γρεβενών)

Καλλονής (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς (84’ Σπυρόπουλος), Βάλιος, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Γεωργίου, Μανούσος (79’ Κάρσον), Φαβάλι(86’ Ούκα), Γιορέντε

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Μάνταλος(76’ Γιόχανσον), Μπουονανότε, Βάργκας, Μπαρμπόσα (63’ Αραβίδης), Τζεμπούρ (77’ Πέκχαρτ)

Γκολ: -

Κάρτες:60’ Φαβάλι, 77’ Καλτσάς, 88’ Σιμοες, 90’ Άρθο

Δείτε ΕΔΩ βαθμολογίες από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο

Φουλ επίθεση αλλά…

Η ΑΕΚ είχε πολύ περισσότερους λόγους από την Καλλονή, να θέλει να βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι της όχι μόνο με μια νίκη, αλλά και με πολλά γκολ. Γι αυτό άλλωστε και ο Γκουστάβο Πογέτ επέλεξε μια όσο το δυνατόν πιο επιθετικογενή ενδεκάδα, ακόμα και χαλώντας την καθιερωμένη αγωνιστική του συνταγή. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έβαλε τον Μπουονανότε αντί για τον Γιόχανσον, δίπλα στον Μάνταλο στη μεσαία γραμμή, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έστειλε τον «βαρύ» Τζεμπούρ για να γεμίσει την περιοχή. Αυτό το φουλ επιθετικό σχήμα, έδωσε στην ΑΕΚ και φουλ… επιθετικότητα ειδικά στο πρώτο μισό του πρώτο ημιχρόνου. Συνολικά 12 τελικές είχε η ομάδα του Πογέτ στο πρώτο 45άλεπτο. Χωρίς ωστόσο καμία εξ αυτών να καταλήξει στα δίχτυα. Κυρίως διότι ούτε ο Μπουονανότε και ο Βάργκας δυο φορές, ούτε ο Κολοβέτσιος, ούτε ο Τζεμπούρ, τελείωσαν σωστά φάσεις. Μην πάει πάντως το μυαλό σας, σε κλασικές ευκαιρίες. Με εξαίρεση την φάση του 16λεπτού, που ο τερματοφύλακας της Καλλονής έκανε δώρο την μπάλα στον Κολοβέτσιο και εκείνος σούταρε άουτ, σ’ όλες τις υπόλοιπες φάσεις υπήρξαν άστοχα σουτ. Όσο για την Καλλονή, περιορίστηκε στην προσπάθεια να κλείσει διαδρόμους στην άμυνα της. Όμως όταν η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ έχασε δυο φορές την θέση της προς το φινάλε του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν. Τελικά οι δυο ομάδες πήγαν με το… μηδέν στα αποδυτήρια, παρόλο που συνολικά και οι δυο μαζί, άγγιξαν τις 20 τελικές.

Την εγκλώβισε

Προφανώς και το άκρως επιθετικό σχήμα που επέλεξε ο Πογέτ, αιφνιδίασε τον Καραγεωργίου στο πρώτο ημίχρονο. Όμως ο προπονητής της Καλλονής εκμεταλλεύτηκε την ανάπαυλα, προκειμένου εκπονήσει πλάνο… αντίδρασης. Και τα κατάφερε, οι γηπεδούχοι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, απομόνωσαν και τον Μάνταλο και τον Μπουονανότε και βραχυκύκλωσαν το παιχνίδι της ΑΕΚ. Ουσιαστικά η Καλλονή κατάφερε να εγκλωβίσει την Ένωση, που με εξαίρεση ένα σουτ του Γκάλο πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, έδειχνε τεράστια αδυναμία όχι να απειλήσει, αλλά ακόμα και να αναπτυχθεί.

Οι κινήσεις ενίσχυσαν το… μηδέν

Ο Πογέτ έβλεπε την ομάδα του εγκλωβισμένη και προσπάθησε να αντιδράσει από τον πάγκο. Όμως όλες οι κινήσεις που έκανε, περισσότερο έμπλεξαν την ομάδα και λιγότερο την βοήθησαν να γίνει απειλητική. Βλέπετε, ο Πογέτ και πάλι επέλεξε να παίξει με τον Αραβίδη στην κορυφή και τον Τζεμπούρ στα άκρα, σχήμα που δεν είχε «περπατήσει» ούτε στην Τρίπολη, ούτε στο Αγρίνιο, ούτε τελικά και στη Μυτιλήνη. Επίσης δεν βοήθησε η είσοδος του Πέκχαρτ, ούτε και το γεγονός πως αποφάσισε να βγάλει από το ματς τον δημιουργικό Μάνταλο, για να βάλει τον πιο στατικό Γιόχανσον. Αντίθετα με τις κινήσεις του Πογέτ, αυτές του Καραγεωργίου, «έδεσαν» ακόμα περισσότερο την Καλλονή. Και έτσι οι γηπεδούχοι κράτησαν εύκολα το μηδέν. Άλλωστε με εξαίρεση ένα σουτ του Μπουονανότε στο δοκάρι στο 84', η ΑΕΚ δεν απείλησε ουσιαστικά. Ενώ και η Καλλονή θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι περισσότερο, αν ο Κάρσον ήταν πιο εύστοχος.

Η φάση του αγώνα

Όσο περνούσε η ώρα στο ματς, τόσο ο Ντιέγκο Μπουονανότε έδειχνε να μην μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ. Παρόλα αυτά ο Αργεντινός είχε την κορυφαία φάση στο παιχνίδι. Βρέθηκε απέναντι από την εστία του Δαύκου, αλλά η βολίδα που εξαπέλυσε «τράνταξε» το δοκάρι.

Ο διαιτητής

Υπάρχει μια φάση στις καθυστερήσεις του ματς για την οποια ο Θάνος ελέγχεται. Σε σέντρα του Αραβίδη, η μπάλα κτύπα σε απλωμένο χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή. Βεβαίως είναι σχετικά κοντινή η απόσταση. Είναι πάντως μια φάση που σηκώνει κουβέντα. Κατά τα άλλα, κάτι δύσκολο δεν είχε να διαχειριστεί ο Θάνος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Εξαιρετικά δούλεψε στο ανασταλτικό κομμάτι η Καλλονή. Με μπροστάρη σ’ αυτή την προσπάθεια, τον Ανέστη Αναστασιάδη. Ο κεντρικός αμυντικός της Καλλονής, κέρδισε όλες τις μονομαχίες από τους αντιπάλους του και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, καθώς ήταν παντού και μέσα σ’ όλες τις φάσεις.

Μας άρεσε

Το πάθος που έβγαλαν οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός πως ουσιαστικά δεν έχουν ελπίδες να παραμείνουν στην κατηγορία. Έπαιξαν με το… μαχαίρι στα δόντια για να πάρουν την ισοπαλία, σαν να παίζουν για τη… ζωή τους. Δεν αδιαφόρησαν ούτε στιγμή, έβγαλαν πάθος και τελικά κατάφεραν να μην ηττηθούν.

Δεν μας άρεσε

Η ΑΕΚ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έδειχνε να έχει πλάνο ανάπτυξης του παιχνιδιού. Ακόμα και η κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ήταν προβληματική. Δεν είχε σχέδιο για να μπορέσει με ορθόδοξο τρόπο να σπάσει την μαζική άμυνα του αντιπάλου. Γι αυτό άλλωστε και δεν τα κατάφερε.

Photo credit: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ