STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ΑΕΚ "έριξε" τον Λεβαδειακό, 2-0 με πρωταγωνιστή τον Αραούχο

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο, επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού, ο οποίος υποβιβάστηκε στην Stoiximan.gr Football League, ενώ παράλληλα η Ένωση "κλείδωσε" και μαθηματικά την παρουσία της στα πλέι οφ.

Τη ζωή του έπαιζε στο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ ο Λεβαδειακός. Αλλά δεν κατάφερε τελικά να… ζήσει. Αφού έχασε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, είδε τον Σέρχιο Αραούχο να μπαίνει στο ματς, να πετυχαίνει ένα γκολ και να δημιουργεί ένα ακόμα και να τον… σκοτώνει, στέλνοντάς τον στην Stoiximan.gr Football League.

Η ΑΕΚ με πολλές αλλαγές και το μυαλό κυρίως στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, δεν έκανε καλό παιχνίδι στην Λιβαδειά, αλλά πήρε τη νίκη με 2-0.

Ο Αραούχο "σκότωσε" τους Βοιωτούς

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης (90' Σένκα), Μεντί, Καραχάλιος (87' Κουλιμπαλί), Νιας, Λάτσι (69' Μαχαίρας), Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Τόνι Σίλβα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (61' Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας, Αραβίδης (75' Αραούχο), Πέκχαρτ (67' Αλμέιδα).

Γκολ: 87' Αραούχο, 90 +5' αυτ. Μουλόπουλος

Κάρτες: 82' Τόνι Σίλβα, 82' Μεντί

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα.

Η αλήθεια είναι πως συνολικά η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν κακή. Και για τους δυο αντιπάλους. Από την μια μεριά ο Λεβαδειακός, που έπαιζε την ζωή του σ’ αυτό το ματς, ήθελε να βρει τρόπους να βγει στην επίθεση και να ψάξει για κάτι, χωρίς όμως να αφήσει κενά στα μετόπισθεν, κάτι που σαφώς τον έκανε επιφυλακτικό. Ενώ από την από την άλλη μεριά η ΑΕΚ, με οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα της σε σχέση με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη την Μεγάλη Πέμπτη, δυσκολευόταν να βρει και πατήματα και ρυθμό στο παιχνίδι της. Γι' αυτό και σχεδόν ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο, κύλησε με πολλά λάθη εκατέρωθεν και με ελάχιστες φάσεις.

Άλλωστε ο Λεβαδειακός έψαχνε συνεχώς τον Τόνι Σίλβα πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ, κάτι που βγήκε μόλις μια φορά. Ενώ η ΑΕΚ είχε αποκομμένους και τους τέσσερις της επίθεσης της. Και κυρίως τον Πέκχαρτ και τον Μπακασέτα, καθώς αμφότεροι έπαιζαν πολύ μακριά από τα χαφ. Τα μοναδικά… αξιόλογα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ένα σουτ του Καραμπουέ μόλις άουτ στο 8ο λεπτό και μια καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο στο 33’, η οποία επίσης πέρασε άουτ. Ενώ για την ΑΕΚ μια ατομική προσπάθεια του Γαλανόπουλου και ένα άστοχο σουτ στο 13’, ήταν ότι καλύτερο είχε σ’ ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΒΑΡΓΚΑΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΒΑΡΓΚΑΣ ICON

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο ισορροπημένη αγωνιστικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Αφενός διότι περιόρισε τα λάθη της, αφετέρου διότι νοικοκύρεψε το παιχνίδι της στη μεσαία γραμμή. Ενώ με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου και την μετακίνηση του Βάργκας στον άξονα και πίσω από τον Πέκχαρτ, έκανε την επίθεση της πιο λειτουργική. Μάλιστα έχασε και σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 59’, όταν το σουτ του Γιόχανσον, απέκρουσε ο Ναμάσκο σε κόρνερ. Από την άλλη μεριά ο Λεβαδειακός προσπάθησε να κρατήσει κοντά και σφικτά τις γραμμές του και να ψάξει το γκολ σε αντεπίθεση. Δεν τα κατάφερε πολλές φορές.

Μια μόνο, που λίγο έλειψε να είναι και καθοριστική. Στο 73’ ο Νιάς έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Και επί της ουσίας εκεί τελείωσαν όλα για τον Λεβαδειακό. Η ΑΕΚ κέρδιζε όλο και περισσότερο έδαφος μέσα στο γήπεδο και με την είσοδο του Αραούχο στο ματς, βρήκε και τα γκολ. Στο 87’ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αργεντινό φορ, που απέναντι από τον Ναμάσκο δεν αστόχησε. Ενώ στις καθυστερήσεις, ο Αραούχο μέσα από την περιοχή, γύρισε την μπάλα προς το τέρμα, ο Ναμάσκο στην προσπάθεια του να αποκρούσει, έδιωξε πάνω στον Μουλόπουλο και από κόντρα έγινε το τελικό 2-0.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 73ο λεπτό και με το ματς στο 0-0, ο Λεβαδειακός έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία όχι μόνο του παιχνιδιού με την ΑΕΚ, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και της χρονιάς. Ο Νιάς μόνος απέναντι στον Μπάρκα και με το τέρμα μπροστά του… πιάτο, πλάσαρε άουτ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Είχε εξαιρετικά δύσκολες φάσεις ο Ζαχαριάδης να διαχειριστεί. Στο 51’ ο Τόνι Σίλβα δεν μπόρεσε να σουτάρει μέσα από την περιοχή και έχασε την ισορροπία του υπό την πίεση του Βράνιες, όμως δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι αντικανονικό. Επίσης στο 82’, μονομάχησαν και πάλι ο Τόνι Σίλβα με τον Βράνιες μέσα στην περιοχή. Στο Λεβαδειακό φωνάζουν πως πέφτοντας ο αμυντικός της ΑΕΚ βρίσκει την μπάλα με το χέρι, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται καθαρά από τα ριπλέι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΡΑΟΥΧΟ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΡΑΟΥΧΟ ICON

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, προφανώς και ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη, πηγαίνει στον Σέρχιο Αραούχο. Άλλωστε ο Αργεντινός επιθετικός είναι αυτός που πέτυχε ένα γκολ και που από την σέντρα την δική του, προήλθε και το αυτογκολ του Μουλόπουλου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος που άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ, η είσοδος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο γήπεδο. Ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης μπήκε ως αλλαγή, και λειτούργησε καταλυτικά, ώστε να δώσει πνοή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Ενώ έδωσε και την ασίστ στο γκολ του Αραούχο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αστοχία του Λεβαδειακού στις δυο μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Σε ματς απέναντι στην ΑΕΚ και ειδικά όταν μια ομάδα παίζει την ζωή της, είναι δεδομένο πως δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες για γκολ. Στον Λεβαδειακό παρουσιάστηκαν δυο τεράστιες και τις πέταξε στα σκουπίδια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ