STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γκέλα για ΠΑΟΚ, 3-3 με Πανθρακικό στην Τούμπα

Γκέλα για ΠΑΟΚ, 3-3 με Πανθρακικό στην Τούμπα
INTIME SPORTS

Δύο γκολ του Ροντρίγκες και ένα του Αθανασιάδη δεν ήταν αρκετά, αφού ο Πανθρακικός με μπροστάρη τον Μπαϊκαρά (δύο γκολ) πήρε παλικαρίσια ισοπαλία με 3-3

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί ακόμη να συνέλθει μετά την ήττα σοκ (με τον τρόπο που ήρθε στην Τρίπολη). Φάνηκε και το απόγευμα στην Τούμπα, όπου ο Δικέφαλος έκανε γκέλα φέρνοντας ισοπαλία 3-3 με τον Πανθρακικό.

Ο Δικέφαλος χάθηκε μεταξύ των πειραματισμών του Τούντορ στα σχήματα (σήμερα πήγε σε 4-3-3), "εμπνεύσεων" όπως ο μετάθεση του Τζιόλη στο κέντρο της άμυνας, της αδυναμίας του να 'καθαρίζει" τα ματς όταν προηγείται και της σταθερά κάκιστης ανασταλτικής λειτουργίας.Όλα αυτά φάνηκαν γιατί απέναντι στον ΠΑΟΚ υπήρχε μία πολύ καλά διαβασμένη ομάδα-ο Ελευθερόπουλος κάνει καλή δουλειά-που φρόντιζε με κάθε ευκαιρία να δείχνει τα δόντια της.

Στο ματς υπήρχαν δύο πέναλτι (ένα εκατέρωθεν) που "δεν είδε" ο Δημτρόπουλος και η άδεια θύρα 4 λόγω της αποχής των οπαδών που έκαναν διαμαρτυρία για την υπό εφαρμογή κάρτα οπαδού.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Στάδιο Τούμπας

Διαιτητής:Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί:Δημήτριος Βερρής, Αθηνών Δόσης

Τέταρτος διαιτητής:Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Γκολ:Ροντρίγκες 14΄, 47΄, Αθανασιάδης 61΄ -Παπαγεωργίου 25΄, Μπαϊκαρά 42΄, 77΄

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Κίτσιου (74΄ Τζαβέλλας), Μαλεζάς, Τζιόλης, Σκόνδρας (85΄ Κοροβέσης), Χαρίσης, Γκολάσα, Ζάιρο (Αθανασιάδης 46΄), Πέλκας, Ροντρίγκες, Μακ

Πανθρακικός:Πασχαλάκης, Παπαγεωρίου, Σερφά, Μελίσσης, Πουτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης (Σέτι 59΄), Ντιγκινί, Ροτζέριο (Χαβίτο 46΄), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (68΄ Φερνάντεθ)

Κάρτες:Μεχία 45¨+1΄, Χασομέρης 54΄, Σερφά 66΄, Μπαϊκαρά 72΄, Πασχαλάκης 77-Μακ 87΄, Τζιόης 90¨+1΄.

Κόκκινες: Σερφά (2η κίτρινη 93΄)

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με το σχήμα του σε 4-3-3 να παραπέμπει σε αυτο που τελείωσε το ματς στο Κρασνοντάρ και τον Ελευθερόπουλο να παρατάσσει τον Πανθρακικό με ένα σφιχτό 3-6-1. Οι μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα ήταν η χρησιμοποίηση του Τζιlόη σε ρόλο στόπερ και του Σκόνδρα ως αριστερού μπακ. Μόλις στο 3΄ ο Δικέφαλος δημιούργησε μία πολύ καλή ευκαιρία για γκολ όταν ο Πέλκας πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μακ, όμως ο Σλοβάκος απέτυχε να κοντρολάρει φάτσα κάρτα με τον Πασχαλάκη. Κακώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Βερρή. Στο 11΄ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά, ο Ροντρίγκες σέντραρε χαμηλά και ο Μελίσσης μπροστά από τον Μακ, με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.Οι γηπεδούχοι φαινόταν ότι έπαιζαν τουλάχιστον μία ταχύτητα πάνω από τους φιλοξενούμενους και στο 14΄ άνοιξαν το σκορ Ο Μακ πέρασε έξυπνη κάθετη πάσα στον Κίτσιου, ο οποίος μπήκε από τα δεξιά, γύρισε στην καρδιά της περιοχής, όπου ανενόχλητος ο Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έπεσε ο ρυθμός, ήρθε... κεραυνός

Μετά το γκολ του Ροντρίγκες, αντί ο ΠΑΟΚ να ανεβάσει στροφές φάνηκε να επαναπαύεται. Ο Πανθρακικός σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο 25΄ ήρθε η ισοφάριση με ένα τρομερό σουτ του Παπαγεωργίου, που έστειλε τη μπάλα πρώτα ψηλά στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Γλυκου, που όντας στη σωστή γωνία της εστίας θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα,Αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ βγήκε και πάλι μπροστά. Στο 26΄ο Μακ πέρασε κάθετη στον Ροντρίγκες (φάνηκε να είναι οριακά οφσάιντ), αλλά πρόλαβε με τα πόδια ο Πασχαλάκης. Ένα λεπτό αργότερα μετά από κόρνερ, ο Ζάιρο σούταρε μέσα από την περιοχή και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού.Στο 29΄ ο Μακ σούταρε από εξαιρετική θέση και ο Σερφά σωτήρια με προβολή κάνει μπλοκ, Στην εξέλιξη της φάσης, Πανθρακικός έβγαλε αντεπίθεση που σταμάτησε με υπόδειξη οφσάιντ, κάτω από διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. ΄
Γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν αυτός που πίεζε, αλλά το γκολ το σημείωσε ο Πανθρακικός. Στο 42΄ Ποτουρίδης έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Ντενίζ Μπαϊκαρά, κινούμενος ανάμεσα από Μαλεζά (στην πλάτη του) και Σκόνδρα, με κεφαλιά έκανε το 1-2.Το ημίχρονο έληξε με τον Πελκα να εκτελεί φάουλ, τον Μαλεζά να πλασάρει και τον Πασχαλάκη να αντιδρά σωστά.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τον ΠΑΟΚ (που είχε πλέον τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης, τον Ροντρίγκες δεξιά και τον Μακ στα αριστερά). Μόλις στο 47΄ ο Χαρίσης έβγαλε κάθετη πάσα στον Ροντρίγκες που κέρδισε στην ταχύτητα τον Ποτουρίδη και με ψύχραιμο σουτ έφερε το ματς στα ίσα.Στο 53΄ έγινε μία φάση για χάιλαιτς. Ο Γκολάσα σουταρε, ο Πασχαλακης απέκρουσε χαμηλά, ο Ροντριγκες που πήρε το ριμπάουντ με τακουνάκι έβγαλε σε θέση βολής τον Μακ, το σουτ του οποίου, με εξουδετερωμένο τον Πασχαλάκη, σταμάτησε ο Σερφά. Στο 54΄ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι όταν μετά από κόρνερ του Πέλκα, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά που βρήκε καθαρά στο χέρι του Παπαγεωργίου που ήταν πολύ κοντά στον επιθετικό του Δικεφάλου

Αγρια ομορφιά και γκολάρα Κλάους

Το ματς πήρε έναν ξέφρενο ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να κάνει σχεδόν σε κάθε επίθεσή του ευκαιρία. Αφού ο Γλύκος μπλόκαρε στο 58΄ ένα σουτ του Μπαϊκαρά, ήρθε στο 61΄ το 3-2 με την υπογραφή του Αθανασιάδη. Ο Σκόνδρας σέντραρε από αριστερά και ο Κλάους κατέβασε με το στήθος και σούταρε με το δεξιά στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Πασχαλάκη. Στο 68΄ο Μακ θα μπορούσε να κάνει το 4-2, όταν πήρε τη μπάλα από λάθος γύρισμα από τη μεσαία γραμμή, όμως, αντί να ντριπλάρει, πηγε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη που τον έκοψε.

Ωρυόταν ο Μπαϊκαρά...

Στο 72΄ ο Κίτσιου βρήκε καθαρά το πόδι του Μπαϊκαρά, όμως, ο Δημητρόπουλος δεν έδωσε πέναλτι ίσως για΄τι τον μπέρδεψε η προσπάθεια του Μπαϊκαρά που άργησε να πέσει. Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής, ωστόσο,,διαμαρτυρόταν με πολύ έντονο τρόπο με αποτέλεσμα να δεχθεί την κίτρινη κάρτα του διαιτητή.

... αλλά και σκόραρε

Δεν έμεινε σ' αυτή τη φάση ο Μπαϊκαρά, αλλά δύο λεπτά αργότερα "ξαναχτύπησε" Ο Φερνάντεθ που είχε μπει αλλαγή νωρίτερα έκανε μία ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Μπαϊκαρά που καλυπτόταν με ψύχραιμη κεφαλιά έκανε το 3-3.Ο Πανθρακικός θα μπορούσε να κάνει και το 3-4, όταν έβγαλε κόντρα επίθεση από κόρνερ του ΠΑΟΚ, ο Μπαϊκαρά πάσαρε στον Ντιγκινί που σουταρε για να αποκρούσει ο Γλύκος. .Στο 84΄ ο ΠΑΟΚ είχε δύο συνεχόμενες μεγάλες ευκαιρίες μετά από κορνερ. Αρχικά, ο Πασχαλάκης είπε ""όχι' σε τετ-α-τετ με τον Μακ και στο επόμενο κόρνερ ο Μελίσσης έδιωξε πάνω στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Αθανασιάδη που νίκησε στον αέρα τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού. Ο ΠΑΟΚ πίεζε, κυρίως με γεμίσματα, στο φινάλε, όμως τη σημαντικότερη φάση για να βγει νικητής στο ματς την είχε ο Πανθρακικός με τον Ντιγκινί που σούαρε δίπλα από την εστία.Το ματς ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μένουν αποσβολωμένοι στο γήπεδο και την κερκίδα, εν μέρει να αποδοκιμάζει.

Η φάση του αγώνα

Ποια να πρωτοδιαλέξει κανείς από έναν αγώνα γεμάτο ευκαιρίες. Ας μείνουμε στη διπλή-φάση του 84΄. Αρχικά ο Μακ και μετά ο Αθανασιάδης αποτυγχάνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής

Ο Δημητρόπουλος και οι βοηθοί του είχαν ομολογουμένως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι να βγάλουν εις πέρας. Δεν τα κατάφεραν. Έχασαν δύο πέναλτι και ορισμένες ακόμη φάσεις και δικαιολογημένα άφησαν με παράπονα και τις δύο ομάδες.

MVP

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο τίτλος πάει στον Μπαϊκαρά, που πέτυχε δύο γκολ, είχε τη φάση που διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, μοίρασε ασίστ και συνολικά ήταν μόνιμος μπελάς γιαα την άμυνα του ΠΑΟΚ

Μας άρεσε

Η ξεκάθαρη βελτίωση του Πανθρακικού όσο περνάνε οι μέρες. Ο Ελευθερόπουλος φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά και σίγουρα η ομάδα της Κομοτηνής ήταν πολύ πιο επικίνδυνη σε σχέση με το πρόσφατο ματς Κυπέλλου

Δεν μας άρεσε

Η έλλειψη καθαρού μυαλού και ηρεμίας που παρατηρείται συνολικά στην ομάδα του ΠΑΟΚ μετά την ήττα στην Τρίπολη. Ο Τούντορ έπαιξε πάλι με άλλο σχηματισμό, πήρε τον Τζιόλη από τα χαφ και τον πήγε στην άμυνα και χάθηκε η ισορροπία στο παιχνίδι του Δικεφάλου

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ