STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γκαλίνοβιτς: "Τρεις φορές χειρότερα από το Χάιντουκ - Ντιναμό"

Γκαλίνοβιτς: "Τρεις φορές χειρότερα από το Χάιντουκ - Ντιναμό"
INTIME SPORTS

Την έχθρα που επικρατεί στα παιχνίδια Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με το αντίστοιχο κροάτικο ντέρμπι, συνέκρινε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και διηγήθηκε τις δικές του εμπειρίες.

Τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν κάνει το γύρο της Ευρώπης και εκπλήσσουν ακόμα και τις πιο... εξοικειωμένες χώρες όσον αφορά τα επεισόδια, όπως την Κροατία.

Η κροατική slobodnadalmacija.hr επικοινώνησε με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς και ζήτησε την άποψη του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, καθώς και για τις πιθανές εξελίξεις.

Ο Γκαλίνοβιτς το προχώρησε ακόμα περισσότερο, συγκρίνοντας την έχθρα στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με την αντίστοιχη στο Χάιντουκ Σπλιτ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αναφερόμενος στις δικές του εμπειρίες από το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και από το γήπεδο της Τούμπας...

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε αρχικά στο γενικότερο περίγραμμα των ημερών: "Ήταν απλά μία προειδοποίηση. Η απόφαση αφορά μόνο αυτή την αγωνιστική, γιατί δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνουν πράγματα σε μία εβδομάδα. Πιστεύω ότι θα διεξαχθούν κανονικά οι υπόλοιπες αγωνιστικές και τα play off, όμως, από τη νέα σεζόν θα συμβούν μεγάλες αλλαγές. Θα αλλάξουν πολλά. Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης βαθμών".

Ακολούθως, εξέφρασε τη γνώμη του για το άμεσο μέλλον: "Θεωρώ ότι η οριστική διακοπή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Η νέα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήθελαν να αλλάξουν κάτι, να επαναφέρουν την τάξη σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, και τους έδωσαν την αφορμή τα τελευταία περιστατικά".

Ακόμα, υπογράμμισε ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προκλήθηκαν από τους Μαρινάκη - Περέιρα: "Υπήρξαν και προκλήσεις αυτή τη φορά, στον αντίποδα. Στο συγκεκριμένο γήπεδο (σ.σ. στο "Απόστολος Νικολαΐδης") δεν υπάρχει ταρτάν μέχρι στις εξέδρες και ο πρόεδρος και ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξαν να κάνουν τη βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο".

Γκαλίνοβιτς: "Τρεις φορές χειρότερα από το Χάιντουκ - Ντιναμό"
INTIME SPORTS

Για να ενισχύσει τη γνώμη του, παρομοίασε την είσοδο του Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με μία αντίστοιχη του προέδρου της Ντιναμό στην έδρα της Χάιντουκ: "Σκεφτείτε να μην υπήρχε το ταρτάν στο Πολούντ (σ.σ. η έδρα της Χάιντουκ Σπλιτ) και να έκαναν τη βόλτα τους ο Ζντράκο Μάμιτς και ο Ζόραν Μάμιτς (σ.σ. ο πρόεδρος και ο προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ) λίγο πριν τη σέντρα του μεγάλου ντέρμπι".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αντίδραση των οπαδών: "Οι οπαδοί δεν ήθελαν και πολύ. Τουλάχιστον, όλα κύλησαν ομαλά χωρίς να τραυματιστεί κάποιος πιο σοβαρά. Δύο ημέρες ημέρα, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν μπράβοι του προέδρου του Ολυμπιακού".

Έπειτα, έκανε τη σύγκριση των δύο ντέρμπι Ελλάδας και Κροατίας: "Δεν έχω παίξει ποτέ στη Χάιντουκ ή στη Ντιναμό, και αυτά τα ντέρμπι παραμένουν ξεχωριστά για εμάς, τους Κροάτες. Αλλά στην Ελλάδα η έχθρα είναι τρεις φορές μεγαλύτερη. Πριν από έξι χρόνια, έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Απλώς τους παρατηρούσα να κάνουν όσα έκαναν και στο τέλος ευχόμουν που βγήκα υγιής από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι όταν σου πετάνε φωτοβολίδες και πέτρες, με στόχο το κεφάλι σου. Μου πετούσαν μέχρι και καρότα, ένα ή δυο κιλά. Κάθε φορά που συνέβαιναν επεισόδια στο ένα παιχνίδι, οι αντίπαλοι οπαδοί περίμεναν το επόμενο για να ανταποδώσουν".

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ<br>
OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ
OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS NIKOS CHALKIOPOULOS ATHENS HELLAS / [email protected] (+30.6977.806.685)

Κλείνοντας, διηγήθηκε και ένα περιστατικό στο γήπεδο της Τούμπας: "Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Το γήπεδο είχε ένα μικρό ταρτάν, αλλά ένας μπήκε και μου πέταξε ένα γυάλινο μπουκάλι, που χτύπησε στο δοκάρι και έσπασε. Πέρασα το υπόλοιπο παιχνίδι δεχόμενος γυάλινα μπουκάλια. Ευτυχώς, γιατί θα μπορούσε να με είχε πετύχει κάποιο και να είχα χτυπήσει!".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ