STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γιατί δεν πας στο γήπεδο;

Γιατί δεν πας στο γήπεδο;

Τα γήπεδα της Super League -και όχι μόνο-, είναι κατά κανόνα άδεια. Τηλεόραση, οικονομικές δυσκολίες, απουσία θεάματος ή... παντόφλα, είναι ο λόγος; Εσύ γιατί δεν πας στο γήπεδο;

Μια πικρή αλήθεια για το ποδόσφαιρο της χώρας αποτελεί το γεγονός της εξαιρετικά χαμηλής προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα. Ξεκινώντας από την Super League και "κατεβαίνοντας" τις κατηγορίες, η εικόνα των άδειων κερκίδων είναι γνώριμη και συνάμα απογοητευτική.

Ειδικά για τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος μας, το φαινόμενο είναι ολοένα και πιο ανησυχητικό. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν έχουν βρει τον τρόπο να πείσουν τους φίλους τους να βρίσκονται σε Καραϊσκάκη/Λεωφόρο/Τούμπα σε κάθε αγωνιστική.

Στην ΑΕΚ παρατηρείται μια συσπείρωση εξαιτίας των περιπετειών που πέρασε/περνάει η ομάδα και μένει να δούμε να θα έχει συνέχεια σε επίπεδο Super League. Στην επαρχία ο κόσμος δείχνει λίγο παραπάνω "ζεστός", αλλά και πάλι δίχως μαζική προσέλευση στα γήπεδα.

Πόσοι ή ποιοι όμως να είναι οι σοβαρότεροι λόγοι που αποτρέπουν στον μέσο Έλληνα φίλαθλο να βρεθεί στις κερκίδες και να παρακολουθήσει μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση;

Δεδομένου πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση, ένας λόγος είναι σίγουρα τα χρήματα. Είναι όμως μόνο αυτό; Γιατί πριν από 9 χρόνια, στις 18 Δεκέμβρη του 2005, στην αναμέτρηση Ακράτητος - Ξάνθη, είχαμε το εξωπραγματικό... "κόπηκαν 26 εισιτήρια"!

Υπάρχουν φίλαθλοι που επικαλούνται το φτωχό θέαμα, τον φόβο της ύπαρξης επεισοδίων ή την διαφορά φιλοσοφίας με την εκάστοτε διοίκηση.

Εναλλακτικά, ο λόγος μπορεί να αναζητηθεί στις κακές γηπεδικές εγκαταστάσεις, τα σενάρια/φήμες που ταλανίζουν το άθλημα για προσχεδιασμένα αποτελέσματα, ενώ πάντα υπάρχει και ο πάντα... αγαπημένος λόγος. Αυτός της... παντόφλας. Εσύ γιατί δεν πας στο γήπεδο;

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ