STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γεροντίδης: "Ο Σαββίδης πρέπει να προκλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης υποστήριξε πως ο Ιβάν Σαββίδης προκλήθηκε απ' τον πάγκο της ΑΕΚ και γι' αυτό το λόγο κινήθηκε προς το μέρος τους, δίχως, ωστόσο, να τους πει κάτι.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ο υπεύθυνος ασφαλείας της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, Ηλίας Γεροντίδης υποστήριξε πως ο Ιβάν Σαββίδης προκλήθηκε απ' τον πάγκο της Ένωσης και γι' αυτό το λόγο κινήθηκε προς το μέρος τους, δίχως, ωστόσο, να τους πει κάτι.

"Τα πάντα ήταν ήρεμα, όπως όλοι είδατε και μετά το γκολ είδαμε έναν διαιτητή να κατευθύνεται προς την σέντρα μαζί με τον βοηθό. Όλοι κατάλαβαν αυτό. Εν συνεχεία, βλέπουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ του διαιτητή και των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Εγώ ήμουν δίπλα στη φυσούνα. Ο διαιτητής δεν ήξερε μετά το τι να σφυρίξει. Σταμάτησε το ματς και μετά έγιναν όλα τα υπόλοιπα. Υπήρχε αγανάκτηση.

Ο κόσμος όμως ήταν άψογος. Υπήρχε τάξη και ασφάλεια. Μετά έγινε ό,τι είδαμε. Μετά έγινε η είσοδος του κ. Σαββίδη με 2-3 άτομα. Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο από τα αποδυτήρια. Μπήκε μέσα από τη φυσούνα. Ήταν μέλη της συνοδείας του, τα δυο εξ αυτών και αστυνομικός που νόμιμα τού έχει παραχωρηθεί. Μπήκε από αγανάκτηση για όλα όσα έγιναν. Επειδή το γκολ έκρινε τα πάντα. Ο διαιτητής άλλαζε τις αποφάσεις του.

Η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη ήταν να απομακρυνθούν από το γήπεδο, σε ένδειξη αγανάκτησης και διαμαρτυρίας. Με την κίνησή του, ο παίκτης ήθελε να αποτρέψει από το να πάρει ο κ. Σαββίδης την ομάδα και να φύγει. Εκείνος επέμενε. Ο κ. Σαββίδης μπήκε με διάθεση να διαμαρτυρηθεί. Πήγε να απομακρύνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν προσέγγισε τον διαιτητή. Η απόστασή τους ήταν 15 με 20 μέτρα. Ο κ. Σαββίδης πρέπει να προκλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ. Άκουσα κάποιες φωνές από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Απ' όσο ξέρω, δεν τους είπε κάτι. Κάποια στιγμή, έφυγε μόνος του χωρίς να τον αποτρέψει κανένας. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έφυγε. Μετά, βγήκε ξανά έξω. Δεν είδα καμιά απώθηση από τον κ. Σαββίδη. Την δεύτερη φορά δεν φορούσε το μπουφάν του. Έφερε όπλο, στη ζώνη του, στη δεξιά πλευρά του. Το όπλο παρέμεινε στη θήκη. Προφανώς από αγανάκτηση και ένταση έβγαλε το μπουφάν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καποδίστριας τον ρώτησε γιατί είχε όπλο μαζί του ο Ιβάν Σαββίδης. "Έχει απειληθεί ο κ. Σαββίδης. Δεν γνωρίζω από ποιον. Το γνωρίζω από το περιβάλλον του", απάντησε ο κ. Γεροντίδης με τον πρόεδρο του πειθαρχικού οργάνου να ρωτά αν ένιωθε κάποια απειλή ο Ιβάν Σαββίδης στο γήπεδο της Τούμπας.

"Προφανώς ούτε εκείνος το κατάλαβε ότι το είχε πάνω του. Εκ παραδρομής το ξέχασε. Το ότι έβγαλε το σακάκι του φανερώνει ότι δεν το είχε πάνω του επίτηδες", ήταν η απάντηση.

"Αφού απαγορεύεται η κατοχή αντικειμένων γενικά που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, γιατί το έφερε πάνω του;" επανήλθε ο κ. Καποδίστριας.

"Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε τρόμος και ανησυχία. Άλλωστε, εκ των υστέρων κατάλαβαν όλοι ότι έφερε το όπλο πάνω του. Κανένας μας δεν ήξερε ότι ο κ. Σαββίδης είχε όπλο πάνω του. Μετά την δεύτερη είσοδο έφυγε ο κ. Σαββίδης. Φαίνεται ότι η λαβή του όπλου είναι ανάποδα για αριστερόχειρες όπως ο κ. Σαββίδης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να υποστηρίζει τα δικά της.

Εκ των υστέρων ο διαιτητής έφυγε στα αποδυτήρια του και έμεινε εκεί. Η ΑΕΚ ύστερα από 7-8 λεπτά αποχώρησε από το γήπεδο. Κανένας δεν κατάλαβε αν έγινε διακοπή από τον διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ έμεινε μέσα στο γήπεδο 20-30 λεπτά.

Στα αποδυτήρια, η κατάσταση ήταν πέρα για πέρα ομαλή. Στα αποδυτήρια η κατάσταση ήταν ήρεμη. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν σε φυσιολογική κατάσταση. Ο κόσμος στο γήπεδο ήταν υποδειγματικός και μετά απ όλα όσα έγιναν", απάντησε ο κ. Γεροντίδης.

Καποδίστριας: "Η ΑΕΚ ποιον λόγο επικαλέστηκε;"

Γεροντίδης: "Δεν ξέρω. Ο Κομίνης σε κάποια φάση βγήκε και σφύριξε για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν ξέρω γιατί δεν βγήκαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν ήδη έξω. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκανε, ενώ της ΑΕΚ όχι. Το γκολ κατακυρώθηκε στα αποδυτήρια περίπου μια ώρα μετά".

Μπίρδας (νομικός εκπρόσωπος ΠΑΟΚ): "Η ΑΕΚ αν δεν μετρούσε το γκολ, θα έβγαινε να παίξει;"

Γεροντίδης: "Πιστεύω ναι".

Μπίρδας: "Το ακούσατε;"

Γεροντίδης: "Ναι. Όταν βγήκε ο Στυλιαράς δεν υπήρχε κίνδυνος για τη διεξαγωγή του αγώνα. Είχαν αποχωρήσει όλοι, είχαν μείνει μόνο 200 άτομα".

Ρίζου (νομική εκπρόσωπος ΑΕΚ): "Μπορούν οι αστυνομικοί να φέρουν όπλα στο γήπεδο;"

Γεροντίδης: "Απ' όσο ξέρω, δεν απαγορεύεται. Υπάρχει μια πρακτική που λέει ότι αν υπάρχει συνάθροιση κόσμου, να μην φέρουν όπλο. Αν και στις διμοιρίες, 1-2 άτομα έχουν όπλο".

Ρίζου: "Ήταν νόμιμη η εισβολή του κ. Σαββίδη;"

Γεροντίδης: "Όχι...".

Ρίζου: "Αποτρέψατε τον κ. Σαββίδη να φέρει όπλο;"

Γεροντίδης: "Όχι, δεν τον απέτρεψα. Ενδεχομένως να μην έπραξα και εγώ σωστά".

H δικηγόρος της ΑΕΚ έδειξε φωτογραφία με τον Ιβάν Σαββίδη και άλλα οκτώ άτομα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. "Γιατί δεν τους αποτρέψατε;", ρώτησε πάλι και πήρε απάντηση από τον κ. Γεροντίδη: "Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση;".

Γεγονός που αμφισβήτησε η κ. Ρίζου δείχνοντας φωτογραφία: "Εδώ βλέπετε έναν ήρεμο άνθρωπο;"

Γεροντίδης: "Δεν μπορώ να γνωρίζω".

Ρίζου: "Μπήκανε μέσα με τον κ. Σαββίδη άλλα οκτώ άτομα, δεν αισθάνεστε ότι έχετε υποχρέωση να τους εμποδίσετε;"

Γεροντίδης: "Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε παιχνίδι, είχε διακοπεί".

.Ρίζου: "Είχε κηρύξει διακοπή ο διαιτητής;"

Γεροντίδης: "Όχι".

Ρίζου: "Την ώρα που μπήκε ο κ. Σαββίδης υπήρχαν αστυνομικοί;"

Γεροντίδης: "Υπήρχαν δεξιά και αριστερά από τη φυσούνα".

Ρίζου: "Επιτρέπεται στη σουίτα να φέρει όπλο ο κ. Σαββίδης; Ο καθένας δεν ελέγχεται μπαίνοντας στο γήπεδο;"

Γεροντίδης: "Όποιος έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας μπορεί παντού να φέρει το όπλο του, ακόμα και στην κερκίδα. Ο πρόεδρος μπαίνει κατευθείαν στη σουίτα του, υπάρχει αστυνομικός έλεγχος, αλλά επειδή τα άτομα είναι επίσημα, δεν γίνεται".

Ρίζου: "Οι αστυνομικοί είδαν το όπλο του Σαββίδη;"

Γεροντίδης: "Όχι, αλλιώς θα του έλεγαν κάτι".

Σε ερώτηση για την επίθεση του Μίχελ στον Κομίνη, ο Γεροντίδης απάντησε: "Δεν είχε απειλητική διάθεση ο κ. Μίχελ. Την ώρα που μπήκε ο Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο, οι αστυνομικοί ήταν στη φυσούνα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ