STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Φτερούγισε" με Τσουκαλά ο ΠΑΣ, 1-0 τον Ατρόμητο

"Φτερούγισε" με Τσουκαλά ο ΠΑΣ, 1-0 τον Ατρόμητο
ΠΑΣ Γιάννινα, πανηγυρικό INTIME SPORTS

Μετά τον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣ Γιάννινα "καθάρισε" στους Ζωσιμάδες και τον Ατρόμητο. Νίκη (1-0) για τους Ηπειρώτες με γκολ του Τσουκαλά (29'), δύο δοκάρια είχαν οι Περιστεριώτες, που υποχρεώθηκαν σε δεύτερη σερί ήττα.

Δεύτερη σερί εντός έδρας επικράτηση για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το τρίποντο επί του ΠΑΟΚ, ένας ακόμα δύσκολος αντίπαλος έπεσε στο καναβάτσο από τους Ηπειρώτες. Ο Ατρόμητος μπορεί να είχε δύο δοκάρια, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία.

Εκμεταλλεύτηκαν το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο και με το ωραίο γκολ του Τσουκαλά νίκησαν με 1-0. Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του Περιστερίου είναι με τον ΠΑΟΚ, άρα τρίτο σερί ματς που εγκυμονεί ο κίνδυνος να μην κατακτηθεί τρίποντο. Δύσκολο παιχνίδι έχει και ο ΠΑΣ, που πάει στο Καραϊσκάκη να παίξει με τον Ολυμπιακό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Οι Ζωσιμάδες

Διαιτητής:Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας)

Βοηθοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος, Αντώνιος Πυλαρινός

4ος: Δημήτριος Καραντώνης

Γκολ: Τσουκαλάς (29')

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσάβες (90'+2' Γιάκος), Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Ίλιτς (52' Λίλα), Μανιάς (74' Φερφελής)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο (67' Κοντοές), Γοδόι, Ουσέρο, Στόιτσεφ (46' Ναπολεόνι), Μαρσελίνιο (46' Μπρίτο), Ουμπίντες, Λε Ταλέκ

Κάρτες: Ίλιτς (40'), Λίλα (69'), Τσάβες (77') - Στόιτσεφ (45'+1'), Κιβρακίδης (69')

Κόκκινες:-

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Super League

Το φιλμ του αγώνα

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Γιάννης Πετράκης δεν αλλάζει σχήμα. Το κλασικό 4-4-2, με τον Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ και τους -από δεξιά- Στρούνα, Μπέριο, Σκόνδρα και Ναδάλες στην άμυνα. Κεντρικοί χαφ οι Κοζορώνης - Τσουκαλάς, δεξί χαφ ο Τσάβες, αριστερό ο Ακόστα και οι Ίλιτς - Μανιάς το δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, μια και εξαιτίας στομαχικών διαταραχών ο Ναπολεόνι αναγκάστηκε να μείνει στον πάγκο. Στο 4-2-3-1 κάτω από τα δοκάρια ο Γκορμπούνοφ, δεξιά στην άμυνα ο Κιβρακίδης, αριστερά ο Μπίτολο, με τους Λαζαρίδη και Φυτανίδη στα στόπερ. Ουσέρο και Γοδόι οι αμυντικοί μέσοι, δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Ουμπίντες, αριστερά ο Μαρσελίνιο και ο Στόιτσεφ πίσω από τον Λε Ταλέκ.

Ο Ατρόμητος δοκάρια, ο ΠΑΣ το γκολ

Με δυο-τρεις καλές στιγμές, αλλά και με διαδοχικά λάθη το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Ουμπίντες στο 4ο λεπτό εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, το οποίο με την παρέμβαση του Βελλίδη βρήκε το δεξί δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν άμεσα τον έλεγχο και απείλησαν τους Περιστεριώτες. Αρχικά με την επικίνδυνη σέντρα του Στρούνα από δεξιά, στο 10', αλλά την οποία ουδείς εκμεταλλεύτηκε. Ακολούθως με το σουτ του Τσάβες που πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 15', αλλά και με την καρφωτή κεφαλιά του Σκόνδρα στο 27', που πέρασε άουτ. Ο Ατρόμητος, για τον οποίο ο Λε Ταλέκ ήταν πολύ απομονωμένος στη γραμμή κρούσης, απείλησε ξανά με δοκάρι. Στο 28' ο Ουμπίντες εκτέλεσε πανέξυπνα φάουλ, βρήκε τον Φυτανίδη, του οποίου η κεφαλιά βρήκε το δεξί δοκάρι.

Ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων, ο Τσάβες, έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ατρόμητου στο 29'. Με φοβερό σόλο πέρασε όποιον παίκτη βρήκε μπροστά του, έσπασε στον Τσουκαλά, ο οποίος με ντρίμπλα "άδειασε" δύο αμυντικούς και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γκορμπούνοφ (1-0). Τον Αργεντινό του ΠΑΣ αδυνατούσαν να τον κάνουν καλά οι παίκτες του Ατρόμητου. Διεισδυτικός, ταχύτατος, μέσα σε όλες τις φάσεις. Το σουτ που επιχείρησε στο 43' υποχρέωσε σε πολύ δύσκολη απόκρουση τον Λευκορώσο.

Ανεβασμένος με τις αλλαγές ο Ατρόμητος

Η είσοδος των Μπρίτο και Ναπολεόνι άλλαξε ριζικά την εικόνα του Ατρόμητου, περισσότερο στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Με καλύτερα πατήματα οι Περιστεριώτες, που έχασανμεγάλη ευκαιρία στο 50'. Το σουτ του Ιταλού απομάκρυνε ο Βελλίδης, ενώ στην επαναφορά το πλασέ του Μπρίτο εξουδετέρωσε εκ νέου ο γκολκίπερ του ΠΑΣ. Ακολούθησε στο 51' σουτ του Μπίτολο που πέρασε άουτ, ενώ αυτό του Ναπολεόνι στο 60' κόντραρε στα σώματα των παικτών του ΠΑΣ που έπεσαν με αυτοθυσία για να μην επιτρέψουν να φτάσει η μπάλα στην εστία του Βελλίδη.

Ο Ατρόμητος είχε βγει πια μπροστά για να ισοφαρίσει και όπως ήταν λογικό υπήρξαν κενά στην άμυνα. Ο Μανιάς στο 59' βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκορμπούνοφ, αλλά ο Λευκορώσος απέκρουσε σταθερά. Νέα μοναδική ευκαιρία στο 62'. Ο Ναπολεόνι έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ναδάλες στην προσπάθειά του να απομακρύνει, λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Πάνω κάτω η μπάλα στους Ζωσιμάδες, "τρελός" ρυθμός. Στο 68' το σουτ του Μανιά έδιωξε με δυσκολία ο Γκορμπούνοφ.

Ο Γρηγορίου άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2 με ρόμβο, με τον Ουμπίντες πίσω από Ναπολεόνι - Λε Ταλέκ, τον Κιβρακίδη αριστερό μπακ και τον νεοεισελθόντα Κοντοέ (επέστρεψε στη δράση έπειτα από 2,5 μήνες) δεξιά. Για ένα δεκάλεπτο το μπαράζ των χαμένων ευκαιριών "κόπασε", με τον Ατρόμητο να μένει από δυνάμεις και το συγκρότημα των Ιωαννίνων να αμύνεται για να κρατήσει το 1-0. Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε τίποτα και ο ΠΑΣ υπερασπίτηκε το γκολ που του χάρισε το πολύτιμο τρίποντο.

Ο MVP του αγώνα

Κριστιάν Τσάβες. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Αργεντινός ήταν λόγος να δει κανείς το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος κουράστηκε, αλλά και πάλι κυνήγησε μπάλες, πήρε φάουλ και γενικά έκανε ό,τι χρειάστηκε για να κατακτηθεί η νίκη για την ομάδα του.

Η φάση του αγώνα

Αν ο Βελλίδης δεν είχε βάλει το χέρι του στο σουτ του Ουμπίντες στο 4', στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί του δοκάρι, και ο Ατρόμητος είχε μπει μπροστά στο σκορ, τα δεδομένα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά. Άλλη μια εξαίσια εμφάνιση από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, που όποτε ήταν αναγκαίο όρθωσε το ανάστημά του και κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Ο διαιτητής

Ο Δημήτρης Στυλιαράς δεν κλήθηκε να πάρει καμιά δύσκολη απόφαση. Ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις, ενώ και οι βοηθοί του δεν υπέπεσαν σε λάθη. Θετική η διαιτησία του ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία, που γενικά κατάφερε να περάσειμ απαρατήρητος.

Μας άρεσε

Ποιοτικό ποδόσφαιρο από δύο καλές ομάδες της Super League. Και οι δύο πραγματοποίησαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχτηκε ότι είχε την ουσία και κατέκτησε το τρίποντο.

Δεν μας άρεσε

Ο Ατρόμητος, όπως και με την Ξάνθη κατέστη, ανέφικτο να βρει δίχτυα. Δεύτερη ήττα, έπειτα από εκείνη με την Ξάνθη. Το επόμενο ματς των Περιστεριωτών είναι με τον ΠΑΟΚ και η κατάκτηση βαθμών είναι επιτακτική.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ