STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Φρένο" του ΠΑΣ Γιάννινα στον ΠΑΟΚ

ÐÁÏÊ - ÃÉÁÍÍÉÍÁ / ÖÉËÉÊÏ (EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)
Πρίγιοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά όχι την ουσία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε φιλικό στην άδεια Τούμπα (1-1). "Καμπανάκι" για τον Δικέφαλο του Βορρά ενόψει Έστερσουντ. (VIDEO)

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να "τεστάρει" τις δυνάμεις του απέναντι σε μια ομάδα που έχει το μυαλό της στην άμυνα, όπως ο ΠΑΣ, κάτι που αναμένεται να κάνει και η Έστερσουντ την επόμενη Πέμπτη, με τον Δικέφαλο του βορρά να αποτυγχάνει να πείσει πως έχει λύσεις στις κλειστές άμυνας.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με 4-2-3-1 και ο ΠΑΣ Γιάννινα με 3-5-2, στο τελικό 1-1 στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς να υποδέχεται εξαιρετικά τη μπάλα από την σέντρα του Ρόμπερτ Μακ και να τελειώνει τη φάση, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μάρκου Βελλίδη.
Οι γηπεδούχοι, αφού προηγήθηκαν με το “καλημέρα” του αγώνα, πήραν και τα ινία, κάτι μάλλον αναμενόμενο, καθώς ο ΠΑΣ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να τεστάρει το (αγαπημένο του Πετράκη αλλά και πετυχημένο) σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, το οποίο οι Γιαννιώτες (απ)έδειξαν πως το γνωρίζουν πολύ καλά, ειδικά από τη στιγμή που ο βασικός κορμός της ομάδας της Ηπείρου δεν έχει αλλάξει.

Ο ΠΑΟΚ είχε μεν την κατοχή, αλλά οι τελικές προσπάθειες που έκανε ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Μπορεί οι ασπρόμαυροι να έφταναν στα 15-20 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους, με τον Πρίγιοβιτς να είναι καλά κλεισμένους, και τους παίκτες που βρισκόταν εκτός περιοχής να μην καταφέρνουν ούτε να “συνδεθούν” με τον Σέρβο επιθετικό, αλλά ούτε και να τελειώσουν εκείνοι τη φάση και κάποιο σουτ.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 20’ με τον Νικολιά αρχικά να κλέβει τη μπάλα μετά από το λάθος του Σάχοβ και στη συνέχεια να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ, με το οποίο νίκησε τον Ροδρίγο Ρέι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν σε δυο από τις στημένες φάσεις που είχαν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου να απειλήσουν τον Δικέφαλο του βορρά, με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι της εστίας του Ρέι (στο 15΄κεφαλιά του του Κόντε και στο 45’ απο εκτέλεση φάουλ του Γιάκου).

Το πρόβλημα για τους ασπρόμαυρους είχα να κάνει με την αδυναμία της ομάδας να τελειώσει φάσεις. Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε εγκλωβισμένος, και περίμενε τα πάντα από ατομικές προσπάθειες. Οι ασπρόμαυροι έδειχναν να μην έχουν πλάνο ανάπτυξης ή κάποιον αυτοματισμό μέσα από τον οποίο θα έβρισκαν απάντηση στην καλά οργανωμένη άμυνα.
Και το φιλικό με αντίπαλο τον ΠΑΣ ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους ασπρόμαυρους να κάνουν ένα καλό τεστ ενόψει Σούπερ Λιγκ, καθώς η λογική με την οποία στήθηκε ο ΠΑΣ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ θα το βρει μπροστά του σε πολλά από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Και κόντρα στους Γιαννιώτες, οι ασπρόμαυροι είχαν ελάχιστες λύσεις. Το αρνητικό για τους κυπελλούχους Ελλάδος ήταν η απουσία τελικών προσπαθειών, καθώς στη ροή του αγώνα με τον ΠΑΣ το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έφτασε στη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να κάνει φάσεις, δεν ήταν τόσο απειλητικός όσο θα “έπρεπε” με βάση το ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του έδειξε όλα τα θετικά στοιχεία που τον καθιέρωσαν στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Μια ενδεκάδα που ήξερε “που πατούσε και που βρισκόταν“ εντός γηπέδου, με μοναδικός της μειονέκτημα η αδυναμία να εκδηλώσει κάποια αντεπίθεση. Στο φινάλε του αγώνα, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ, με την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη. Το συγκεκριμένο γκολ θα… “μετρούσε” αν μιλούσαμε για παιχνίδι πρωταθλήματος, όμως σε φιλικό “προπονητικού χαρακτήρα” αυτό που μετράει είναι η εικόνα των δυο ομάδων, που δεν θα άλλαζε από το γκολ, του Πρίγιοβιτς, καθώς το 2-1 δεν θα “έσβησε” τα κακώς κείμενα των ασπρόμαυρων, ούτε θα μείωνε το καλό στήσιμο του ΠΑΣ.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Ρέι, Μάτος (58’ Λύρατζης), Μαλεζάς, Βαρέλα, Δεληγιαννίδης, Σάχοβ, Τσίμιροτ - Πέντρο Ενρίκε, Τζάλμα (57’ Κόζακ), Μακ (68’ Μίσκοβιτς), Πρίγιοβιτς

ΠΑΣ (3-5-2): Βελλίδης, Σκόνδρας (83’ Μαυροπάνος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γιάκος (77’ Βιντάλ), Γαρουφαλιάς, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Καρανίκας, Κόντε, Χαλκιαδάκης (60’ Λίλα)

ÐÁÏÊ - ÃÉÁÍÍÉÍÁ / ÖÉËÉÊÏ (EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)
Μάτος EUROKINISSI SPORTS
ÐÁÏÊ - ÃÉÁÍÍÉÍÁ / ÖÉËÉÊÏ (EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ, ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS
ÐÁÏÊ - ÃÉÁÍÍÉÍÁ / ÖÉËÉÊÏ (EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)
Κάμπος EUROKINISSI SPORTS
ÐÁÏÊ - ÃÉÁÍÍÉÍÁ / ÖÉËÉÊÏ (EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)
ΠΑΣ, ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ