STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φουριόζος ο ΠΑΟΚ, "καθάρισε" με 3-1 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με αρκετά κεφάτους τους Ουάρντα, Κάμπος και Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ πέρασε από τα Περιβόλια (1-3) και κρατά "ζωντανές" τις ελπίδες για τίτλο περιμένοντας την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ (24/4) για τον Ολυμπιακό. (audio)

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει από νωρίς τη νίκη για να μπορέσει να σφραγίσει την πρωτιά για τα πλέι οφ, να μείνει στο κόλπο του τίτλου (αναμένοντας την αυριανή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ) και να κάνει, όσο είναι αυτό εφικτό, συντήρηση δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Τα πέτυχε όλα, αφού μόλις από το 8’ προηγούταν με 2-0 του Πλατανιά στα Περιβόλια με γκολ των Ουάρντα και Κάμπος (πρώτο γκολ μέσα στο 2017 για τον Ανγκολέζο).

Η ομάδα του Ίβιτς παρουσιάστηκε σοβαρή, με καθαρό μυαλό σοβαρότητα και ιδιαίτερα κεφάτους τους μεσοεπιθετικούς της και πήρε μία εύκολη νίκη, την πρώτη εκτός έδρας απεναντι σε ομάδα της πρώτης επτάδας του πρωταθλήματος.

Μέσα σ’ όλα, ο Σάχοβ που πέτυχε το τρίτο γκολ έγινε πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με επτά τέρματα, μαζί με τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος επανήλθε μετά από περίπου 40 μέρες. Συν τοις άλλοις, Βαρέλας και Σάχοβ συμπλήρωσαν κάρτες για να μπουν "καθαροί" στα πλέι οφ .

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Πλατανιά σε διάταξη 3-5-2. Μπροστά από τον Κοκκαλά η τριάδα ήταν (από αριστερά) οι Κάργας, Καρυπίδης, Μπανανά. Τις δύο πλευρές κάλυπταν ο Γιορέντε (αριστερά) και Στάθης. Αμυντικός μέσος ήταν ο Μαραγκός, δίπλα στα αριστερά ο Μουνάφο και δεξιά ο Ντεβέσα. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σίγκνιεβιτς και Γιακουμάκης.

Από την άλλη πλευρά, ο Βλάνταν Ίβιτς στηρίχθηκε στο γνωστό 4-2-3-1. Μπροστά από τον Γλύκο η τετράδα στην άμυνα (από αριστερά) αποτελούταν από τους Κίτσιου, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος. Τσίμιροτ και Σάχοβ ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, μπροστά τους κινούταν ο Μπίσεσβαρ και στα άκρα έπαιζαν οι Ουάρντα (αριστερά) και Κάμπος. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Αθανασιάδης.

Το έδειξε από νωρίς

Μόλις στο 2’ ο Ουάρντα σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ. Ήταν η προειδοποιητική βολή του Αιγύπτιου που δύο λεπτά αργότερα πήρε έξυπνης ασίστ από τον Κίτσιου και πλάσαρε εύστοχα. Στο 5’ η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο και ο αρχηγός του Πλατανιά, Γιακουμάκης μόνος απέναντι από τον Γλύκο από πλάγια θέση σούταρε απελπιστικά άουτ.

Στο 8’ ο Κάργας έκανε τραγικό γύρισμα με το κεφάλι προς τον Κοκκαλά, ο Κάμπος έκλεψε και σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-2.

Μετά την καταιγιστική αρχή στο ματς, ο ρυθμός έπεσε και ο Πλατανιάς προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Ήρθε ένα απρόσμενο πρόβλημα του Μαραγκού στο γόνατο και ο Παράσχος αναγκάστηκε στο 21’ να τον αντικαταστήσει με τον Μενδρινό.

Στο 29’ ο Μάτος έκανε τη σέντρα, στην καρδιά της περιοχής ο Μπίσεσβαρ πλάσαρε αδύναμα και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 30’ ο Γιακουμάκης πήγε να εκμεταλλευτεί σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ ο Βαρέλα όμως έκοψε.

Το παιχνίδι είχε και πολλή δύναμη προς το τέλος του ημιχρόνου, καθώς άναψαν τα νεύρα μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Κίτσιου στον Στάθη. Στο 41’ ο Σίγκνιεβτς πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Στάθη και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης, Τιμολέων Γεωργακόπουλος

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας, Στάθης (77’ Αποστολόπουλος), Μουνάφο, Μαραγκός (21’ λ.τ. Μενδρινός), Γιορέντε (81’ Παπανικολάου), Ντεβέσα, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου, Τσίμιροτ, Σάχοβ (71’ Κάτσε), Μπίσεσβαρ (57’ Μαλεζάς), Ουάρντα, Κάμπος, Αθανασιάδης (66’ Πρίγιοβιτς)

Γκολ: 78' Μενδρινός / 4' Ουάρντα, 8' Κάμπος, 63' Σάχοβ

Κάρτες: 80' Αποστολόπουλος / 36' Κίτσιου, 71' Σάχοβ, 90'+1' Βαρέλα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

OΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει στο 50’ όταν ο Μάτος μετά από εκτέλεση κόρνερ σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 55’ ήρθε η εντυπωσιακή επέμβαση του Γλύκου στο σουτ του Γιακουμάκη μέσα από την περιοχή.

Ο Πλατανιάς έδειχνε διάθεση να κυνηγήσει ένα γκολ για να μπει και πάλι στο παιχνίδι, όμως, ήρθε μία ωραία επίθεση του ΠΑΟΚ. Στο 63’ Ο Ουάρντα κινήθηκε από δεξιά, πάσαρε συρτά στην περιοχή, η μπάλα από τα πόδια του Κίτσιου πήγε στον Σάχοβ που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0 και έπιασε τον Πριγιοβιτς στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Τρία λεπτά μετά το τέρμα του Ουκρανού ο Σέρβος φορ αντικατέστησε τον Αθανασιάδη (ούτε και σ’ αυτό το ματς σκόραρε), κλείνοντας έτσι τον κύκλο του τραυματισμού στον ώμο μετά από σχεδόν 40 μέρες. Στο 73’ ο Κάτσε είχε χαμένο τετ-α-τετ για το 4-0.

Στο 78’ ο Μουνάφο γύρισε συρτά τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μενδρινός που ήταν ο τελικός παραλήπτης, με πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά της εστίας του Γλύκου κάνοντας το 1-3. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για διώξιμο του Κοκκαλά με τα χέρια έξω από την περιοχή (σε δύσκολη φάση στη ροή του παιχνιδιού).

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Πρίγιοβιτς έχασε σημαντική ευκαιρία να συνδυάσει την επανεμφάνισή του με γκολ

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Ουάρντα γκολ μόλις στο 2’, όπως αποδείχθηκε, ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς έβαλε από την αρχή του σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ. Ο Αιγύπτιος πλάσαρε άψογα στην ασίστ του Κίτσιου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μπορεί πριν το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ να ασχολήθηκε αρκετά με τον Βάτσιο και τον δεύτερο βοηθό του Γεωργακόπουλο, ωστόσο στη διάρκειά του ελάχιστα απασχόλησαν τους ανθρώπους των δύο ομάδων. Έκαναν ορισμένα λάθη, όμως, λόγω και των δύο γρήγορων τερμάτων του ΠΑΟΚ οι υποδείξεις τους δεν επηρέασαν.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Όλοι οι παίκτες της μ εσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ (Ουάρντα, Κάμπος, Μπίσεσβαρ) είχαν αρκετά κέφια, όμως, ο Αιγύπτιος παίρνει λίγα περισσότεραcreditsαφού είχε και γκολ και ασίστ και γενικότερα είχε συμμετοχή σε αρκετές φάσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η νοοτροπία με την οποία μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Επέβαλε από την αρχή τα θέλω του, έδειξε διάθεση να καθαρίσει γρήγορα τη νίκη και έτσι ο Βλάνταν Ίβιτς μπόρεσε να ξεκουράσει παίκτες και να δώσει και χρόνο στον Πριγιοβιτς ενόψει Παναθηναϊκού.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα λάθη στην άμυνα του Πλατανιά ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα που έδωσαν στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Το 3-5-2, κρίνοντας την απόδοση των ακραίων του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν βγήκε στον Παράσχο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ