STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φινάλε με σκορ και θέαμα στο Φάληρο, 4-0 ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο τελευταίο φετινό του ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός χάρισε θέαμα και επικράτησε με σκορ 4-0 του Παναιτωλικού. Κορυφαίος ο Φορτούνης, εξαιρετικοί οι Μιραλάς, Βρουσάι, Ανσαριφάρντ και Χουτεσιώτης.

Με στόχο τη νίκη για να κλειδώσει την 3η θέση υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός τον -αδιάφορο βαθμολογικά- Παναιτωλικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την 29η και πρότελευταία αγωνιστική της Super League.

Για τους "ερυθρόλευκους", εκτός πλάνων του Χρήστου Κόντη έμειναν οι Οτζίτζα και Σεμπά που δεν υπολογίζονται και οι Ζιλέ, Μποτία και Πάρντο (ήταν και ανέτοιμος με μιάμιση προπόνηση) που είναι με το ενάμιση πόδι στην έξοδο. Την ποινή του εξέτισε ο Σισέ, ενώ σε διαδικασία αποκατάστασης μετά την εγχείρηση στον ώμο είναι ο Κούτρης.

Ανδρούτσος, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Φορτούνης, Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ, Μάριν, Μαρτίνς, Μιραλάς, Νικολάου, Προτό, Ρομαό, Σίλβα, Ταχτσίδης, Βέργος και Βρουσάι, ήταν οι παίκτες που επέλεξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Μίνι έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η συμμετοχή του Ίγκορ Σίλβα στην 18άδα, αφού ο Βραζιλιάνος δεν έχει γράψει καμία επίσημη εμφάνιση από τον Γενάρη, όταν και αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης.

Φινάλε με σκορ και θέαμα στο Φάληρο, 4-0 ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό

Με αρκετές απουσίες έφτασε ο Παναιτωλικός στο Φάληρο, καθώς ο Τραϊανός Δέλλας δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Γιαννιώτη, Ιταμπέλ, Κλέζιο, Ροντρίγκες, ενώ εκτός έμειναν κι οι τιμωρημένοι Μαρινάκης και Μάρκος Πάουλο.

Αντίθετα, στην αποστολή επέστρεψαν ο Ντάνι Μπεχαράνο (εξέτισε ποινή μίας αγωνιστικής), καθώς κι οι Βακράκος και Παρράς.

Μπράβο, Μάσουρεκ, Ρόσα, Ντίας, Μπεχαράνο, Τσοκάνη, Ρότσα, Μύγα, Βακράκο, Κουσιάδη, Νταλακούρα, Παρρά, Βασιλούδη, Χαντάκια, Μιχάι, Μοράρ, Κυριακίδη, Άργκους, ήταν οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στα πλάνα του Δέλλα για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Φινάλε με σκορ και θέαμα στο Φάληρο, 4-0 ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό

Οι Πειραιώτες ήταν σε κέφια στην τελευταία φετινή τους παράσταση στο "Γ. Καραϊσκάκης" και με πρωταγωνιστές τους Φορτούνη, Μιραλάς, Βρουσάι, Ανσαριφάρντ αλλά και Χουτεσιώτη, επικράτησαν με σκορ 4-0 του Παναιτωλικού, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Φινάλε με... στυλ

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Ανδρέας Φωτόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί (76' Ίγκορ), Ένχελς, Νικολάου, Χατζισαφί, Ρομαό (58' Μαρτίνς), Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι, Μιραλάς (73' Βέργος), Ανσαριφάρντ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μύγας, Μιχάι, Σοάρες, Ρόσα (76' Βασιλούδης), Μπεχαράνο (66' Μπράβο), Τσοκάνης, Ντίας (81' Βακράκος), Φάρλεϊ Ρόζα, Μασουρέκ, Μοράρ.

Γκολ: 25'Ρομαό,34'Φορτούνης,38' & 46' Ανσαριφάρντ / -

Κάρτες: 45' Ρομαό / 43' Μύγας, 75' Ρόσα, 81' Μπράβο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, στην πρότελευταία στροφή του φετινού πρωταθλήματος και με το τρίποντο αυτό "κλείδωσε" και την 3η θέση.

Από τη στιγμή που οι Αγρινιώτες δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα στο 8', με τον Μοράρ (από θέση οφσάιντ) να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη, μοιραία υποτάχθηκαν στην εξαιρετική εικόνα του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά από το 25' μέχρι το 38', όταν και οι Πειραιώτες βρήκαν τρία γκολ σε αυτό το διάστημα.

Κοινός παρονομαστής των τερμάτων η καταπληκτική δημιουργία, μέσω ταχύτατης κυκλοφορίας της μπάλας, χωρίς φλυαρία.

Βρουσάι, Φορτούνης και Μιραλάς συνδυάστηκαν άψογα, ο Βέλγος έκοψε ιδανικά στο ύψος του πέναλτι στον Ρομαό και ο Τογκολέζος νίκησε τον Κυριακίδη για το 1-0 στο 25'.

Καταπληκτικό τέρμα για τους Πειραιώτες στο 34', όταν Χατζισαφί, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Μιραλάς, Ελαμπντελαουί έκρυψαν τη μπάλα, ο Νορβηγός βρήκε ξανά Μιραλάς και ο Βέλγος γύρισε ιδανικά στον Φορτούνη που με πλασέ στην κίνηση σκόραρε για το 2-0!

Στο 38' Χατζισαφί έδωσε για τον Βρουσάι, με τρομερό τακουνάκι ο 19χρονος εξτρέμ πέρασε ξανά για τον Ιρανό, που από αριστερά σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ανσαριφάρντ και αυτός απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Η στατιστική εικόνα του πρώτου 45λεπτου στο Φάληρο:

Φινάλε με σκορ και θέαμα στο Φάληρο, 4-0 ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο. Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό μετά την ανάπαυλα, ο Φορτούνης έκλεψε τη μπάλα και πέρασε τρομερή κάθετη πάσα στον Ανσαριφάρντ, που σε πρώτο χρόνο εκτέλεσε τον Κυριακίδη με το δεξί, από το ύψος του πέναλτι, για το 4-0.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο κόσμος χειροκροτούσε το ωραίο ποδόσφαιρο των "ερυθρολεύκων" αλλά δεν ξέχασε τι είχε προηγηθεί στη σεζόν, στέλνοντας μήνυμα στους... ανεπιθύμητους, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ονειρεύεται έναν άλλο Ολυμπιακό.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο ματς ξεχώρισε η τρομερή μονομαχία Χουτεσιώτη - Φάρλεϊ Ρόζα, με θριαμβευτή τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού που έκανε τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις (32', 49', 84', 90') σε ισάριθμες προσπάθειες του Βραζιλιάνου! Ο γκολκίπερ των Πειραιωτών κράτησε απαραβίαστη την εστία του και στο τετ-α-τετ με τον Ντίας στο 64'.

Στο 80' ο Φορτούνης σέρβιρε το χατ-τρικ στον Ανσαριφάρντ, που όμως αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στο Φάληρο:

Φινάλε με σκορ και θέαμα στο Φάληρο, 4-0 ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Και τα τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν μέσα από ιδανικές συνεργασίες, ωστόσο το δεύτερο ήταν μάλλον και το ομορφότερο του παιχνιδιού, με τους Χατζισαφί, Ανδρούτσο, Φορτούνη, Μιραλάς, Ελαμπντελαουί να κρύβουν τη μπάλα και τον Φορτούνη να σκοράρει.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Απαρατήρητος πέρασε και αυτό είναι επιτυχία του. Λάθος του Κουράκη στο 8' που άφησε τον Μοράρ να απειλήσει από θέση οφσάιντ, οριακή η υπόδειξη του Φωτόπουλου στον Ρόσα στο 75'.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δύο ασίστ ο Μιραλάς, δύο γκολ ο Ανσαριφάρντ, ένα γκολ και μια ασίστ ο Φορτούνης. Στη σούμα ο τελευταίος ήταν αυτός που είχε σταθερά την πιο ενεργή και αποτελεσματική παρουσία στο 90λεπτο του Φαλήρου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Βρουσάι και Χουτεσιώτης είχαν εξαιρετική απόδοση. Ο πρώτος με ουσιαστική συμμετοχή στο πρώτο και το τρίτο γκολ, ο δεύτερος πραγματοποιώντας πέντε σωτήριες επεμβάσεις, εκ των οποίων οι τρεις ήταν πραγματικά εκπληκτικές. Ο Χουτεσιώτης είναι ο λόγος που ο Παναιτωλικός ίσως αισθάνεται αδικημένος από την έκταση του σκορ.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Συνολικά, ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος από αυτό που δείχνει το τελικό σκορ. Ωστόσο ο Μπεχαράνο ήταν μάλλον ο αδύναμος κρίκος των φιλοξενούμενων, καθώς έχασε τις περισσότερες μάχες στη μεσαία γραμμή και δεν μπόρεσε να φρενάρει τις επιθέσεις των Πειραιωτών, ενώ είχε αδικαιολόγητα νεύρα. Δικαιολογημένη η αλλαγή του στο 66', ίσως έπρεπε να βγει και νωρίτερα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ