STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Final-4 Κ-17: ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Final-4 Κ-17: ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Με δύο γκολ του Χατζηδίμπα (27'-67'), ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Final-4 του πρωταθλήματος Κ-17 της Super League. Με δέκα παίκτες από το 64' οι Αρκάδες.

Η ομάδα Κ-17 του ΠΑΟΚ (πρώτος στον δεύτερο όμιλο με 72 βαθμούς) επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης (δεύτερος στον πρώτο όμιλο με 57 βαθμούς)στο Αγρίνιο, παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Final-4.

Τα δύο τέρματα των «ασπρόμαυρων», που προήρθαν από ολέθρια σφάλματα του τερματοφύλακα των Αρκάδων, σκόραρε ο Χατζηδίμπας. Ο «Δικέφαλος» θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (30/5).

Την αναμέτρηση στο γήπεδο του Παναιτωλικού παρακολούθησαν αρκετοί θεατές, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι μάνατζερ, όπως και οι Γεωργάτος-Μαυρογενίδης από πλευράς των φιναλίστ «ερυθρολεύκων». Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση παρά το αρκετό νερό που είχε μαζέψει λόγω της βροχόπτωσης νωρίτερα.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό ιδίως μέχρι την αποβολή του Αστέρα και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, στο σημείο που ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι. Πάντως ο αγώνας δεν είχε να ζηλέψει κάτι από αγώνα Super League, περιέχοντας γρήγορο ρυθμό, θέαμα, πάθος και μονομαχίες. Οι Αρκάδες πλήρωσαν τα λάθη τους ενώ ο «Δικέφαλος» εμφανίστηκε πιο σοβαρός και αποφασισμένος προσφέροντας ελπιδοφόρα μηνύματα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος

ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Παπαθανασίου, Χαραλαμπίδης (Αργυρίου 46΄), Λιάπτσης, Πασπαλάς (Δημητρίου 63΄), Κυριλλίδης, Κουτούσης (Καπρέτσος 69΄), Κλιγγόπουλος, Κωνσταντίνου, Χατζηδίμπας (Νουκάρης 72΄), Ματθαίου (Ευθυμίου 58΄).

Αστέρας Τρίπολης: Kαπετάνος, Τσέκος, Βουτσελάς, Ζήσης, Γκίτσης (Γεωργόπουλος 82΄), Κοντογιαννόπουλος, Καραμήτσος, Νάτσης (Γλέζος 72΄),Παπαγεωργίου, Τσιώλης, Κυριακόπουλος (Παπαγεωργίου 68΄).

Γκολ: 27΄-67΄ Χατζηδίμπας

Κίτρινες κάρτες: 42΄Χατζηδίμπας / 35΄ Τσιώλης, 45+1΄ Ζήσης, 59΄ Βουτσελάς, 86΄ Παπαγεωργίου

Κόκκινές: Ζήσης 64΄ (δεύτερη κίτρινη)

Ισορροπημένο ξεκίνημα

Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη στο πρώτο 20λεπτο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους επιδεικνύοντας πάθος και θέληση με τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν. Ωστόσο δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά εξωθώντας την άμυνα του Αστέρα σε αρκετά λάθη. Πάντως ο ρυθμός ήταν γρήγορος και το ματς ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Γκολ από… σπόντα

Στο 27΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με ένα γκολ το οποίο ήταν προϊόν επιμονής των «ασπρόμαυρων», λάθους του τερματοφύλακα των Αρκάδων, αλλά και τύχης. Ο Καπετάνος παρότι έπαιξε με τη «φωτιά» σε δύο περιπτώσεις νωρίτερα, καθυστερώντας να απομακρύνει τη μπάλα ενώ δεχόταν πίεση, δεν φάνηκε να… βάζει μυαλό, με αποτέλεσμα η τρίτη φορά που ρίσκαρε να αποδειχθεί «φαρμακερή». Ο γκολκίπερ του Αστέρα προσπάθησε να απομακρύνει κάπως απρόσεχτα με τα πόδια από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως σημάδεψε τον Χατζηδίμπα που πίεσε, με τη μπάλα να κοντράρει στο σώμα του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Δοκάρι για τον Αστέρα

Στο 30΄ ο Αστέρας Τρίπολης είχε δοκάρι, με τον Σιαμπάνη να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ζήση έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και την μπάλα εν συνεχεία να τραντάζει το δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και της Εθνικής, που επενέβη σωτήρια. Στην αμέσως προηγούμενη φάση από την οποία προήρθε το κόρνερ, λίγο έλειψε να σημειωθεί αυτογκόλ από τον Χαραλαμπίδη σε απρόσεχτη προβολή του προς την εστία της ομάδας του, όμως ο Σιαμπάνης έσωσε και πάλι τον «Δικέφαλο».

Ο Αστέρας δεν κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα στις δύο σπουδαίες ευκαιρίες που είχε, με τον Σιαμπάνη να αποσοβεί τον κίνδυνο με καίριες επεμβάσεις. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Αρκάδες έκαναν ορισμένα λάθη στην άμυνά τους, εξακολουθώντας να είναι ασταθείς στον συγκεκριμένο τομέα. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Μπήκαν επιθετικά για την ισοφάριση οι Αρκάδες

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του αγώνα μπήκαν με πιο επιθετικές διαθέσεις στην αρχή του β΄ μέρους, αναζητώντας την ισοφάριση, ενώ ο ΠΑΟΚ τους έδωσε χώρο, έχοντας το προβάδισμα. Παρόλα αυτά δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του «Δικεφάλου» και το 1-0 διατηρήθηκε σχετικά εύκολα από πλευράς «ασπρόμαυρων».

Με δέκα ο Αστέρας Τρίπολης

Στο 64΄ ο Ζήσης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του κι ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ουσιαστικά σε εκείνη τη φάση κρίθηκε το παιχνίδι, καθώς φάνταζε πολύ δύσκολο για τους νεαρούς παίκτες του Αστέρα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση παίζοντας με παίκτη λιγότερο.

Σφράγισε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Και σαν να μην έφτανε η αποβολή για τον Αστέρα, τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των Αρκάδων υπέπεσε σε νέο σφάλμα το οποίο επέφερε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ που «κλείδωσε» την υπόθεση πρόκριση. Ο Καπετάνος έκανε… στραβοκλωτσιά σε ελεύθερο βολέ, ο Κουτούσης πήρε τη μπάλα και έπειτα από έξοχη ενέργεια μέσα στην περιοχή έδωσε ασίστ «πάρε-βάλε» στον Χατζηδίμπα που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 από πλεονεκτική θέση με πλασέ, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Από κει και έπειτα δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε παρά τις καλές στιγμές του «Δικεφάλου» για τρίτο γκολ (ακυρώθηκε και γκολ ως οφσάιντ σωστά στις καθυστερήσεις), με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου τον περιμένει ο Ολυμπιακός.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ