STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Final-4 Κ-17: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Final-4 Κ-17: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
INTIME SPORTS

Στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 για το πρωτάθλημα ομάδων Κ-17, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και πέρασε στον τελικό. Κορυφαίος του ματς και σκόρερ δύο εκπληκτικών τερμάτων ο Κηπουρός.

Ολυμπιακός (πρώτος στον Α' όμιλο) και ΠΑΣ Γιάννινα (δεύτερος στον Β' όμιλο) τέθηκαν αντιμέτωποι στον πρώτο ημιτελικό (ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης ο δεύτερος) του Final-4 του πρωταθλήματος υποδομών Κ-17 της Super League, στο γήπεδο του Παναιτωλικού, που φιλοξένησε την διοργάνωση για δεύτερη σερί χρονιά.

Περισσότεροι από 700 θεατές (μεταξύ των οποίων και οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Γιάννης Πετράκης) βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, με τον κόσμο του Αγρινίου να "αγκαλιάζει" την προσπάθεια των παιδιών.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των παικτών των δύο ομάδων, με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις ή ακόμη και χαλάζι. Ο πρωτάρης σε Final-4 ΠΑΣ Γιάννινα ήταν νευρικός και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει στον ημιτελικό, το κατά τα άλλα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε δείξει στην διάρκεια της σεζόν.

Περισσότερο έμπειροι και ψύχραιμοι οι Πειραιώτες, στην 7η συμμετοχή τους στην διοργάνωση, κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς (4') με τον Νικολάου και να εξαργυρώσουν την πολύ καλή εμφάνιση του Κηπουρού, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (38', 75') που δύσκολα βλέπει κάποιος ακόμη και στη Super League. Ο Τσιλίκης σκόραρε στο 82', για το τελικό 4-0.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Ολυμπιακός (Μαυρογενίδης): Γαβαλάς, Μπέτσας, Φουάσης, Νικολάου, Ρέτσος, Χρήστου, Βάρκας (65' Τζουμάκης), Λάμπρου (69' Κολτσίδας), Τσιλίκης (83' Δερμιτζάκης), Κηπουρός (78' Ξενιτίδης), Κουγιός (57' Κιρτζιαλίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αγγελής): Παπαϊωάνου, Ψάρρας Ν. (67' Τριάντος), Κιτσάκης, Γεωργούλας, Ντίνης, Μούτσιος, Ψάρρας Η. (87' Γιώτης), Μασούρας, Μπαμπούλιας (34' Μπισέλας, 79' Μαλισόβας), Ζιώγας (83' Δρόσος), Μαλάμος.

Γκολ: 4' Νικολάου, 38' & 75' Κηπουρός, 82' Τσιλίκης / -

Κάρτες: - / 48' Ντίνης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Αιφνιδίασαν οι "ερυθρόλευκοι"

Οι "ερυθρόλευκοι" ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με το "καλημέρα". Μόλις στο 4ο λεπτό ο Κηπουρός εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Νικολάου νίκησε την αντίπαλη άμυνα στον "αέρα", ανοίγοντας το σκορ (1-0) με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία αλλά όχι αποτελεσματικότητα στην τελική πάσα, με τον ΠΑΣ να είναι νευρικός στα πρώτα λεπτά. Ο Μαυρογενίδης ζητούσε καλύτερες αποφάσεις από τους παίκτες του φτάνοντας στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, την στιγμή που ο Αγγελής ήθελε να σταματήσουν τα αβίαστα λάθη και η ομάδα του να εμφανιστεί με καθαρό μυαλό στο ματς.

Final-4 Κ-17: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
INTIME SPORTS

Στο 30' οι τυπικά φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι, όταν από κόρνερ του Μαλάμου, ο Mασούρας έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Εκπληκτικές εκτελέσεις από τον Κηπουρό

Οι Πειραιώτες πήραν αέρα δύο τερμάτων (2-0) οκτώ λεπτά αργότερα, από μια έμπνευση και εξαιρετική εκτέλεση του Κηπουρού. Ο επιτελικός μέσος του Ολυμπιακού δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Παπαϊωάννου, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Final-4 Κ-17: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
INTIME SPORTS

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσει ψηλά και να ψάξει για ένα γκολ που θα τον ξαναβάλει στο ματς. Όμως ο Ολυμπιακός κατάφερνε να ελέγξει το παιχνίδι στην μεσαία γραμμή με σίγουρες πάσες και χαμηλό τέμπο, που τον ευνοούσε από τη στιγμή που ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0.

Με την βροχή αλλά και το χαλάζι (!) να κάνουν την εμφάνιση τους, ο Κηπουρός... το έκανε ξανά! Νέο καταπληκτικό σουτ με το δεξί από τα 30 μέτρα, η μπάλα "χάιδεψε" το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0 στο 75', παρά την υπερπροσπάθεια του Παπαϊωάννου να αποσοβήσει το γκολ.

Ο Τσιλίκης με ψύχραιμο σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 4-0 στο 82ο λεπτό, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Final-4 της Κ-17.

Final-4 Κ-17: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ